פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום! אני בת 54.אובחנתי מדום נשימה בדרגה בינונית/קשה. אני מועמדת לניתוח בקעים בהרדמה כללית. ברצוני לדעת מהו הסיכון לעהור הרדמה כללית לחולים שסובלים מדום נדימה בשינה בדרגה קשה. תודה
קיום דום נשימה בשינה אכן מעלה במידה מסוימת את הסיכון ההרדמתי מסיבות שונות אך אינו מהווה גורם מונע הרדמה. צריך לדווח למרדים על הבעיה. המרדים כמובן ידע להתאים את שיטות ההרדמה למקרה הספציפי.
אני מטופל במודיקייט ומאז לא יושן טוב בלילה ( 4/5 שעות ) ושמתי לב שיש קצת ירידה בזכרון ובתפקוד המנטלי כמו הגיון וכו' אני מעוניין לדעת אם יש קשר בין השניים ?
הפרעה בשינה מסיבה כל שהיא אכן עלולה לפגוע בתפקוד המוחי. לגבי מה שנוגע לתפקידה של התרופה שאתה נוטל והפרעת השינה , אנא התייעץ עם הפסיכיאטר.
היי האם שינה בלילה היא שינה יותר יעילה מאשר שינה ביום? אם למשל יושנים ביום בתנאים של חושך ושקט אז השינה לא תהיה זהה ביעילותה לשינה בלילה ותחושת הרעננות לאחר הקימה לא תהיה זהה? ומה לגבי ציפורי לילה וכדומה? בתודה
הפעילות הביולוגית איננה אחידה לאורך שעות היממה. בתאי הגוף נמצאות מערכות המתזמנות את הפעילויות הביולוגיות השונות בהתאם לשעות האור והחושך. במוח נמצאות מערכות שתפקידן לסנכרן את מערכות התזמון התאיות כך שכולן יעבדו בו זמנית באותו הכיוון. המערכות התאיות והמערכות המוחיות הן השעונים הביולוגיים. פעילות השעונים הביולוגיים התקינה יוצרת חלון זמן מסוים בו השינה היא היעילה ביותר. חלון זמן זה בבני האדם הנו בשעות הלילה. במינים רבים אחרים חלון הזמן המתאים לשינה שונה. כך לדוגמה , עכברים ישנים ביום וכך גם ציפורי הלילה. בני אדם מסוימים פעילים בלילה ונרדמים לפנות בוקר ועד לשות הצהריים. אלו נקראים בהשאלה 'ציפורי לילה ' . בבני אדם אלו נוצרת הסטה של השעונים הביולוגיים כך שחלון הזמן המתאים לשינה יעילה מתאחר לכיוון שעות הלילה המאוחרות או אף שעות הבוקר.
שלום רב, הנני סובל זה מספר שנים מאיכות שינה ירודה בדמות יקיצה והרדמות מספר פעמים לאורך הלילה, או יקיצה אחת ללא הרדמות לאחריה, כאשר היקיצה מלווה בחרדה בלתי מוסברת, ובתחילת היקיצה אני רדום מכדי לעשות כל תנועה ולקום. למותר לציין כי תפקודי היום-יומי נפגע משמעותית כתוצאה מכך. התופעות הללו הופיעו לראשונה כאשר טופלתי ב"למיקטל" (Lamictal) בין השנים 2012-2013 עקב הפרעת דהפרסונליזציה, שאז הן היו חמורות יותר, ועם הפסקת הטיפול כתוצאה מתופעות אלה הן התמתנו, אך מעולם לא חלפו. במקביל לטיפול, התנסיתי ללא הצלחה בשורת תרופות שינה שהיו לעתים עצמתיות מדי ולעתים חלשות מדי. לטעמי, אין הסבר אחר לתופעות. אילו פתרונות קיימים במצבי? האם מעבדת שינה תוכל לסייע? אני אובד עצות.
בדיקת שינה יכולה לאתר בחלק מן המקרים את הסיבה ליקיצה. במקרים מסוימים קימת תופעה של התקף חרדה מתוך שינה. כאן מעבדת השינה לא תוכל לסייע. במקרים אלו מומלץ לפנות לייעוץ וטיפול נוגד חרדה.
הייתי אצל רופא אאג לפני כמה ימים והוא אבחן LPR ובנוסף כפי שציינת בתשובתך הקודמת נתן הפניה לבדיקה במכון שינה. האם יש קשר בין LPR ל SLEEP APNEA ובמיוחד למקרים הקלים - בינוניים של SLEEP APNEA ? אם כן , האם טיפול ב LPR יביא לשיפור ב SLEEP APNEA ? הרופא דיבר איתי על תזונה נכונה במקרה של LPR ,אולם במקרה שלי ספק רב אם זה יפתור את הבעיה היות ובכללי התזונה שלי מאוזנת ובריאה וגם לא שותה אלכוהול ולא מעשן,לכן לדעתי אולי טיפול תרופתי יתאים יותר. תודה אבי
לעתים הפרעת נשימה בשינה גורמת לתנועות רגליים מחזוריות ולכן הטיפול ב משפר גם את ההפרעה הנובעת מתנועות הרגליים. ההפך אינו נכון.
שלום רב, בעלי מתעורר כמעט בכל לילה באמצע הלילה באיזור השעות 3 / 4 בבוקר ולא מצליח לחזור לישון. כמובן שהעניין משבש את כל מהלך חיינו... למה זה קורה? האם יש טיפול? אשמח למענה.
יקיצה מוקדמת יכולה לנבוע מסיבות רבות. לעתים תלוי סיבה רפואית: צורך להתפנות , כאבים, הפרעות נשימה מסוגים שונים ועוד תופעות רבות אחרות. פעמים אחרות מדובר בהפרעה בתזמון השינה ולפעמים מדובר במצבים נפשיים שונים. כמובן שהטיפול נגזר מהאבחנה.
