פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

שלום לאהרון דרעי, שאלה לגבי אבקות מרק אני משתמש באבקות מרק לטיבול רשום על הקופסא שהם ללא מונוסודיום גלוטומט ללא צבעי מאכל וללא תוספת חומר משמר,ובנוסף רשום 100% רכיבים טבעיים האם עם כול זה אבקה מסוג זה יכולה להזיק ולא בריאה? מה דעתך? בתודה רבה שרון
האם ניתן להקפיא מיץ לימון בבקבוק פלסטיק קשיח רב םעמי או בבקבוק זכוכית ? האם זה לא יתפוצץ ?
סי שלום עדיף ללכת על אופציות בטוחות יותר: שקיות הקפאה אטומות – ניתן להוציא אוויר ולחסוך מקום. קוביות קרח – להקפיא בתבנית סיליקון ואז להעביר לשקית
שאלה חשובה, אני בנאדם בריא, ושמעתי שלקיחת ויטמינים/תוספי תזוזה טבעיים, כמו כמוסות פרי מרולה שזה 100% טבעי, מחזק אנשים והם טוענים שהם מרגישים הרבה יותר טוב, מלקיחת כל מיני ויטמינים טבעיים בלבד, האם מומלץ לקחת? ואם כן איזה?
עדיף להתמקד בתזונה טבעית ואיכותית ולא למהר לקחת תוספים אם אין צורך אמיתי. אם את מרגישה צורך לחיזוק כללי, כדאי לבחור תוספים עם בסיס מחקרי ולא רק "כי אנשים מרגישים טוב". אם את רוצה לבדוק תוסף מסוים (כמו מרולה), תנסה ותראה איך אתה מרגיש, אבל אל תצפה ל"קסם". ההמלצה הכי טובה – בדיקות דם תקופתיות + תזונה מגוונת ואיכותית ביקור תקופתי אצל נטורופט על מנת שיבחן את מצבך הכללי גוף ונפש ויתאים לך את המענה המדוייק עבורך .
שלום , בהמשך לענין סוכריות ללא סוכר ,הממתיק שישנו בסוכריות ניקרא סטיביה, מה דעתך לגביו, האם הוא מזיק. ובנוסף מבקשת לישאול האם סוכריות מסוג זה יכולים להזיק לשיניים? תודה סופי
שלום האם סוכריות מצמחים ללא סוכר יכולים להזיק יש לי סוכר גבולי לא מקבלת טיפול,אני לוקחת 4 סוכריות ליום האם יש בזה גם סיכון? תודה רבה סופי
סופי שלום אם הן מבוססות על ממתיקים בטוחים על בסיס סטיביה, אריתריטול או קסיליטול – אין בעיה– אפשר עד 4 ביום. אם יש לך נטייה לתנודות בסוכר, שווה לבדוק איך הגוף מגיב ולשקול הפחתה. הכי חשוב – לשים לב לשאר התזונה ולוודא שאין דברים נוספים שמשפיעים על רמות הסוכר! כדאי להתייעץ עם נטורופת על מנת לבדוק את התפריט ותוספים כדי לא להגיע לסוכרת
שמרתי מאוד השבוע, היה לי מחזור השבוע והוא נגמר (אתמול עוד ראיתי טיפונת דם- את הסוף) נשקלתי היום וממש עליתי במשקל 500 גרם. אשמח לדעת מה חוות דעתך.
ליאת שלום העלייה לא משקפת עלייה אמיתית בשומן, אלא בעיקר נוזלים ושינויים טבעיים בגוף אחרי המחזור. תני לזה כמה ימים, והמשקל יתאזן בחזרה. אם זה ממשיך מעבר ל-4-5 ימים, אפשר לבדוק שוב, אבל כרגע זה נראה לגמרי טבעי!
שלום רב, האם חייבים לאכסן אבקת קפה אן אבקת קקאו בכלי סגור הרמטי? ועוד שאלה לגבי אבקות מרק אני משתמש באבקות מרק לטיבול רשום על הקופסא שהם ללא מונוסודיום גלוטומט ללא צבעי מאכל וללא תוספת חומר משמר,ובנוסף רשום 100% רכיבים טבעיים האם עם כול זה אבקה מסוג זה יכולה להזיק ולא בריאה? מה דעתך? בתודה רבה שרון
שרון שלום לא חובה הרמטית, אבל מומלץ לשמור אותן אטומות היטב. למה? כדי למנוע ספיחת לחות, חמצון וריחות מהסביבה. אם נשאר פתוח: עלול לאבד טריות, לספוג ריחות, ואפילו להתגבש במקרים של לחות גבוהה. איך לשמור נכון? אבקת קפה – בכלי אטום, במקום קריר ויבש (לא במקרר, כי הוא לח). אבקת קקאו – בכלי אטום, רחוק מחום ואור שמש
האם למשקה האלוורה אמור להיות טעם חמוץ?