שלום רב, היסטוריה קצת ארוכה ,אבל לדעתי מאד רלוונטית. בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות (גם בבוקר לאחר שינה ומספקת וגם במהלך היום),תחושת מחנק בשינה, חוסר אנרגיה,חוסר ריכוז משמעותי ובעיות זיכרון, תחושה שעומד להתעלף (לרוב בעמידה),חולשה,סחרחורות, פלפטציות, יובש באף ותסמינים נוספים. לפני 4 שנים התגלה מחסור ב B12 ומאז ועד היום אני נוטל את תוסף התזונה (רמות B12 תקינות נכון להיום).ברקע יש גם CAG (גסטריטיס אוטואימוני) ואני נמצא במעקב של גסטרואנטרולוג.TSH תקין וכל יתר בדיקות הדם בגבולות הנורמה ללא ממצאים חריגים. במסגרת בירור לסימפטומים בוצע הולטר ראשון ב 04.2014 שהראה קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 35 לדקה בשעות הלילה ונצפו פאוזות מעטות עד 1.9 שניות בשעות הלילה. ב 06.2017 בוצע הולטר שני שהראה סינוס שנע בין 34 ל 96 לדקה (ממוצע 54), פאוזות עד 3.8 שניות וקטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה בשעות הלילה. הומלץ ייעוץ קרדיולוג בהקדם , כמו כן הומלץ לשלול SLEEP APNEA . יש לציין שהדופק שלי נמוך ( 52~ ממוצע ) ואני עושה ספורט (חדר כושר). אציין שבשנת 2014 בוצע אקו לב ונמצא תקין וגם בדיקת מאמץ לפני חודש יצאה תקינה. ב 07.2017 בוצעה בדיקת שינה ביתית. אני חייב לציין שבאותו הלילה למעשה כמעט ולא ישנתי בגלל אי נוחות עם מכשיר הבדיקה וגם אחת הצינוריות לא הייתה מחוברת לאף כמו שצריך. מתוך סיכום בדיקה : אבחנות בביקור : OBSTRUCTIVE SLEEP APNEA SYNDROME תלונה עיקרית : הופנה ע"י רופא משפחה בחשד ל OSA , ככל הנראה לאחר זיהוי ברדיקרדיות ליליות בבדיקת הולטר. מתאר התעוררויות מלוות בתחושת מחנק, יובש בפה ועייפות יתר יומית. הולך לישון בד"כ בשעה 23:00 וקדם בד"כ בשעה 06:00. אבחנות רקע : WEAKNESS,GASTRITIS גובה 161,משקל 66, BMI 25.46 נערכה בדיקת שינה בליל 17/07/2017. ערוצי הבדיקה כללו : נשימת אף,נשימת חזה ובטן ,דופק , רמת ריווי חמצן בדם,נחירות ותנוחת שינה. משך הבדיקה : 7 שעות 17 דקות. אובחנו 26 הפסקות נשימה מלאות. אובחנו 22 הפסקות נשימה חלקיות. צפיפות הפסקות נשימה 7 אירועים לשעה. נרשמו 34 ירידות בריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 99% עד למינימום של 89% , במשך 3% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום : הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה. המלצות : בדרגת חומרה הנ"ל אין צורך בטיפול. היום הייתי בייעוץ חו"ד שנייה אצל קרדיולוג וגם הוא לא מצא בעיה לבבית ועם זאת המליץ לחזור על בדיקת השינה. לדעתי האישית הסימפטומים שלי קשורים להפרעות נשימה בלילה היות ושום ממצא אחר נכון להיום לא מסביר את זה. לא רק שישנתי מעט מאד בלילה שבו נערכה בדיקת שינה הביתית היא גם לא הייתה מדויקת ולא נבדקו פרמטרים נוספים שבאים לידי ביטוי בבדיקת שינה במעבדת שינה. בהזדמנות זאת אדגיש שניסיתי לישון עם כרית מורמת ועל הצד ואני מרגיש שזה משפר את הרגשתי הכללית (מרגיש פחות עייף ויותר מרוכז במהלך היום) וזה רק תומך באבחנה של דום נשימה בשינה,למרות שלא מהווה פתרון יעיל לבעיה (טיפול שמרני בלבד). אשמח לקבל ייעוץ לגבי כיווני בדיקה נוספים ובדיקות שינה ספציפיות ואולי כדאי לבצע בדיקת שינה במכון/מעבדת שינה במקום בדיקת שינה ביתית החסרה והלא מדויקת. תודה על המענה אבי
אם אכן לא ישנת בליל הבדיקה יש מקום לחזור על הבדיקה ולבצע בדיקה מלאה במכון השינה עצמו ולא ביתית. הייתי מליץ לפנות לרופא במכון השינה ולבקש פגישה כך שיוכל לקבל תמונה בררה יותר על בעיות השינה ולהחליט באופן מדויק על סג הבדיקה הנדרשת.
הייתי אצל רופא אאג לפני כמה ימים והוא אבחן LPR ובנוסף כפי שציינת בתשובתך הקודמת נתן הפניה לבדיקה במכון שינה. האם יש קשר בין LPR ל SLEEP APNEA ובמיוחד למקרים הקלים - בינוניים של SLEEP APNEA ? אם כן , האם טיפול ב LPR יביא לשיפור ב SLEEP APNEA ? הרופא דיבר איתי על תזונה נכונה במקרה של LPR ,אולם במקרה שלי ספק רב אם זה יפתור את הבעיה היות ובכללי התזונה שלי מאוזנת ובריאה וגם לא שותה אלכוהול ולא מעשן,לכן לדעתי אולי טיפול תרופתי יתאים יותר. תודה אבי
שלום אני אמנם ישן על הצד, אבל אף על פי כן לא מעט פעמים אני מתקשה להירדם, כי איך שאני מתחיל לשקוע בשינה אני מתעורר ממה שנראה לי מין רעש או סוג של מחנק. האם יכול להיות שזה נחירה שמקפיצה אותי ומפריעה לי להירדם? יש דרך לדעת בלי בדיקת שינה? ושאלה כללית, איך זה שהנוחר עצמו לא מתעורר מהנחירות שלו, אלא רק הסובבים סובלים מהרעש? תודה
הדרך היחידה הנה ע"י בדיקת שינה. הנוחר גם הוא מתעורר לעתים תכופות לפרקי זמן קצרים שאינם זכורים לו.
אני סובלת מהפרעת שינה קשה מזה כשנה , מטופלת בכדורי שינה לסירוגין בונדורמין ואמביין) מנסה לחזור לשינה טבעית. התחלתי טיפול בסירקדין בלי כדור שינה ולא עצמתי עין 3 לילות האם אפשר לנסות להמשיך כמה שבועות עם הסירקדין ביחד עם כדור שינה? איזה מהם ובאיזה מינון? אודה על תשובה מהירה כי אני אובדת עצות
הסירקאדין איננו כדור שינה אלא תומך קל בשינה. ככלל לא ניתן לבצע גמילה מכדורי שינה באמצעות סירקאדין. תהליך הגמילה דורש ייעוץ אינדיווידואלי. ממליץ לפנות לרופא במעבדת שינה. עד להתחלת התהליך רצוי להמשיך ולהשתמש בכדורי השינה על פי מרשם מרופא המשפחה.
לרופא שלום, בת 32, מאז ומתמיד הייתי בנאדם "שאוהב לישון" לצערי. יקיצה טבעית שלי הינה בדיוק לאחר 12 שעות שינה. פחות מזה זה רק בעזרת שעון מעורר וכן הקימה קשה לי ואני עייפה. כמובן שבשל אילוצים הייתי קמה ללימודים/עבודה, אך תמיד היה קושי לקום. עכשיו אני אמא וכמובן נאלצת להיפטר מהמון שעות שינה, ואני עייפההה ומאוד קשה לי לתפקד. אני מנסה להכריח את עצמי לקום ולא מצליחה. התינוק למזלי ישן עשר שעות בלילה- מה שלי לא מספיק אומנם. אני ממש רוצה למצוא פיתרון אם ניתן- אשמח לעצתך מה ניתן לעשות ולאן לפנות אציין שאני נוחרת לעתים קרובות, ובמצבי לחץ "מתפרעת" בשינה (מזיזה רגליים) תודה
שינה ממושכת יכולה לנבוע מתכונה אינדיווידואלית טבעית או מהפרעת שינה הגורמת לירידה באיכות השינה. ממליץ לבצע תחילה בדיקה במעבדת שינה. רצוי לבקש בדיקה מלאה המבוצעת במכון וכוללת תנועות גפיים ורישום גלי המוח. ההמלצה הטיפולית הנה כמובן נגזרת של האבחנה.
שלום אני בת 54. סובלת שנים רבות משינה גרועה ,נרדמת מהר אבל מתעוררת כבר אחרי חצי שיה או שעה ואז יש טיולים ליליים לשרותים. לעיתים גם כל שעה.קשה להירדם חזרה ומתעוררת לפיפי. ראוי לציין שיש גם דאגות, ומחשבות על העבודה.איכות החיים נפגעת וקשה מאוד לתפקד ביום. גם נוחרת וסובלת מעודף משקל. ראוי לציין כי גם כשהייתי רזה היו בעיות של נדודי שינה והליכה מרובה לשירותים במשך כל הלילה. האם כדאי לפנות לבקש אמביין cr?
מומלץ תחילה לאבחן את מקור ההפרעה ולאחר מיכן לטפל בבעיות באופן מסודר. על פי המתואר ייתכן ואת סובלת מהפרעת נשימה בשינה. ייתכן גם שזו לא ההפרעה היחידה. ממליץ לפנות תחילה לבדיקה במעבדת שינה . עם תוצאות הבדיקה ניתן לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב להשלמת הטיפול.
שלום רב! אני בת 54.לפני כשלושה חודשים עברתי אירוע בעצב NAION בעצב ראיה. בעקבות כך נשלחתי לבדיקת שינה והינה התוצאות: במהלך השינה נרשמה נחירה בעוצמה משנה עד 58 דציבל.תועדו הפסקות נשימה בצפיפות של 25.7 לשעה.כמו כן תועדו אירועים של ירידה בריוויון החמצן בצפיפות של 7.8 לשעה,מערך מירבי 99 % עד לערך מינימאלי של 89 %.סטורציה ממוצעת 95 %.קשר עם תנוחת השינה. רציתי לדעת עד כמה מצבי חמור ומה עליי לעשות? חשוב לציין שבארבעה השנים האחרונות אני מרגישה חוסר נוחות בגרון,אך אנדוסקפיות שנעשו לי אין ספור פעמים לא מצאו כלום. האם ישנו טיפול שמרני פרט למכשיר שמציעים? בתודה מראש ובברכה, דינה
הפרעת נשימה בשינה בדרגת החומרה הקיימת במקרה שלך הנה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם ולכן קיים צורך בטיפול. קיימים שני סוגי טיפול שמרני בעלי יעילות מוכחת. האחד הוא מכשיר ה C-PAP והשני הנו התקן פה ייעודי לטיפול בהפרעה הנ"ל. מעבר לכך קיים מגוון של טיפולים כירורגיים. חשוב כמובן להתאים הטיפול באופן אינדיווידואלי. מוזמנת לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב.
שלום, בבדיקה במכון שינה נמצא כי אני סובל מאינסומניה על רקע עוררות גבוהה ללא הפרעה פיזיולוגית במנגנוני השינה הרופא רשם לי כדור דרלין 10מ"ג X 3 ביום. האם כדור זה אמור לגרום לשינה רצופה? האם השפעתו מיידית או צריך לקחת אותו מספר ימים לפני שמרגישים בשיפור? האם ניתן לקחת אותו לטווח ארוך? תודה
הכדור הנ"ל איננו כדור משרה שינה אלא נועד לטיפול בתופעת הלוואי של עודף הפרשת אדרנלין. באופן הזה הוא אמור לשפר את תחושת הנינוחות במשך היום בכלל , בעת ההרדמות ובעיקר בעת יקיצה במהלך הלילה במידה וכזו מתרחשת. ניתן לקחת הכדור לטווח ארוך.
שלום, אני בת 24. מאובחנת בפיברומיאלגיה. מלבד זאת בריאה. לא נוטלת תרופות, רזה, BMI תקין. נחירות לעיתים, אבל לא חזקות. לפני 3 שנים ערך חוויתי את שיתוק השינה הראשון שלי. התעוררתי באמצע השינה ללא יכולת להזיז את הגוף ולאחר בערך חצי דקה הצלחתי והכל היה בסדר ולאחר מכן תופעה זו חזרה בערך 3 פעמים במשך שנה אחת. לא משהו חריג (סימפטומים דומים) ולא תדיר. בחצי שנה האחרונה לערך- חוויתי משהו דומה, אבל תסמינים קצת מוזרים בעיניי. אנסה לתאר: נרדמתי ובמהלך השינה התעוררתי ללא יכולת להזיז אף שריר. לכאורה עד כאן זה כמו קודם. אבל מה ששונה הוא שהשיתוק נמשך יותר זמן (2-3 דקות לערך) ולא מצליחה לזוז ובזמן השיתוק אני מרגישה כאב ולחץ מאוד חזק בראש (כאילו הראש עומד ממש להתפוצץ). לאחר שהשיתוק עובר, הלחץ קצת פוחת אבל עדיין נוכח למשך פרק זמן. חשוב לציין שהשיתוקים בעלי האופי הזה חוזרים באופן תכוף- יש לי לפחות אחד כזה לפחות פעם בשבוע. ברוב המקרים אם השיתוק התרחש, אני מנסה לחזור לישון וזה חוזר על עצמו זמן קצר פעם או פעמיים נוספות לאחר שאני נרדמת באותה שינה (כלומר יכול לקרות מצב שבשינת לילה/צהרים אחת קורה לי 3 שיתוקים כאלה ברצף לאחר שאני נרדמת). אני יודעת שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט, אבל רציתי לשאול לאילו הפרעות יש תסמינים דומים לזה? (שיתוק שינה רגיל זה נשמע לי יותר קל ממה שאני חווה). תודה מראש.
ממליץ לפנות לייעוץ נוירולוגי. קרוב לוודאי שתופני לביצוע בדיקת EEG בחסך שינה על מנת לבדוק תקינות גלי המוח.
שלום סובל מנחירות, שינה לא משהו בכלל, ודום נשימה בשינה. לא מטופל בסיפאפ (כנ"ל לגבי סד לפה), גם כי לא אצליח לישון עם משהו זר אלי, וגם ככל הנראה זה לא יתאים לי מאחר ויש לי הפרעה בנשימה מהאף. אני כן עובד על ירידה במשקל, כי לפני כמה שנים (בטרם עליתי בצורה משמעותית יותר) עשיתי בדיקת שינה ולא היה דום נשימה. אני לא לוקח כדורי שינה, גם בכדי שלא להתרגל, וגם (ובעיקר) כי הבנתי שזה עלול להחמיר את ריפיון השרירים ואת דום הנשימה בשינה. שאלתי היא, האם אני יכול לקחת תוסף לשינה שמכיל את החומרים הטבעיים הללו: ויטמין C - ולריאן - כשותית - פסיפלורה - גאבא תודה
במקרים בהם איכות השינה נפגעת עקב הפרעת נשימה בשינה , אין ערך לטיפול בכדורי שינה או בתוספים כל שהם. מכשיר ה C-PAP ניתן בהשאלה לתקופה של מספר ימים. עדיף לנסות ולא לוותר מראש. במקרים רבים הניסיון מפתי לטובה מבחינת איכות השינה המתקבלת. הטיפול בהתקן פה הנו יקר . אינו נמצא בסל הבריאות ואינו מתאים לאנשים עם BMI גבוה במיוחד. אם כל הדברים הללו אינם מרתיעים אותך מומלץ לנסות גם את התקן הפה. טיפול מיידי מיטבי בהפרעת הנשימה יכולה להועיל גם בניסיון לאיזון תזונתי ושמירה על המשקל.
שלום בן 40, יש לי עודף משקל, ואני בתהליך של לרדת במשקל. עושה פעילות גופנית ועוד. כבר שנים שאני לא יכול לישון על הגב (גם כשהייתי במשקל הרבה יותר נמוך מהיום), בשכיבה על הגב אני פשוט לא יכול להירדם, כשאני עומד להירדם אני מרגיש שאני נחנק ומיד מסתובב. הבעיה שכיום גם על צד ימים קשה לי, אני מנסה להירדם וכנראה שאיך שאני מתחיל להירדם אני מרגיש מחנק, זה מכריח אותי להסתובב, הדופק פועם חזק, ואני מסתובב לשמאל. רק בצד שמאל אני איכשהו מצליח להירדם. על הגב זה ידוע שיש בעיה (צניחת בסיס לשון וכדו') אבל למה על צד ימין יש לי בעיה להירדם ועל צד שמאל הרבה פחות? שאלתי היא לא במקום בדיקת שינה, אלא ניסיון להבין את הבעיה גם בשינה על הצד, ובדגש בעיה קשה על צד ימין. תודה
חסימת בית הבליעה בשינה ובעת מצניחת הרקמות הרכות. בתהליך זה חשיבות רבה לצורת בית הבליעה . הטיית הראש הנגרמת ע"י שכיבה על הצד בהחלט משפיעה. הטיית הראש ומידת השפעתה על צורת בית הבליעה איננה סימטרית.