תמי שלום הטעם של אלוורה אמור להיות נטרלי . יכול להיות שהטעם החמוץ הוא בגלל ההחומרים המשמרים
שלום האם פירות היער של אוכמניות וחמוציות כשהם יבשים ולא טריים ,יש להם גם ערך תזונתי? תודה שרון
שלום האם אפשר לטחון מראש גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וזרעוני שומשום ולשמור במקרר ולאכול אותם יום למחרת? האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? אם אני מכינה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר ומבשלת אותם יום למחרת האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? ובאותו ענין אם אני מכינה מראש עגבניה ומלפפון ובצל שקולף מראש ונימצא במקרר ויום למחרת אני מכינה סלט האם יש איבוד של ויטמינים וכו'? תודה רבה שרון
שרון שלום 1. טחינת גרעיני דלעת, חמניות ושומשום מראש – האם הם מאבדים ערך תזונתי? כן, אפשר לטחון אותם מראש ולשמור במקרר, אבל חשוב להבין שהם כן מתחילים לאבד מהטריות והיתרונות שלהם לאחר הטחינה. 🔹 מה קורה אחרי הטחינה? חשיפה לחמצן ולחות עלולה לגרום לחמצון השומנים הבריאים, במיוחד בחשיפה ממושכת. ויטמינים מסוימים, כמו ויטמין E, עלולים להתפרק עם הזמן. הטעם יכול להשתנות מעט ולהפוך למריר אם הגרעינים מתחילים להתחמצן. 🔹 איך לשמור על הטריות? ✔ טוחנים כמות קטנה (ליום-יומיים בלבד). ✔ שומרים בכלי אטום היטב במקרר או אפילו במקפיא להאטת תהליך החמצון. ✔ אפשר להוסיף מעט גרעינים שלמים לסיום, כדי לשמור על הטקסטורה והערכים התזונתיים. 🔹 מסקנה: עדיף לטחון בסמוך לאכילה, אבל אם חייבים מראש – עדיף לשמור במקרר ולא מעבר ליום-יומיים. 2. שמירת תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר – האם הם מאבדים ערך תזונתי? 🔹 מה קורה? ✔ תפוחי אדמה נוטים להתחמצן ולהשחים, ולכן לרוב שומרים אותם במים. ✔ חלק מהוויטמינים (בעיקר ויטמין C) מסיסים במים, ולכן אם את שומרת אותם חתוכים ומכוסים במים, תהיה ירידה קלה בערכים התזונתיים. ✔ אם את לא שומרת אותם במים, הם עלולים להתייבש ולקבל מרקם פחות טוב. 🔹 איך לשמור על מירב הערכים? ✔ שמרי אותם במים קרים, אך אל תשאירי אותם ליותר מ-24 שעות. ✔ אם את יכולה, עדיף לשמור אותם שלמים ולקלף רק סמוך לבישול. 🔹 מסקנה: תפוחי אדמה שאוכלים יום למחרת מאבדים מעט ויטמינים, אבל רוב היתרונות נשמרים. 3. הכנת ירקות לסלט מראש – האם יש איבוד של ויטמינים? 🔹 מה קורה כשחותכים ירקות מראש? ✔ ויטמין C וויטמינים מסיסים במים מתחילים להתפרק במגע עם חמצן, במיוחד בעגבניות ובמלפפונים. ✔ הבצל גם מתחמצן מהר ועלול לשנות את הטעם ואת הערך התזונתי שלו. ✔ ככל שהירקות נחשפים יותר לחמצן, כך הם מאבדים יותר נוגדי חמצון. 🔹 איך לשמור על מירב הערכים? ✔ עדיף לשמור את הירקות חתוכים גס ולא קצוצים דק. ✔ לשמור בכלי אטום במקרר. ✔ אפשר להוסיף טיפת שמן זית כדי להאט את החמצון. ✔ אם אפשר, עדיף להכין את הסלט ברגע האחרון – זה תמיד הכי בריא וטרי! 🔹 מסקנה: יש איבוד מסוים של ויטמינים אם חותכים מראש, אבל עדיין עדיף לאכול ירקות מוכנים מאשר לוותר עליהם לגמרי. 💡 המלצה כללית: אם את יכולה, עדיף להכין סלט טרי ולחתוך ירקות סמוך לאכילה. אם זה לא מתאפשר, שמירה נכונה במקרר בכלי אטום תעזור לשמור על מירב הערכים.
הפורום אמור לספק תשובות אמיתיות של מומחה. אחרת, אין סיבה לחכות כל כך הרבה זמן
אני אוהבת לשתות קולה ספרייט שוופס תפוחים ויודעת שזה לא טוב ומזיק ומפחדת בגלל סוכר אם כרגע קשה לי להוריד את השתייה המוגזמת למרות שאני חייבת אני שותה הרבה מים אבל רוצה לדעת כמה פחיות מותר לי לשתות ולא לעלות את הסוכר בדם הכוונה בלי להגזים עד שארד ממשקה מוגז לגמרי תודה
מיטל שלום ההמלצה הבריאה היא להימנע כליל ממשקאות ממותקים, אך אם את עדיין בשלבי הפחתה: ✔ עד פחית אחת ביום זה גבול שעדיין שומר על איזון סביר, במיוחד אם התזונה שלך מאוזנת ואין בעיות סוכר ידועות. ✔ עדיף חצי פחית ולשלב עם מים מוגזים כדי להרגיל את הטעם לפחות סוכר. איך להפחית בהדרגה? 🔹 להחליף בהדרגה – במקום להפסיק בבת אחת, נסי להוריד כמות בהדרגה (למשל, מחצי פחית פחות בכל כמה ימים). 🔹 לערבב עם מים מוגזים – אם את אוהבת את התחושה המוגזת, נסי לדלל עם מים מוגזים ולראות איך את מרגישה. 🔹 למצוא תחליפים טבעיים – חליטות קרות, סודה עם לימון או חליטות עם נענע ופירות יכולים לעזור לך לעבור לשתייה פחות ממותקת. 🔹 להימנע משתייה על קיבה ריקה – שתייה של משקה ממותק על בטן ריקה תגרום לעלייה חדה יותר ברמות הסוכר בדם. עדיף לשתות אחרי אוכל. 💡 שלב הביניים – נסי למצוא את המשקה הכי פחות מזיק מהאופציות שאת אוהבת ולהתחיל לצמצם ממנו קודם. אם תרגישי שיפור, יהיה לך קל יותר להמשיך להוריד בהדרגה