שלום רב בת 46 נשואה כשאני ישנה בלילה יש תחושה שאני ישנה אבל ערה העיניים עצומות אבל מרגישה ערה ונתעים לי שירים בראש כאילו אני שרה אבל זה לא באמת קורה ואז אני נורא נבהלת הלב נורא דופק אני קמה לבדוק שכולם בבית והכל בסדר ושוב ישנה אבל לא ממש ולקראת הבוקר כשהשעון מצלצל אני ישנה ממש חזק אבל צריכה לקום קמה עצבנית כועסת אין לי כח להתחיל יום מחדש אני עובדת במשרה מלאה מהבוקר עד שעות הערב המאוחרות משעמם בעבודה ויש שעות מתות ואז באה לי כל העייפות אין לי סבלנות לכום מתה שיגמר היןם מה לעשות למה זה קורה אנא עזרתכם בעיניין תודה מראש
ראשית יש צורך לאבחן ההפרעה. רצוי לבצע בדיקת שינה מלאה במכון השינה. הבדיקה תעמוד על מאפייני השינה כולל שלב השינה השונים. לאחר טבחון מתאים מניח שניתן יהיה להציע טיפול
שלום, אני נוטל חצי כדור ציפרלקס10 לטיפול בחרדה במשך כ 4 חודשים, ישנם ימים שלא הייתי לוקח את הכדור בזמן קבוע וישנם ימים שהייתי מפספס. הבעיה שכשבועיים לפני התחלתי לראות חלומות לא נורמליים בשנת ה REM שלי, אחר כ 3 ימים איבדתי כמעט את היכולת להירדם, כלומר אני נרדם בקושי ואז מגיע שנת ה REM אני רואה חלומות מרגע ההירדמות ומתעורר. לפני הבנתי זה לא נורמלי להגיע ישר לשנת REM מיד אחרי הירדמות. אני כרגע בתהליך גמילה מציפרלקס ונורה מפחד שהתופעה הזאת עלולה להתעכב לי בחיים. מה אתה אומר ד"ר, האם השינה שלי עשויה לחזור להיות תקינה אחרי גמילה מוחלטת?
בזמן האחרון הייתי הולך לישון לפנות בקרים וישן בצהריים, לפעמים הייתי הולך לעבודה גם בלי לישון.
חלימה ערה וחיה הנה תופעת לוואי מוכרת של ציפרלקס ותרופות נוספות מאותה המשפחה. הפסקת הטיפול תפסיק גם את תופעות הלוואי. צריך כמובן למצוא אלטרנטיבה אחרת לטיפול בחרדה. ממליץ לפנות לייעוץ פסיכיאטרי.
שלום ד"ר, בן 26, bmi תקין, סובל מעודף דם קל שמאוזן ע"י תרומות דם. בתקופה האחרונה קורה לי שאני מתעורר באמצע הלילה עם צורך לזוז מצד לצד ובזמן התזוזה כל הגוף שלי רועד כאילו הרמתי עכשיו משקולות, זה קורה כמעט כל לילה ומספר פעמים במהלך הלילה, אני לא נוחר ולא סובל מדום נשימה, במעבדת השינה בקושי הצלחתי לישון בגלל הרעש שהמטופלים האחרים עשו. ונכתב בדו"ח: במהלך כל הלילה נצפתה הפרעת נשימה אחת מהסוג החסימתי 0.2 לשעה. ריווי החמצן הממוצע 97%. נרשמו תנועות רגליים מחזוריות בתדירות של 4 לשעה. אני לא סכרתי, בדיקות דם תקינות, תפקוד לב תקין. מה הסיבות לתופעה?
לא ברור כמה זמן אכן ישנת במהלך בדיקת השינה. במידה ומדובר בשינה של פחות משעתיים וחצי שלוש הרי שהבדיקה אינה מייצגת.
שלום, אני בתחילת הריון (שבוע 7) וחווה בשבוע האחרון קשיי שינה משמעותיים (הולכת לישון ב 22, קמה בסביבות 1:30, לא מצליחה לחזור לישון ונשארת ערה מספר שעות. לפנות בוקר מצליחה להרדם לעוד שעה-שעתיים ואז מתעוררת סופית). שאלתי היא האם זו תלונה אופיינת לתחילת הריון? אציין שבהריונות הקודמים שלי חוויתי קשיי שינה רק בשליש השלישי. תודה!
הקושי שאת מתארת בשימור רצף השינה איננו אופייני למצב הריון בשליש הראשון. בשליש השלישי של ההריון ייתכנו קשיים מסיבות שונות.
היי, אני בת 25 עברתי דירה עם בן זוג לפניי כשלושה שבועות ואני בטוחה בקשר מאוד.. לפני המעבר חששתי מראש מקשיי הסתגלות שיתבטאו בחוסר שינה. עשיתי לעצמי סוג של נבואה שמגשימה את עצמה כי אכן אני ממש מתקשה להרדם. יותר נכון, נרדמת ומעירה את עצמי אחרי 3 דק' בבהלה (כאילו גוף עושה את זה לבד) המון פעמים.. עברנו בתקופה של חגים ומועדים, בכל הימים לפני חג/שישי/שבת (שאין מגבלה למתי לקום לעבודה) אני ישנה טוב - אני מרגיעה את עצמי שאין לחץ לישון ומתי אקום ולכן התופעה לא תוקפת אותי (לכן רוב הימים בשלושת השבועות האחרונים ישנתי טוב) אבל בימי חול אני ממש מתקשה, שוכבת במיטה ומתעצבנת, מנסה לראות טלוויזיה, לקרוא וכו... וישנה בסוף 3-4 שעות. החששות הכבדים שמלווים אותי שמה זה "יתקע לי" ואלו יהיו חיי החדשים בבית החדש עם הבן זוג שלי וממש יהרסו לי החיים בגלל המחשבה שאני יודעת שהחדרתי לעצמי ויצרתי לעצמי לופ נוראי שאני לא יודעת איך לצאת ממנו. מה עושים??
הבעיה כמובן איננה בעית שינה אלא ענין של הסתגלות למקום החדש. במידה והטרדה נמשכת ממליץ לפנות לפסיכולוג.
אני משתמש בcpap אוטומטי מזה 15 שנה.לאחרונה השינה שלי לא רגועה אליבא של אישתי.לאיה רופא עלי לפנות לצורך בדיקה במעבדת שינה.א.א.ג או ריאות.תודה
ממליץ לחזור אל מעבדת השינה. יש צורך לבצע התאמת cpapמחודשת
שלום יש תנוחות מסויימות של הראש שתורמות לחסימה של דרכי נשימה בשינה ועלולות לגרום למאמץ בנשימה, דום נשימה לילי, הגברת הנחירות? למשל אם אדם ישן כשהראש לא במנח ישר, או בתנוחה שיש לחץ על הלסת/צוואר מהכתף וכדו', האם זה גורם לכך שדרכי הנשימה שלו יהיו מוצרות יותר או שאין שום דבר חיצוני שיכול להשפיע על הצרות/חסימת דרכי הנשימה בזמן השינה? תודה
תנוחת ראש משפיעה על רוחב דרכי האוויר בבית הבליעה. כאשר המבנה הבסיסי תקין השינויים הנובעים מתנוחת הראש לא יגרמו להפרעת נשימה בשינה. במקים אחרים שינויים אלו עלולים לגרום להחמרה. בכללי; ראש מוטה לפנים מביא להצרות דרכי הנשימה ,ראש מוטה לאחור מביא להרחבה. יש כמובן לקחת בחשבון גם את הצורך לתנוחה פיזיולוגית נכונה עבור חוליות הצוואר ומן ההיבט הזה ראש מוטה לאחור עלול לגרום לנזק בחוליות הצוואר והדיסקים וכן להפריע לאיכות השינה.
שלום וברכה ,שאלה תופעה שמאוד מטרידה אותי. כאשר אני נרדמת אני מתעוררת בבהלה עם חוסר אויר ,ולוקח לי עוד כאילו שניות להחזיר את הנשימה שלי, הענין הוא שזה קורה לי אך ורק בשישי בלילה ,או בשבת במנוחת הצהרים,אני נכנסת לפאניקה,, טרולט,מה עליי לעשות מה עליי לבדוק,האם יש פתרון לבעיה כזו,אשמח לקבל חוות דעתך זה יעזור לי לעשות סדר בראש ,תודה מראש
קרוב לוודאי שלא מדובר בהפרעת נשימה בשינה אלא בתופעה אחרת. אפשרות אחת הנה חזר מיצי קיבה הגורמים לגירוי דרכי הנשימה. יש לפנות לרופא אאג על מנת לבדוק אפשרות זו. קיימות גם סיבות אפשריות אחרות אליהן יש להתייחס לאחר שלילת הנ"ל.
איזה עוד סיבות יכולות לגרום לכך. ?
שלום רב . מזה כ 10 שנים , אני מתקשה להירדם , אין לי את אותה העייפות בערב, מסוגל להיות ער 24 עד 48 שעות , דבר מאוד לא בריא , שמביא אותי לתשישות ולהפסד יום עבודה . מעבדת שינה לא נמצא הפרעת שינה עמוקה אלא איכות שינה ירודה , במשך השנים ניסית כדורי סיפרלקס, cbt, אקפוקונטורה, צירקדין, והרפיות למיניהם. הקפדתי על הגיינת השינה וגם כיום . עברתי מספר רופאים ,ולאחרונה פרופסור פילר , לצערי הוא לא הציע לי שום פיתרון . נכון להיום ( אני בן 49) , לא נותר לי פיתרון אלא בשימוש בכדורי שינה , בונדורמין או אמבין. הורי סבלו מבעיות שינה , האם אני סובל מבעיה גנטית ולכן זו הסיבה ? האם שימוש בכדורי שינה הוא הפתרון כששאר הכלים לא עבדו ? לדעתי אין לי יצור הורמון שינה או שהשעון הביולוגי שלי לא קיים ? הרופאים שדיברתי איתם שללו , מהסיבה שזה נפוץ אצל אנשים מבוגרים ( חוסר במלטונין ) , מה האפשרויות לבחון את החוסר במלטונין / לסדר את השעון ? אולי יש לך רעיון אחר כי אני לא לחיות על כדורי שינה כל החיים שלי . תודה יעקב
ההרדמות שלכאורה נוצרת באופן טבעי יומיומי ובקלות היא במהותה תהליך מורכב. על מנת לפשט העניין נצייר תמונה של מאזן בין שתי כוחות. כוח העוררות וכוח השינה. מאזן כזה אכן מתקיים במוחנו ובכל פעם שהכף מוטה לכיוון מסוים באופן בולט מתרחשת הרדמות או התעוררות בהתאם. הכוח הגורם לשינה נמצא במערכת אחת (לצרכינו נקרא לה ש) ואילו הכוח הגורם לערות נמצא במערכת אחר ונפרדת (לצרכינו נקרא לה ע ). בין שתי המערכות נמצא גורם מסנכרן הלו הוא השעון הביולוגי. על מנת לייצר הרדמות צריך להתקיים מצב בו פעילות מערכת ש בשיאה ופעילות מערכת ע נמצאת במינימום האפשרי. בשלב זה מופעלת מערכת הסנכרון ומטה את הכף לטובת ההרדמות. התערבות מערכת התזמון מבוצעת באמצעות המלטונין וגם באמצעים אחרים וב ש ע ה טובה אנחנו נרדמים. מסתבר אם כן שתהליך ההרדמות איננו קל ופשוט כפי שנדמה לאלו שאינם חווים קושי להירדם. הטיפול בבעיה אף מורכב יותר ובעייתי ולעתים יש צורך לטפל ביותר ממערכת אחת על מנת להגיע לתוצאה מיטבית. בעיה פרקטית נוספת הנה חסר באמצעי אבחון מדויקים. לכן לעתים תכופות הטיפול האנדיבידואלי נשען על ניסוי ותהיה והתהליך יכול להיות ארוך. בכל הנוגע לתרופות שינה. ככלל צריך להבין שהנזק הבריאותי והתפקודי הנובע מחסך שינה גבוה לאין שיעור מזה העלול להיגרם משימוש בתרופות שינה ולכן המלצתי בד"כ במקרים עמידים לטיפולים אחרים היא להשתמש באופן מבוקר בתרופות שינה מסוג ומינון המותאם בכל מקרה לגופו.
בשנה האחרונה אנינמתקשה להרדם ומתעוררת כמעט כל שעה שעתיים וישנה בערך 4 או 5 שעות בלילה דומרת על הגיינה של שינה הולכת לישון בעשר וחצי ומתעוררת ב6 בבוקר מה ניתן לעשות גדי להרדם מהר יותר ולא להתעורר פעמים רבות בלילה
הקושי להירדם והקושי לשמר את רצף השינה נקרא אינסומניה. ההפרעה יכולה להופיע מסיבות שונות חלקן קשורות במצבים נפשיים אחרים במצבים רפואיים וכן בגלל טיפולים תרופתיים. בחלק לא קטן מן המקרים קשה לאתר הסיבה. מציע להתחיל הטיפול בברור אישי ומקיף ע"י רופא העוסק בשינה. (נמצא במכוני ומרפאות השינה בבתי החולים).
שלום בן 42 אני ישן על הצד, וקורה לי לא מעט שהיד נרדמת (אני מרגיש את ההירדמות בעיקר בכף היד), וזה מעיר אותי מהשינה, יש גם אלמנט של כאב ביד. מה הסיבה לזה? זה דורש בירור/טיפול? מה שמוזר לי שזה קורה לא ביד שעליה אני ישן, אלא ביד שלכאורה משוחררת וללא לחץ. מה ההגיון והסיבה לזה? תודה
לעיתים יכול לקרות בגלל היצרות של תעלת כף היד. מציע לפנות לאורטופד העוסק בכירורגית כף היד להשלמת ברור.
שלום, אני בן 29. לפני כ-8 שנים, לאחר אפיזודה של 8 חודשים של חולי חמור במחלת הנשיקה שאובחנה מאוחר מאד, ולאחר מקרה של פריחה על כלל גפיי העליונות - החלתי מתעורר בלילה 20-30 פעמים בלילה ממוצע עם פה יבש מאד וצמא קיצוני. איני יודע האם החולי שקדם לעניין קשור, אך ציינתי בכ"ז. לאחר 3 חודשים בהם הבעיה לא חלפה פניתי לרופא המשפחה וזה רופא ביטל את תלונותיי וטען ש"זה עניין זמני וקורה לרבים כרגע וזה יעבור בקרוב". זה לא עבר. אציין שבתחילת הופעת היקיצות המרובות שנתי היתה "הגיינית" לחלוטין ובהתאם נרדמתי מהר, ישנתי בלילות ולא בימים, ללא רעש, לחצים וכולי. כעבור שנתיים נשלחתי למעבדת שינה שהדגימה שינה באיכות של 56% אך ללא הדגמה של דום נשימה. כאן אציין שבשנתיים שעברו שנתי הפכה כה גרועה עד שפרק הזמן מכניסתי למיטה ועד הרדמותי הפך ארוך מאד ושנתי הפכה שטחית ביותר כך שכל פעם שהייתי חדל מלשכב על בטני הייתי מתעורר. רופא השינה טען שמאחר ולא הודגם דום נשימה חסימתי, הרי שככל הנראה מדובר בעניין נפשי ועליי לבררו. אמנם איני חש כל חרדה בשנתי ובהתאם מעבדת השינה לא הדגימה דוםק מואץ או פעילות מוחית חריגה - אך ניגשתי לעניין. פקדתי את ספת הפסיכולוג (שכשלעצמו לא חש כי חרדה מסתורית כלשהי שוכנת בירכתי מוחי) משך שנה וחצי. נטלתי בונדורמין, ואבן, צירקדין וכיו"ב - כולם הרעו ושיטחו את שנתי אף יותר ממה שכבר הפכה. לצערי כל הנ"ל לא שינה לרופא השינה ודומה כי דמותי הפכה לתלושה בעיניו ותוקף טענותיי נשמט תחתיהן. לאחרונה ניגשתי באופן פרטי לעשות מעבדת שינה נוספת ברמב"ם וגם זו לא הדגימה ממצא חד משמעי של דום נשימה, לבד מ-2 הפסקות נשימה. אף שהרופא טוען כי מדובר במדע מדויק, תהיתי שייתכן ובכל זאת לא מדובר בבדיקה לה רגישות וסגוליות של 100% ולכן ייתכנו יוצאי דופן ויש להתייחס לטענותיי לגופן, שכן חיי הפכו גיהינום, נאלצתי להפסיק את לימודיי, זוגתי עזבה אותי בשל חוסר התפקוד שנגזר מעייפותי האינסופית וכיו"ב. השערת ההדיוט שלי היא כי התעוררויותיי במעבדת השינה (בה לא יכולתי לשכב על בטני, בשל המכשור, ולהעמיק שנתי לאורך זמן כפי שמתאפשר לי בביתי) - מתרחשות מהר מאד, מכן הפסקת נשימה זעירה, ולכן מבחינת הEEG אכן מנוטרת יקיצות, אבל אולי מבחינת ריווי החמצן הפסקות הנשימה מנוטרות לאט מדי (יען, בניגוד לדום נשימה קלאסי, אני מתעורר מחנק מיד ולא נשאר להחנק משך דקה או שתיים, למשל). באופן אישי, אני דוקא מבחין בשינויים בעוצמת הרעש שמקדימים לחלק מהיקיצות. אשמח להתייחסותך. אולי אני באמת משוגע שלחלוטין לא מודע לעצמו.