שלום לאהרון דרעי, שאלה בענין שתיית מים עם לימון אני שותה כמה כוסות ביום אבל נתקלתי בתופעה שבלילה לאחר השינה הפה מאוד מתייבש האם זו יכולה ל היות הסיבה. תודה רבה
שירה שלום כן, שתיית מים עם לימון בכמות גדולה עלולה להיות קשורה ליובש בפה, ויש כמה סיבות אפשריות לכך: 1. תופעה משתנת הלימון, למרות היותו חומצי, משפיע כאלקליזר בגוף ויכול לעודד השתנה קלה. אם את שותה הרבה מים עם לימון, ייתכן שזה גורם לאיבוד נוזלים ולתחושת יובש בבוקר. 2. חומציות שעלולה להשפיע על הרוק החומצה הציטרית בלימון יכולה לגרות את ריריות הפה ולשנות מעט את ההרכב של הרוק, מה שעלול לגרום ליובש זמני. במקרים מסוימים, חומציות גבוהה בפה עלולה לגרום גם לתחושת צמא או גירוי, מה שיכול להחמיר יובש לילי. 3. נשימה דרך הפה בלילה אם את נוטה לנשום מהפה במהלך השינה, זה יכול לגרום ליובש בפה, והתופעה עלולה להחמיר אם צרכת חומרים משתנים כמו לימון במהלך היום. 4. חוסר איזון במלחים אם את שותה כמות גדולה של מים עם לימון ולא צורכת מספיק מלחים (כמו מגנזיום, אשלגן או נתרן), זה יכול להשפיע על מאזן הנוזלים בגוף ולגרום ליובש. מה אפשר לעשות? 🔹 נסי להפחית את כמות הלימון במים ולראות אם יש שינוי. 🔹 ודאי שאת שותה מספיק מים נקיים ללא תוספות במהלך היום. 🔹 נסי להוסיף מעט מלח איכותי (כמו מלח הימלאיה) למים במהלך היום, במיוחד אם את מרגישה צמא למרות שתייה מרובה. 🔹 בדקי אם את נושמת מהפה בלילה, ואם כן – אפשר לנסות שיטות לשיפור הנשימה דרך האף. אם התופעה נמשכת, כדאי לבדוק גורמים נוספים כמו תזונה, לחות החדר בלילה או אפילו רמת הסוכר בדם
שלום, האם צריך לעשות הפרדה של זמן של אכילת פרי אחרי ארוחת שמכילה ירקות ביצה וגבינה,או שאין לזה חשיבות,ואפשר מיד לאכול תפוח אחרי הארוחה כזו? בנוסף מבקשת לישאול כמה זמן יש השפעה של לקיחת תוסף מגנזיום? תודה סופי
אין הכרח להפריד ביניהם, ואפשר לאכול תפוח מיד אחרי הארוחה.בתנאי אם אין לך אי נוחות, את יכולה לאכול תפוח מיד אחרי הארוחה. אם את חווה נפיחות או אי נוחות – כדאי לבדוק איך את מרגישה עם הפרדה של 20-30 דקות ב. משך ההשפעה של מגנזיום תלוי בסוג התוסף, ברמת החסר בגוף ובתפקוד מערכת העיכול שלך אם את לוקחת מגנזיום לתמיכה כללית, ייתכן שתרגישי שינוי תוך ימים ספורים. אם זה להקלה מיידית על מתח או שרירים – ההשפעה יכולה להיות תוך שעות
האם אפשר ליטול סידן וכורכומיןיחד אחרי ארוחה
האם יש תחליף טבעי לעירוי מגנזיום ולידוקאין לכאב עיצבי (דוקר ושורף)? תוסף מגנזיום וויטמיני בי לא עזרו להעלים את הכאב
היי אם משרים שיבולת שועל דקה +צ'יה+סובין שיבולת עם תמר/ פרי להכנת דייסה ושמים במקרר עד הבוקר שייתרכך. האם שיטה זו בריאה ומשאירה את הערכים התזונתיים או שחייבים להכין טרי באותו היום? תודה תודה
שרון שלום השיטה של השריית שיבולת שועל, צ'יה וסובין במקרר עד הבוקר היא לא רק בריאה, אלא גם משמרת את רוב הערכים התזונתיים ואפילו משפרת את הזמינות שלהם במקרים מסוימים!
שלום רב, אם מקלפים תפוח עץ ,מאבדים את כול הערכים ? מה עדיף שניצל טיבעול שעשוי מסויה ופירורי לחם מעליו או עדיף יותר המבורגר של טיבעול עשוי מסויה ללא פירורי לחם? תודה סופי
סופי שלום עדיף לאכול תפוח עם קליפה, אלא אם את רגישה לקליפה או חוששת משאריות חומרי הדברה. המבורגר סויה ללא פירורי לחם הוא בחירה "בריאה" יותר מבחינת ערכים תזונתיים, אך חשוב לשלב אותו עם ירקות ומקור לסיבים תזונתיים.
יש תוסף שאפקטיבי גם לדכא תאבון ולהגדיל את המטבוליזם ואותו דבר לטפל בערמונית והסטרס בפיפי?
גיל שלום שילוב של צרכים כמו דיכוי תיאבון, האצת המטבוליזם, טיפול בערמונית ותמיכה בשליטה על מתן שתן הוא מורכב, אך ישנם תוספי תזונה שיכולים לסייע בכמה מהאספקטים הללו יחד. עם זאת, חשוב להתייעץ עם מטפל מוסמך כדי שילמד את המצב של המטופל מה מדדי בדיקות דם אלו תרופות הוא לוקח , אם יש רקע רפואי מיוחד כדי לתת טיפול שמתאים למטופל .