למרות שאלתך הארוכה חסרים עדיין פרטי אינפורמציה חשובים. כעקרון קיימים מצבים אחדים בהם מחלת הנשיקה יכולה לגרום לפגיעה מתמשכת באיכות השינה. לשאלתך בנוגע לדיוק בבדיקת השינה: אכן כמו כל בדיקה הקיימת ברפואה קיימים לעתים חוסר דיוקים. קיימות גם תופעות שלא ניתנות לזיהוי באמצעי הבדיקה הרגילים המקובלים ולכן הבדיקה איננה אורים ותומים אלא חלק מתהליך אבחנתי. לעניין הנשימה בשינה: הבדיקה מדויקת בכל הנוגע לריווי החמצן בדם ולמספר הפסקות הנשימה בשינה. הבדיקה אינה מראה את המאמץ הנשימתי. לעתים במסגרת הבדיקה ניתן לראות עדות עקיפה לעליית המאמץ הנשימתי אך נתון זה אינו מופק דרך קבע על ידי מעבדות השינה מאחר ואינו ניתן לכימות.(ניתן לבקש מהמעבדה לסקור שוב החומר הגולמי ולהתייחס לשאלה באופן ספציפי). בכל מקרה בדיקת השינה יכולה לענות בחלק מהמקרים על השאלה מדוע אתה מתעורר אבל אין באמתחתה מידע בנוגע לסיבה הגורמת לך קושי בהרדמות. חג שמח
נתבקשתי ע"י גורמים מסויימים להגיש להם פענוח פריקת מכשיר הסי. פאפ שברשותי ואני לא יודעת למי לפנות.
יש לפנות לחברה המשווקת של המכשיר. ברשותם תכנת פריקה. את תוצאות הפריקה הם יספקו מודפסות. התוצאות המודפסות כוללות דוח על משך זמן השימוש במכשיר ופרמטרים שונים הנוגעים ליעילות הטיפול.
יש לי הפרעות שינה. כיצד אני בודק אם יש לי מחסור במלוטונין
רמת המלטונין ניתנת לבדיקה ברוק. הבדיקה איננה בסל הבריאות מאחר ואין בה תועלתיות קלינית. הבדיקה מבוצעת לעתים ע"י מעבדות שינה במסגרת מחקרית.
שלום, בן 22, יש לי כבר שנה וחצי תסמינים מוזרים שקורים לי בהירדמות ובשינה. מדובר בראיית הבזקי אור, לפעמים רואה דמויות לא אמיתיות ומרגיש רע כשזה קורה, לפעמים תחושת טרום עילפון והרגשה מאוד רעה עם כאב בראש, קרה מספר פעמים שהייתה לי שיכחה ובלבול מוחלט ולא מבין מה קורה איפה אני מי אני וכדומה, תחושת חנק, קפיצות של כל מיני מקומות בגוף, יש לציין שכל מה שתיארתי- כאשר הדברים האלה קורים יש לי עייפות גדולה ברוב המקרים, והרגשה כללית מאוד רעה במהלך ואחרי הדברים האלה. זה יכול לקרות 3-4 פעמים בלילה. פניתי לייעוץ נוירולוגי, ושם נאמר לי שאין זה בהכרח בעיה נוירולוגית כמו אפילפסיה אלא כמו בעיית שינה ועליי לפנות לרופא שינה. האם יש הפרעת שינה שכזאת? מה אני עוד יכול לברר חוץ מEEG שאני אמור לעשות למשך כמה ימים? תודה.
מטבע הדברים תהליך האיבחון מדורג. צריך כמובן להתחיל בבדיקת EEG . לאחר הבדיקה יהיה צורך לברר האם נחוצות בדיקות נוספות.
לפני מספר חודשים התברר כי אני סובל מבעית דום נשימה בשינה. מאז אני ישן עם מכשיר CIPAP ומסכת נחירונים ( נקבע לי לחץ 4-8). למרות זאת אני ממשיך להתעורר מספר פעמים בלילה להטלת שתן ובמשך היום ממשיך להרגיש עייפות מרובה. האם השימוש בCIPAP לא היה אמור לשנות את המצב ?
שימוש יעל ב C-PAP אמור לפתור הבעיה של העייפו. על מנת לברר את סיבת העייפות הנותרת יש צורך לבצע פריקה של המכשיר ובדיקת זמן שימוש ממוצע, לחץ אוויר , דליפות ופרמטרים נוספים. הפריקה מבוצעתעל ידי הסוכן מחברת ה C-PAP ובאחריות מכון השינה בו ביצעת בדיקת השינה. במידה וסיבת העייפות לא מתגלה לאחר בדיקה זו, יש לחזור על בדיקת שינה עם מכשיר הC-PAP . בדיקה זו אמורה להיות בדיקה מלאה כולל גלי מוח במסגרת מכון השינה(לא בבית). בהצלחה
האם אדם יכול לא לישון שנים?כמה זמן יכול אדם לחיות ללא שינה לפני שימות בכלל?.האם תשובתך מתבססת עפ מחקרים?תודה ............................... .... ........
חסך שינה ממושך גורם לתמותה בבעלי חיים.
שלום מה מידת ההשפעה של תנוחת השינה על דום נשימה בשינה? הבנתי שבשינה על הגב יש יותר בעיה, כי זה גורם לצניחת בסיס הלשון. אם מדובר במישהו שישן רק על הצד, ובכל זאת יש נחירות ודום נשימה בשינה, האם גם במקרה כזה זה נובע מצניחת בסיס הלשון, או שצניחת בסיס הלשון זה רק בשינה על הגב, ועל הצד זה נובע מסיבות אחרות? והאם לצורת מנח הראש על הכרית, סוג הכרית, המזרן וכדו', יש השפעה על דום נשימה בשינה? יש משהו שגורם למעבר חופשי של אוויר, או לחסימה של אוויר? תודה מראש
תנוחת השינה מהווה גורם מחמיר רק בחלק מן הסובלים מהפרעת נשימה בשינה(10-15%). צניחת בסיס הלשון איננה תלוית תנוחה בלבד אלא מתרחשת בדרך כלל בגלל הלחץ השלילי הנוצר בדרכי הנשימה בעת שאיבת האוויר אל הריאות. תנוחת מתיחה לאחור של הראש מרחיבה ומייצבת את דרכי הנשימה אך שינה ממושכת בתנוחה זו עלול להביא לבעיות בעמוד השדרה הצווארי והדבר אינו מומלץ.
בחור בן 22 המדבר מתוך שינה כמעט מידי לילה מה אפשר לעשות ולאן לפנות
ההפרעה נקראת PARASOMNIA והיא נפוצה למדי. חסך שינה מחמיר התופעה ולכן רצוי לשמור על שעו שינה תקינות. ניתן להתייעץ עם רופא באחד ממכוני השינה שבבתי החולים.
שלום עד כמה משפיע העודף משקל על הנושא של נחירות ודום נשימה בשינה? ועד כמה משפיעה ירידה במשקל על מניעת נחירות ודום נשימה בשינה? האם גם במקרים של דום נשימה בינוני וקשה? הקשר בין עודף משקל לדום נשימה ונחירות, קשור לסוג חסימה מסויים בלבד? למשל צניחת בסיס הלשון קשורה בכלל לעודף משקל? תודה
עודף משקל הנו גורם סיכון להופעת הפרעת נשימה בשינה. קשה להעריך מה היא התרומה של עודף המשקל במקרים אינדיבידואליים. ישנם לא מעט אנשים רזים עם הפרעת נשימה בשינה . כמובן מבין השמנים אחוז גבוהה יותר סובל מהפרעת הנשימה. בנוסף הקשר בין עודף המשקל לחומרת ההפרעה איננו לינארי. על כל פנים בכל מקרה כשמדובר בהפרעה משמעותית וקיים עודף משקל, רצוי לשלב דיאטה לירידה במשקל. מאחר ותוצאות הדיאטה אינן בטוחות הן מצד ההצלחה לרדת והן מצד השינוי הצפוי עם הירידה, ממליץ להשתמש באמצעי טיפול נוספים.