היי לפי הכתוב באתר זה האם מומלץ להשתמש? https://venalisa-com.translate.goog/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjp-7BhBZEiwAmh9rBSqR88X7_SIVTG_E48qhIZvPmQOcucQZpQ-t8iF9qNFuibs8F-JoyhoCIOcQAvD_BwE&variant=43168733987052&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=iw&_x_tr_hl=iw&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true
שלום לאהרון דרעי, האם יש הבדל בין אוכמניות קפואות או אוכמניות מיובשות מבחינה ערכים? מה עדיף כדי לקבל מקסימום יתרונות? תודה שרונה
שרונה שלום כדי לקבל מקסימום יתרונות תזונתיים, אוכמניות קפואות הן עדיפות יותר, שכן הן שומרות על רוב הערכים התזונתיים המקוריים ומכילות פחות סוכר מרוכז. עם זאת, אם אתה מעדיף אוכמניות מיובשות למטרה מסוימת, הן עדיין מהוות מקור טוב לסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
אני הורדתי לגמרי מוצרי חלב עקב מעי רגיז ונפיחות בטנית וכן היפוכונדריה שבאה לידינביטוי מפחד מסרטן מערכת עיכול אני בת 43. בחורה רזה מאוד. בריאה בדרך כלל. לא לוקחת תרופות ולא מעשנת. יש לי ענין עם דבר אחד קטן וזה מאוד קשה לי ה "גמילה" מאייסקפה יטבתה בבקרים כוס קטנה מאוד של כמה לגימות אייסקפה יטבתה כל בוקר זה יכול מאוד להזיק/להפריע ? במידה וזה מוצר החלבי היחיד שאני נוגעת בו אשמח מאוד למענה לדעתך
נוי שלום אם מנת האייסקפה הקטנה בבוקר משמחת אותך ולא גורמת להחמרת התסמינים, סביר להניח שהיא לא מזיקה לבריאותך הכללית. תאזני את זה עם תזונה בריאה ושגרת חיים שמתאימה לך. במידת הצורך, תוכלי תמיד להתנסות בחלופות עד שתמצאי משהו שאת אוהבת באותה מידה
היי בתי טבע הירוקים לא טריים ולא ממש יפים רוב הזמן. האם כדאי לקנות ירוקים מהירקן שהם כנראה מרוססים ולהשרות במלח וחומץ, העיקר להרווויח את היתרונות של הירוקים או להימנע בכלל מירוקים לא אורגנים? תודה
שרון שלום אם האלטרנטיבה היא לוותר על ירקות ירוקים לחלוטין, עדיף לצרוך ירקות מרוססים, כל עוד מקפידים על ניקוי יסודי. שיטת ניקוי מומלצת: ערבב 1 ליטר מים עם 1 כף סודה לשתייה. השרה את הירקות למשך 10-15 דקות, שטוף היטב במים זורמים, וייבש אותם. זו השיטה היעילה ביותר שזוהתה במחקרים עד כה להפחתת חומרי הדברה.
שלום לאהרון דרעי, אני משרה ללילה חמוציות וצימוקים יבשים,על מנת להוציא מהם את המתיקות האם זה נכון כך להוציא את המתיקות? והאם זה פוגע בערך התזונתי ? תודה סופי
סופי שלום יתרונות: הפחתת המתיקות עשויה להקל על אנשים שמרגישים שהפירות היבשים מתוקים מדי. זה יכול גם לעזור בהפחתת צריכת הסוכרים. חסרונות: הפירות שומרים על רוב הערכים שלהם ייתכן שתאבד חלק מהערכים התזונתיים המסיסים במים, כמו ויטמין C. כעיקרון עדיף לקנות פירותיבשים ללא סוכר .
אני עם עודף משקל סטטי בבטן ועדיין בהליך של דיאטה איזה רלבנטיות יש לכרום עם מולטיויטמינים ומינרלים לזה ולעייפות קבועה במשך היום?
תמיר שלום כרום יכול לתמוך בתהליך הירידה במשקל, אך הוא לא "כדור קסם". הוא יעבוד טוב יותר בשילוב עם תזונה מאוזנת ופעילות גופנית.
שלום רב אשמח לשמוע את דעתך בנושא שומן הטראנס מבחינת הסרה שלו מהגוף הבנתי שהגוף מתקשה מאוד להסירו אבל האם זה כן אפשרי ותוך כמה זמן הגוף כן נפטר מכמויות קטנות? והאם אכילה של מוצרים עם טראנס בוודאות יסתמו עורקים בכל פעם שאוכל משהו או שזה גורם סיכון לא ודעי? אשמח לדעת אם יש לך דרך מוכרת להיפטר משומן טראנס ובאופן כללי לנקות עורקים מהצטברות של פלאק קראתי שרימונים ושום עוזרים קצת ומה דעתך על שמן דקלים רגיל/מוקשה קראתי שזה גרוע באותה רמה כמו הטרנאס ומדובר בשמן עם שימוש רחב בתעשיה תודה רבה לך
דני שלום אין דרך "קסם" להעלים פלאק קיים בעורקים, אך ניתן להפחית את הצטברותו ולמנוע החמרה: העיקרון הוא להמנע מההרגלים המזיקים ולאמץ הרגלים טובים . תזונה מאוזנת, פעילות גופנית ואורח חיים בריא יכולים לסייע בהפחתת הדלקת והפלאק בעורקים. כדי להתאים למטופל את המזונות יש צורך להכיר את הרגלי התזונה שלו לתקן את הדרוש תיקון ולחזק הרגלים טובים . שמן דקלים (במיוחד מוקשה) אינו מזון מומלץ מבחינה בריאותית, במיוחד אם צורכים אותו באופן קבוע. כמו תמיד, המפתח הוא מתינות, קריאת תוויות, והעדפת מזונות טבעיים ובריאים
שלום רב, קראתי על היתרונות הבריאותים של קקאו. מבקש לשאול האם גם קקאו רגיל בסופר הוא בריא ? (שאגב הוא מכיל רק רכיב אחד בלבד שהוא קקאו - להבנתי הבסיסית ככל שיש פחות רכיבים המוצר טוב יותר) או שצריך לשתות קקאו נא ? וכמה כוסות מומלץ לשתות ביום. תודה רבה מקרב לב
יהודה שלום קקאו רגיל עם 100% קקאו הוא בהחלט בריא, אך אם תרצה למקסם את הערכים התזונתיים, קקאו נא עשוי להיות הבחירה המועדפת. עדיף לבחור מוצר איכותי עם פחות רכיבים, כמו שציינת. הקפד לשתות במתינות1-2 ביום כף אחת (5 גרם) וכמו תמיד, אם יש לך מצבים בריאותיים מיוחדים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
עד כמה זה גרוע לאכול טחינה מלאה אורגנית הנמכרת בקופסא מפלסטיק? יש בחנות טחינה אתיופית בצינצנת זכוכית אך היא לא אורגנית? מה עדיף? תודה
אני שלום הבחירה בין טחינה אורגנית בקופסת פלסטיק לבין טחינה אתיופית בצנצנת זכוכית תלויה בכמה גורמים: איכות הטחינה: טחינה אורגנית עשויה להיות עדיפה מבחינת איכות חומרי הגלם והיעדר שימוש בחומרי הדברה וכימיקלים. בריאות פלסטיק לעומת זכוכית: ישנן חששות לגבי השפעות של פלסטיק על בריאות האדם, במיוחד אם הוא משמש לאחסון מזון לטווח ארוך. זכוכית נחשבת לחומר בטוח יותר לאחסון מזון. העדפות אישיות: ייתכן שטעמה של הטחינה האתיופית עדיף עליך, ולכן יש לקחת גם את זה בחשבון. ההמלצה שלי: אם אתה דואג מהשפעת הפלסטיק על הבריאות, ייתכן שעדיף לך לבחור בטחינה בצנצנת זכוכית, גם אם היא לא אורגנית. אולם, אם האיכות של הטחינה האורגנית היא מה שחשוב לך יותר, וחשוב לך להימנע מחומרי הדברה, ייתכן שעדיף לך להעדיף את הטחינה האורגנית בקופסת הפלסטיק. לבסוף, אם אתה מוצא את עצמך מתקשה לבחור, כדאי לנסות את שתי האפשרויות ולראות מה הטוב ביותר עבורך מבחינת טעם והעדפות אישיות.