שלום האם בעיות באף, כמו למשל, סטיית מחיצה, קונכיות מוגדלות ומעובות, קשור לנחירות ודום נשימה בשינה? במידה וכן, איך ניתן לדעת האם מקור הבעיה הוא באף או בלוע/לשון? זה משנה גם לעניין הטיפול, כי לבעיות באף יש פתרונות, והניתוחים יותר פשוטים ויעילים מאשר בלוע. תודה רבה
להפרעה בנשימה אפית יש לעיתים תרומה שולית להתפתחות נחרה והפרעת נשימה בשינה. איתו מוקד הפקעת הנשימה בשינה מבוצע באמצעות בדיקה בשינה מושרית. בדיקה זו מבוצעת במסגרת המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה באיכילוב. לאחר הבדיקה ניתן להתאים טיפול כירורגי להפרעת הנשימה בשינה.
שלום רב, אני בן 70 וישן עם CPAP כבר מספר שנים בהצלחה רבה והסתגלות טובה. אין בעיה להרדם. בשנה האחרונה אני מתעורר באופן קבוע בסביבות 4 בבוקר. הולך לישון ב 10-11 בלילה. אין שום סיבה מיוחדת שמפריעה לי בשינה וגורמת ליקיצה מוקדמת , אבל זה כמובן מפריע לרצף השינה. האם זו בעיה רפואית ומה ניתן לעשות כדי לא להתעורר מוקדם.
לעתים עם ההתבגרות מתרחשת הסטה של תזמון השינה לשעות מוקדמות יותר וייתכן שזה המצב. באופן הזה אתה ין שש שעות אבל מתעורר מוקדם מדי מבחינת הפעילות היומית. פתרון אפשרי הנו חשיפה לאור חזק בשעות הערב עד השעה 21-22 .
לפני כשנה וחצי קניתי מיטה חדשה ומאז אני כל הזמן מזיעה בלילות. הסיבה היא בטוח המיטה: ניסיתי לישון בפיג'מות שונות, בטמפרטורות שונות, עם סמיכות שונות, המצעים שלי מכותנה בלבד, אין לי בעיות בריאותיות ואני עדיין צעירה מדי בשביל לסבול מגלי חום. אני מתעוררת בגלל שקר לי(כי כולי רטובה והסדין ספוג כולו מים), זה לא כ"כ נעים. המזרן עשוי מקפיצים מבודדים וספוג כחול. אני רוצה לקנות מיטה חדשה, או מזרן, אבל לא יודעת איזה. אני מפחדת לקנות ויסקו כי קראתי שזה חומר מחמם...פשוט לא יודעת מה לעשות.
ייתכן ותחילת ההזעה ורכישת המזרון התרחשו באותו הזמן במקרה. קיימות הפרעות בריאותיות שונות הגורמות להזעת יתר לילית. ממליץ לפנות אל רופא המשפחה להשלמת ברור.
הייתי אצל רופא משפחה, עשיתי בדיקות, הכל יצא מעולה. וההזעות בוודאות בגלל המזרון, כי כשאני ישנה במיטות אחרות הכל בסדר...
שלום אני סובל מבעיות באף, על רקע של הגדלת הקונכיות, כנראה רקע אלרגי או משהו אחר. לפעמים סובל יותר ולפעמים פחות. עשיתי שימוש רב בעבר בספריי על בסיס של סטרואידים, ולא ממש עזר, תרסיסים כמו אוטריווין עזרו אבל לא להרבה זמן, וגרמו לנזק באף. בימים האחרונים נאלצתי לחזור לאוטריווין, וזה אכן פותח את האף, אבל לא להרבה זמן. אני חושש מאוד מנזק לרירית האף, וכן להתמכרות לאוטריווין. אך אני ממש סובל, ובמשך היום זה איכשהו סבל שניתן לחיות איתו, אך בלילה גם זה מחמיר (כנראה השכיבה), וגם אני לא מצליח להירדם, וזה גורם לי פשוט לקום מהמיטה ולשבת על המחשב, וככה להעביר שעות, תוך כדי שהעיניים שלי כמעט נעצמות, חוזר למיטה, ומרגיש חוסר אוויר בגלל הסתימה באף, ושוב קם מהמיטה, ואם אני כן נרדם, אני מתעורר כמה פעמים שוב עם התחושות הללו. והיום שלי נראה בהתאם, כאב ראש, עייפות, חוסר נוחות, חוסר שינה, תחושה של חוסר אוויר מספיק. לפתור את הבעיה באף זה כנראה לא קל (אך כמובן ששוב אפנה לרופא א.א.ג.), אך שאלתי האם יש כלים להתמודד עם זה? יש כלים להתמודד עם החוסר יכולת להירדם כשהאף סתום? אני לא מבין איך אנשים מצליחים להירדם עם נשימה דרך הפה. אני מרגיש בחוסר אוויר, תחושת מחנק כזו שגורמת לי פשוט לקום ולבלות מחוץ למיטה. אשמח מאוד לקבל עצה בעניין. תודה רבה
קשה להתרגל לאף סתום ובוודאי לישון עם אף סתום. ממליץ לפנות לרופא אאג להתעניין באפשרויות הטיפול כולל הכירורגיות. אתה מוזמן כמובן לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באיכילוב.
שלום רב. רציתי לשאול 2 שאלות. 1. בנאדם בשנות ה-60 לחייו סובל מזה כ-3-4 שנים רצופות מנדודי שינה חריפים, לא ישן שינה רציפה ומתעורר מכל רעש קטן מה גם שעבר אירוע טרגי במשפחה שאחיו נהרג. השאלה שלי האם תוכל להמליץ לי על סוג של תוספי תזונה או ויטמינים או תרופות טבעיות שאין בהם חומרים כימיים כדוגמת Bondormin על מנת לעזור לו ולו במעט. 2. האם זה עובר בגנים/תורשה הפרעות שינה? האם זה יכול בהמשך לעבור לילדיו בהמשך חייהם או שזה תלוי באורח החיים שלהם בלבד? תודה מראש.
נדודי שינה כרוניים הנם הפרעה הנדרשת לטיפול רציני. ממליץ לפנות לרופא באחד ממכוני השינה על מנת לקבל תכנית טיפול ומעקב מותאמים אישית.
שלום רב, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון... ניסיתי לחפש פורום ספציפי יותר ךנושא אך לא מצאתי. אני שואלת לגבי אבי, בן 62 עם קוצב לב וסובל מדום נשימה משמעותי. לא מצליח לישון עם המכשיר כמו שצריך... קיבל מכתב ממשרד התחבורה על הזמנה לבדיקת עירנות יומית בכדי לדעת האם הוא עדיין כשיר לנהוג. ברצוני לדעת איך מתבצעת הבדיקה? לא קיבלנו תשובות בנושא.... האם במהלך השהות בחדר הבדיקה הנבדק נמצא במצב פעיל? האם הוא יכול לבחור עיסוק כלשהו? האם הדבר נמנע ממנו? אני חייבת שגם אני שאני בת 36 ובריאה אם אשאר בחדר שקט לפרקי זמן שכאלו ברצף כנראה שאתחיל להיות ישנונית... האם כך בודקים בודקים כשירות של בן אדם לנהוג?? הכביש אינו דומה בשום אופן לחדר הבדיקה... אשמח לקבל הסבר. תודה מראש.