האם חייבים לקחת נקסיום לפני עירוי ברזל,? עברתי 3 ניתוחים של בקע כלוא וחסימת מעיים . קראתי מחקר שנקסיום מסרטן האם זה מומלץ בשבילי? היה לי 5.7 וקיבלתי דתי מנות דם בבית חולים עלה ל9.3.
גלוריה שלום מומלץ * יעוץ רפואי מותאם אישית: יש להיוועץ עם הרופא המטפל, במיוחד לנוכח הרקע הניתוחי שלך. * מעקב אחר חומציות בקיבה: אם אין לך כיבים פעילים או כאבי קיבה משמעותיים, ייתכן שאפשר להימנע מנקסיום. * בדיקת חיידק הליקובקטר פילורי: אם לא נבדקת בעבר, כדאי לשלול את נוכחותו. * תזונה עשירה בברזל: לאחר העלייה ברמת ההמוגלובין, מומלץ להעשיר את התפריט במזונות עשירים בברזל (בשר רזה, קטניות, תרד) ובוויטמין C, שמשפר את ספיגת הברזל. לסיכום: נקסיום אינו חובה עבור כל אדם לפני עירוי ברזל. במקרה שלך, עם רקע של ניתוחי מעיים ואנמיה, כדאי לשקול היטב את התועלת לעומת הסיכון. חשוב שתיוועצי ברופא הגסטרו שלך ותבקשי חוות דעת על הצורך בנקסיום והאפשרות להימנע ממנו, במיוחד אם השימוש מטריד אותך. שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה!
שלום רב שמעתי שאכילת כלורלה מנקה מתכות כבדות מהגוף האם זה נכון ויש מחקרים שתומכים בזה? והאם האפקט משמעותי או מינורי תודה
דני שלום יש בסיס מחקרי לכך שכלורלה יכולה לעזור בניקוי רעלים, כולל מתכות כבדות, אך הממצאים אינם חד-משמעיים בבני אדם, והאפקט עשוי להיות מינורי עד מתון. שימוש בכלורלה כחלק משגרת תזונה יכול לתרום לבריאות כללית ולניקוי רעלים מתון, אך אם מדובר ברמות גבוהות של מתכות כבדות בגוף, מומלץ להיוועץ במומחה ולעבור בדיקות רלוונטיות. אם את/ה מעוניינ/ת לנסות כלורלה, מומלץ להתחיל במינון נמוך ולבחון את תגובת הגוף.
תודה רבה
שלום בהמשך לענין קינמון,האם גם יכול להזיק? כמה רצוי ונכון לקחת קינמון ביום? ובנוסף האם לקיחת תוסף ברזל לאחר שתיה של מים עם לימון פוגעת בספיגה של הברזל?
שרון שלום קינמון קסיה (Cassia) – הסוג הנפוץ יותר, אך מכיל כמויות גבוהות של קומארין, חומר שעלול להיות רעיל לכבד ולכליות אם נצרך בכמויות גבוהות לאורך זמן. קינמון ציילון (Ceylon) – נחשב לאיכותי ובריא יותר, עם רמות נמוכות בהרבה של קומארין. המלצות כלליות: קינמון קסיה: מומלץ להגביל ל-1-2 גרם ביום (בערך חצי כפית עד כפית אחת). קינמון ציילון: אפשר לצרוך עד 5-6 גרם ביום (בערך 2-3 כפיות), מכיוון שהוא פחות רעיל. מטרות שימוש: לאיזון סוכר בדם: מחקרים מסוימים מציעים מינון של 1-3 גרם ביום. לשיפור מערכת העיכול: ניתן להשתמש בכמות דומה, כחצי כפית ליום. למטרות כלליות: ניתן להשתמש בקינמון בכמויות קטנות (רבע-חצי כפית) כתבלין בתזונה היומית. אזהרות: צריכה עודפת של קינמון, במיוחד קינמון קסיה, עלולה לגרום לנזק לכבד. לנשים בהריון ולבעלי בעיות בכבד מומלץ להיוועץ במומחה לפני שימוש יומיומי. בקשר לשאלה השניה למעשה להפך. שתיית מים עם לימון יכולה לעזור לשפר את ספיגת הברזל, במיוחד כאשר מדובר בברזל ממקורות צמחיים. הלימון מכיל ויטמין C, הידוע כמסייע לספיגת הברזל בגוף. כדי למקסם את הספיגה, מומלץ לקחת את תוסף הברזל עם מקור לויטמין C, כמו מים עם לימון, מיץ תפוזים או פרי עשיר בויטמין C.
שלום כמה כפיות קינמון טחון יש מול מקל קינמון אחד? תודה שרון
שלום רב, האם שתיה של 2 לימונים עם מים במהלך היום יכול להזיק?או להיפך? תודה שרון
שלום שרון בדרך כלל, שתיית 2 לימונים ביום מדוללים במים לא מזיקה לרוב האנשים, אבל: צריך להזהר פגיעה בשיניים: החומצה שבמיץ הלימון עלולה לשחוק את אמייל השן. כדי למנוע זאת: לכן שותים דרך קשית. שוטפים את הפה במים אחרי השתייה. אנשים עם קיבה רגישה, רפלוקס או כיבים בקיבה עלולים לחוש גירוי כתוצאה מהחומציות.
שלום, בת 50 בריאה, רזה פלוס מינוס, לא מעשנת ולא שותה מעולם. ללא מחזור כבר שנה, עשיתי אתמול בדיקת צפיפות העצם והתגלתה אוסטאופניה, יש לאימי ולסבתי אוסטואופורוזיס שזה השלב הבא, איך אני מונעת אוסטואופורוזיס? אני עושה הליכה של שעה וחצי פעם בשבוע. יש לי בעיות של ניוונים בכפות הרגליים שלאחר הליכה עם מדרסים וגם ללא מדרסים כואבות לי השוקיים והירכיים, הבנתי שעלי לעשות התעמלות בונת עצם שהיא התנגדותית כמו: ריצה, קפיצה, הרמת משקולות וסוגי ספורט שהם מאתגרים יותר, הבעיה שעם הליכה כואבות לי הרגליים אז התעמלות עצימה יותר לא אהיה מסוגלת בכלל בגלל הכאבים. מה ניתן לעשות במצב זה? התחלתי בנוסף לזה ליטול ויטמין די 5000 יחבל כי יש לי בבדיקת דם ערך של 30, שהטווחים הנורמליים הם בין75-250, הרופאה תתן לי גם כנראה סידן כשאגיע אליה בשבוע הבא. אני צורכת גבינה צהובה, ביצים, גבינה לבנה, שקדים, איך אדע לא לחרוג עם הסידן ברגע שאקבל תוספת סידן? התזונה שלי משתנה כל יום, יש ימים שאני צורכת יותר גבינות ויש פחות, אני לא רוצה שיהיה לי גם יותר מידי סידן וכל היום לשחזר מה אכלתי ולעסוק בחישובים אם אני בסדר או עברתי את הכמות באותו שבוע ובנוסף גם לקחת תוסף סידן תודה
שלום ל במקרה ספציפי צריך ייעוץ ספציפי . והמלצות שמתאימות למטופל על פי בדיקות רפואיות אורח חיים , ותזונה
היי אשמח ליעוץ אחותי חולת pku עם דיאטה ללא חלב ללא בשר ללא דגים ללא ביצים ללא חלבונים ותוספי התזונה והתרופות המותאמות מגיל לידה כמעט, מבצעת מעקבים וביקורים בהתאם. אין בעיות התפתחות חלילה היא בת 22 ולומדת ועובדת והכל בסדר. אני מבינה שההורים שלי נשאים של המחלה, אנחנו ארבעה אחים ורק היא חולה, איך זה ייתכן? אין עוד מקרים במשפחה המורחבת. אני בת 24 עתידה להתחתן בקרוב האם אני בהכרח גם נשאית של המחלה? אם חלילה אני נשאית ורק אני נשאית בעלי לעתיד לא נשא,האם ילד יכול להיוולד עם המחלה או נדרש ששני ההורים יהיו נשאים? איזו בדיקה עליי לבצע על מנת לבדוק נשאות למחלה. תודה רבה
מורן שלום PKU (פנילקטונוריה) היא מחלה תורשתית שמועברת בצורה אוטוזומלית רצסיבית. המשמעות: על מנת שיוולד ילד עם המחלה, שני ההורים צריכים להיות נשאים של המוטציה בגן הרלוונטי (PAH). אם רק אחד מההורים נשא, הילד לא יוכל להיות חולה. הוא עשוי להיות נשא, אבל לא יחווה את המחלה עצמה. מי שיתן לך את התשובה המוסמכת הוא גנטיקאי . למה רק אחותך חולה? אם ההורים נשאים, בכל הריון יש: 25% סיכוי שהילד יהיה חולה (יקבל מוטציה משני ההורים). 50% סיכוי שהילד יהיה נשא (יקבל מוטציה מהורה אחד בלבד). 25% סיכוי שהילד יהיה בריא לחלוטין (ללא מוטציה). מתוך ארבעה אחים, ייתכן מאוד שרק אחד ירש את המוטציות משני ההורים. זה תואם את ההסתברויות. הסיכוי שאת נשאית הוא 50% הבדיקה היא פשוטה, בדיקת דם או רוק, מומלץ לגשת לייעוץ גנטי עם מסמכים רפואיים על אחותך. הגנטיקאי יכוון אותך אילו בדיקות יש לבצע ויעזור להבין את ההשלכות של התוצאות.
שלום לאהרון דרעי, האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי? תודה סופי
סופי שלום ישנם יתרונות בריאותיים של גרעיני דלעת גרעיני דלעת עשירים בערכים תזונתיים, כולל: חלבונים: מקור טוב לחלבון מן הצומח. מגנזיום: מינרל חשוב לתפקוד הלב, השרירים והעצמות. ברזל ואבץ: תורמים למערכת החיסון ולבריאות כללית. חומצות שומן בריאות: כמו אומגה 6 וחומצות שומן חד-בלתי רוויות. נוגדי חמצון: פועלים להפחתת דלקות ונזקי רדיקלים חופשיים. גרעיני דלעת קלויים עם קליפה וללא מלח עדיין יכולים להיות חלק מתזונה בריאה, במיוחד אם את מקפידה על טמפרטורת קלייה נמוכה. אם את סובלת מאי נוחות בעיכול, ייתכן שכדאי לקלף את הקליפה לפני האכילה.