בדיקת היכולת לשמור על ערנות מתבצעת בהתאם למתכונת וקריטריונים בין לאומיים. בבדיקה זו הנבדק יושב על כורסה בחדר. במהלך הבדיקה אסור לעסוק בפעילות כל שהיא. תוצאות הבדיקה נקבעות על פי משך הזמן הממוצע שלקח לנבדק להירדם כך שלא כל הרדמות תגרום לאבחון של ישנוניות יתר. למעשה בדיווחים שונים ממעבדות שינה בארץ ובעולם מסתבר שרק אחוזים בודדים מן הנבדקים (2-5%) נמצאים כסובלים מישנוניות יתר. אצל נבדקים אלו הסיכון להרדמות על הכביש מוגבר והם מהווים גורם סיכון לעצמם ולנוסעים אחרים ברכבם או סביבם כך שטובתם האישית היא להימנע מנהיגה. מעבר לשאלת רישיון הנהיגה, חשוב לטפל בהפרעת הנשימה בשינה מאחר שפרט לסיכון לתאונות קיים גם סיכון מוגבר ללקות במחלות לב וכלי דם בכללם שבץ מוחי והתקפי לב. הטיפול ב C-PAPאכן נמצא יעיל במניעת סיבוכים אלו. עבור חולים שאינם מצליחים להסתגל לטיפול הנ"ל קיימות אופציות טיפוליות נוספות שגם הן יעילות במידה לא פחותה. ללא קשר לתוצאות הבדיקה ממליץ לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה במחלקת אף אוזן וגרון בבית החולים איכילוב. המרפאה מתמחה בטיפולים עבור חולים שאינם מסתגלים למכשיר ה C-PAP .
אני נמצאת במקום בו יש רעש של נביחות כלבים שמעיר אותי (שוב ושוב :-(), ומחפשת אטמי אוזניים כדי לא להתעורר מהנביחות. מישהו יכול להמליץ על אטמים טובים (שלא מכאיבים)? מישהו אולי ניסה את Happy Ears ויכול לתת דיס/המלצה?
אין ברירה אלא לנסות. צריך כמובן להקפיד על החלפת האטמים תכופות או ניתן לבקש אטמים מותאמים אישית (מסופק במכנים למכשירי שמיעה) ולדאוג לחיטוי לפני השימוש.
שלום ד"ר. בן 25 בריא,לא נוחר,BMI תקין. מתלונן על שינה לא מספקת והתעוררויות תכופות ותחושות עייפות ביום. ביצעתי בדיקת שינה ולהלן התוצאות: הנבדק נרדם תוך כ- 17 דק'. הוא שהה במיטה כ-6:17 שעות. במהלך השינה לא נשמעו נחירות. במהלך כל הלילה לא נצפו כלל הפרעות נשימה בשינה. ריווי החמצן הממוצע 97%. יעילות השינה 77%. לא נרשמו תנועות רגליים מחזוריות. סיכום והמלצות: בבדיקת השינה לא נמצאה תסמונת דום נשימה ולא תנועות רגליים מחזוריות. יעילות שינה נמוכה. אציין שמאז הבדיקה השינה שלי נהייתה ממש גרועה. מתעורר הרבה, כאילו משהו עוצר אותי בשינה וגורם לי להתעורר, ככה כמה פעמים. ומרגיש שהשינה שלי לא מרעננת וגם פיזית חלש. מה דעתך ד"ר?
מדובר באינסומניה. בדיקת השינה אינה תורמת הרבה לאבחנה זו. אנא פנה לייעוץ אישי באחד ממכוני השינה.
אובחנתי עם דום נשימה בדרגה בינונית. סי פאפ אינו אלטרנטיבה עבורי, אילו אפשרויות יש לי מלבד סד דנטלי?(גיל 53 מצב בריאות טוב, משקל תקין)
דום נשימה בשינה מטופל באופן שמרני באמצעות cpap או התקן דנטלי. במקרים מסוימים גם שמירת תנוחת שינה. הפחתה במשקל הנה גורם מסייע בחלק מהמקרים. הטיפול הכירורגי מיועד לאלו שאינם יכולים או אינם מעונינים בטיפול השמרני. הטיפול בחיך באמצעות לייזר איננו בדוק לא מבחינת התועלת ויתרה מכך גם לא מבחינת הנזק שהוא עלול לגרום. מסיבה זו טיפול זה אינו מוכר על ידי רשויות הבריאות השונות בארץ ובעולם כטיפול להפרעת נשימה בשינה.
שלום, אמי קיבלה לביתה ערכה לבדיקה ממכון שינה, הבדיקה קבעה שהיא סובלת מדום נשימתי ושנחירותיה מגיעות ל- 70 דציבלים. האם רצועת ב- snorifix יכולה לעזור לה?
רצועת סנורפיקס לא אושרה ע"י רשויות הבריאות לטיפול בהפרעות נשימה בשינה. משמעות הדבר היא שאין מידע אמין ומבוסס מדעית כל שהוא לגבי התועלת של מכשיר זה וכן לא לגבי נזק אפשרי. ממליץ לנסות התאמת מכשיר C-PAP ובמידה ומסיבות שונות לא מתאפשר לפנות להתאמת טיפול מקצועית. ניתן במסגרת המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה במרפאת אאג בבית החולים איכילוב.
תודה רבה .
האים ניתן לישון על הצד וזה עוזר לנחירות
האם קול צרוד שהחל לפני כשנה לאחר מחלת השפעת ולא חוזר לקדמותו יכול להוות את הסיבה לכך.
הפורום אינו עוסק בבעיות מיתרי הקול אלא בעיות שינה בלבד. ממליץ לפנות לבדיקה אצל רופא אאג
שלום, האם ייתכן שאדם שאינו נוחר יסבול מדום נשימה בשינה בדרגה בינונית? ואם כן, עד כמה זה שכיח?
הדבר ייתכן בשני מצבים: 1. הפרעת נשימה מרכזית הנגרמת מתת פעילות של מרכזי הנשימה המוחיים בשינה. 2.לאחר ניתוח במקרים בהם הנחרה טופלה ביעילות אך דום הנשימה לא נפתר. שני המצבים אינם שכיחים במיוחד.
שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת אני מוסיפה את הנתונים מבדיקת השינה. אשמח לדעת האם נתונים אלה מעידים על דום נשימה על אף שנמצא כי הוא נוחר רק 3% מהזמן: נערכה בדיקת שינה ביתית שכללה את ערוצי הבדיקה: נשימת אף, נשימת חזה ובטן, דופק, רמת ריווי חמצן בדם, נחירות ותנוחת שינה. משך הבדיקה: 7 שעות 54 דקות. אובחנו 88 הפסקות נשימה מלאות. אובחנו 82 הפסקות נשימה חלקיות. צפיפות הפסקות נשימה: 23.4 אירועים לשעה. נרשמו 147 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97% עד למינימום של 84%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל 90 אחוז- 3%. במשך 3% מהלילה נשמעה נחירה. תודה
מתפית לב חזקות מזה אומר תודה
לעיתים תכופות ההתעוררות מתרחשת מתוך שנת חלום. במקרים אלו תתכן תחושה של דפיקות לב מהירות ו\או חזקות. התופעה הנה פיזיולוגית ואינה מעידה על הפרעה כל שהיא.
אני מתעוררת באמצע הלילה ולא נרדמת שוב (נניח הולכת לישון ב12 ומתעוררת ב5) זה גורם לי לעייפות רבה אחהצ ובערב הבא, לפעמים נרדמת ממוטטת ב9 בערב ומתעוררת ב1 בלילה, קמה רעננה, ושוב מעגל שינה בעייתי, אני מרגישה עייפה לעתים קרובות מ18:00 בערב ואילך, (לישון בצהרים ב-3-2 קשה לי, מתקשה להרדם או שאני בעבודה) הייתי רוצה לישון 7-8 שעות בלי להתעורר (או כשמתאפשר ואני בבית - להצליח לישון בצהרים ולהשלים...) מה עושים ? תודה אגב, האם יתכן וזה מאט לי את הירידה במשקל?
ממליץ לנסות קיבוע שעת הכניסה למיטה ב 23:00 . הדבר יכול לסתנכרן טוב יותר עם השעונים הביולוגיים ולאפשר תוספת שעת שינה.