היי ידוע לי שממליצים לאפות עם שמן זית אך אם זה להכנת ג'חנון מקמח כוסמין אני חוששת שאחאי הרבה שעות בתנור זה ישחרר רדיקלים חופשיים והמאפה כבר יהיה מזיק. מה הכי מומלץ בוודאות לאפייה בריאה וארוכה? תודה
שרון שלום אם ברצונך לשמור על ערך תזונתי גבוה וגם להימנע מחמצון, שמן קוקוס או גהי יהיו הבחירה הבטוחה ביותר.
שלום רב רציתי קודם כל להודות לך על התשובות המפורטות שלך ושאתה מפנה מזמנך לענות פה על שאלות רציתי לשאול האם ידוע לך שהחמצה של שיני שום הורסת את האליצין בשום? קשה לי לאכול שום רגיל בגלל החריפות והשום המוחמץ של הסופר יותר מעודן השאלה האם התכונות הטובות ובעיקר האליצין נשמר?
מני שלום האליצין, שהוא אחד התרכובות הפעילות העיקריות בשום, נוצר כאשר האלין (חומר הנמצא בשום בצורה טבעית) בא במגע עם האנזים אלינאז כתוצאה מריסוק, חיתוך או לעיסה של השום. בתהליך ההחמצה החמצה של שום מערבת תהליך כימי שמערב חומצה, מלח וסביבה חמצונית. התהליך יכול לשנות את מבנה התרכובות הפעילות בשום, כולל האליצין. האליצין אינו חומר יציב במיוחד, והוא נוטה להתפרק במהרה בתנאים שונים, כולל בתהליך החמצה. לכן, סביר להניח שכמות האליצין יורדת באופן משמעותי בשום מוחמץ, במיוחד אם החמצת השום נעשתה לאורך זמן. גם אם האליצין מתפרק, עדיין ייתכנו תרכובות גופריתיות אחרות שנוצרות במהלך ההחמצה ושיש להן יתרונות בריאותיים, אם כי הן פחות נחקרות לעומת האליצין. בנוסף, שום מכיל נוגדי חמצון ומרכיבים נוספים שעשויים להישמר בתהליך ההחמצה.
תודה רבה
שלום, האם אורז מלא אורגני ואורז חום מלא אורגני זה אותו הדבר. תודה
שירה שלום כן, אורז מלא אורגני ואורז חום מלא אורגני הם למעשה אותו הדבר. המונח "אורז מלא" מתייחס לאורז שבו נשארו הסובין (קליפה) והנבט, כך שהוא עשיר יותר בסיבים, מינרלים, וויטמינים בהשוואה לאורז לבן. ברוב המקרים, אורז מלא הוא גם אורז חום, אם כי ייתכן שתמצא גם סוגים אחרים של אורז מלא (כמו אדום או שחור).
שלום רב לאהרון דרעי, לוקחת מגנזיום 2 ליום, כול אחד מכיל 100 מ"ג מגנזיום ההוראות הם לקחת 4 כדורים ליום כלומר כמות של 400 מ"ג מגנזיום ליום האם כמות של 4 כדורים היא נכונה? תודה סופי
סופי שלום המינון הוא בהתאם למטופל אם המינון הנוכחי עונה על הצרכים ועל התופעות בגינן לקחת את התוסף אז תשארי במינון זה אם לא אז ניתן להעלות בהדרגה עג למינון המקסימלי המותר . חשוב להתאים את הטיפול למטופל .
היי האם ניתן לקחת כל יום בי קומפלקס (שמכיל בי 12 בכמות 50) במקום לקחת בי 12 כדור מציצה פעמיים בשבוע? תודה
שרון שלום כן, ניתן לקחת בי קומפלקס כל יום במקום כדור מציצה של בי 12 פעמיים בשבוע, בי קומפלקס מכיל מגוון ויטמינים מקבוצת B, כולל בי 12, ויכול לספק את הצרכים היומיים שלך. עם זאת, יש לוודא שהמינון מתאים לצרכים האישיים שלך ושאין לך רגישות או תגובה שלילית כלשהי לתוספים
האם ניתן לאכול כוסמת מונבטת בלי לבשל אותה או לאפות אותה
נתן שלום ניתן לאכול כוסמת מונבטת ללא בישול או אפייה. הכוסמת המונבטת קלה יותר לעיכול ויש בה ריכוז גבוה יותר של ויטמינים ומינרלים בהשוואה לכוסמת לא מונבטת. רק חשוב להקפיד על היגיינה במהלך תהליך ההנבטה כדי למנוע התפתחות חיידקים לא רצויים.
היי רציתי לדעת אם זה בסדר מותר לאכול נקניקיות מרגז בהריון במידה והנקניקיות מבושלות היטב? תודה רבה!
אתה אז איך לאכול מרגז Copilot אם ממש מתחשק לך לאכול נקניקיות מרגז, ההמלצה הכללית היא להקפיד על כמה כללים: בישול טוב: וודא שנקניקיות מבושלות היטב עד שהן חמות לכל אורכן. זה יכול לעזור להקטין את הסיכון לזיהום חיידקי. מידע תזונתי: נסה לבדוק את תכולת השומן, המלח והתבלינים. יש נקניקיות מרגז שאולי מכילות רכיבים פחות מומלצים בהריון. כמות מוגבלת: אכילה במתינות ולא כל יום. הכי חשוב לשמור על תזונה מאוזנת ומגוונת. תיהני מהאוכל ותשמרי על בריאותך! 🍴
שלום רב אני מעוניין להתחיל לצרוך קמח מעדשים וחומוס ואני מודע שיש בקטניות חומצה אוקסלית שהיא מונעת ספיגה של רכיבים תזונתיים השאלה שלי האם אני מוסיף את הקמח למזון ואופה אותו האם זה מחליש את החומצה או שלא יהיה שום שינוי? תודה רבה
אפייה של קמח מעדשים או חומוס עשויה להפחית את רמות החומצה האוקסלית, אך כנראה שלא תבטל אותן לחלוטין. חימום יכול לשנות מעט את המבנה הכימי של החומצה, אבל היא עדיין עשויה להיות נוכחת. אם אתה רוצה להפחית את החומצה האוקסלית בצורה משמעותית, אתה יכול לשקול להשרות או לבשל את הקטניות לפני הטחינה לקמח. בדרך זו, ניתן להקטין את כמות החומצה האוקסלית במזון.
שלום מתי מומלץ לקחת אומגה 3 עם הארוחה? לפני הארוחה? או אחרי הארוחה?
ענת שלום מומלץ לקחת אומגה 3 עם מזון שומני כדי לשפר את הספיגה בגוף. ניתן לקחת את התוסף בבוקר עם ארוחת הבוקר, בצהריים עם ארוחת הצהריים, או בערב לפני השינה. לקיחה בערב יכולה גם לשפר את איכות השינה, במיוחד אצל אנשים עם בעיות שינה
חוזרת מבית חולים עם סטרואידים כטיפול נשימתי הרגליים נפוחות ממים מה אפשר לקחת מהטבע ירקות פירות?
שלום אני מצטער לשמוע שאת מתמודדת עם נפיחות ברגליים. כדי לתת לך טיפול מותאם יש צורך להכיר את התיק שלך . המלצות כלליות ולא ספציפיות לך . יש כמה דרכים טבעיות שיכולות לעזור להקל על הנפיחות: מלפפונים: מכילים הרבה מים ועוזרים להוריד נפיחות. פטרוזיליה: ידועה בתכונותיה המשתנות ועשויה לעזור בהפחתת הצטברות נוזלים. בננות: עשירות באשלגן, שעוזר לאזן את רמות הנתרן בגוף ולהפחית נפיחות. אבוקדו: גם הוא עשיר באשלגן ויכול לעזור באיזון הנוזלים בגוף. תה שן הארי: ידוע כמשתן טבעי ויכול לעזור בהפחתת נפיחות. בנוסף, יש כמה טיפולים טבעיים שיכולים לעזור: הליכה על חול ים: הליכה על משטחים טבעיים כמו חול או דשא יכולה לעזור בניקוז הדם מהרגליים. השריית הרגליים במי מלח: טבילת הרגליים בקערה עם מים פושרים וחופן מלח גס יכולה לעזור בספיחת נוזלים. השריית הרגליים במים קרים עם חומץ: השריית הרגליים במים קרים עם חצי כוס חומץ יכולה לעזור בכיווץ כלי הדם.
ב 300 גר' מארז של טופו קשה בטעם טיבעי מופיע ברכיבים מגביר חוזק-קלציום כלוריד, בטבלה מופיע 9 מ"ג נתרן ו 250 מ"ג סידן ב 100 גר' טופו, האם משהוא עלול להזיק בצריכה של הטופו ?
קלציום כלוריד: זהו תוסף מזון שנמצא בשימוש נרחב בתעשיית המזון כמגביר חוזק. הוא נחשב בטוח לצריכה בכמויות הנמצאות במזון1. נתרן: 9 מ"ג נתרן ל-100 גרם טופו נחשב לכמות נמוכה יחסית, כך שאין סיבה לדאגה מבחינת צריכת נתרן. סידן: 250 מ"ג סידן ל-100 גרם טופו הוא כמות מכובדת שיכולה לתרום לבריאות העצמות. באופן כללי, הטופו שאתה מתאר נראה כמזון בריא ומזין. עם זאת, אם יש לך חששות בריאותיים ספציפיים או אם אתה סובל ממצבים רפואיים מסוימים, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי.
שלום האם יוגורט יווני יותר טוב מיוגורט רגיל? למרות שמכיל יותר שומן מיוגורט רגיל
ענת שלום יוגורט יווני ויוגורט רגיל הם שניהם בחירות בריאות, אך יש ביניהם כמה הבדלים תזונתיים שיכולים להשפיע על ההעדפה שלך: חלבון: יוגורט יווני מכיל יותר חלבון מיוגורט רגיל, מה שיכול לסייע בתחושת שובע ולתמוך בבניית שרירים. סידן: יוגורט רגיל מכיל יותר סידן מיוגורט יווני, מה שחשוב לבריאות העצמות. שומן: יוגורט יווני מכיל יותר שומן מיוגורט רגיל, אך ניתן למצוא גם גרסאות דלות שומן של יוגורט יווני. מרקם וטעם: יוגורט יווני הוא סמיך יותר ובעל טעם חמצמץ יותר מיוגורט רגיל, מה שיכול להיות עניין של העדפה אישית. בסופו של דבר, הבחירה בין יוגורט יווני ליוגורט רגיל תלויה בצרכים התזונתיים שלך ובהעדפות הטעם שלך. אם אתה מחפש מקור עשיר יותר בחלבון, יוגורט יווני יכול להיות הבחירה הטובה יותר. אם אתה מעדיף יותר סידן או טעם מתון יותר, יוגורט רגיל עשוי להתאים לך יותר
אני בן 51, שקלתי 96 ק ג גובה 1.8 -התחלתי דיאט ורוצה לדעת האם יש בזה מספיק מינרלים וויטמינים שאדם צריך ליום. הדיאט: שתייה מרובה של מים כ3-4 ליטר, 1 כוס כפה עם תחליף של שיבולת שועל, סלט גדול של הרבה ירקות מתובל עם שמן זית, פלפל גס, ומיץ לימון, 2 פרוסות לחם מלא. קומץ פיצוחים, 2 פירות, חתיכת עוף או דג, ומרק ירקות.
מני שלום הדיאטה שלך נראית מאוזנת ומכילה מגוון רחב של מזונות בריאים. הנה כמה נקודות עיקריות לגבי המינרלים והוויטמינים בתזונה שלך: מים: שתייה מרובה של מים היא חיונית לשמירה על תפקוד תקין של הגוף. שיבולת שועל: מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו מגנזיום וברזל. סלט ירקות: מכיל ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין K, וחומצה פולית, וכן מינרלים כמו אשלגן. שמן זית: מקור טוב לשומנים בריאים וויטמין E. לחם מלא: מספק סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום. פיצוחים: עשירים בשומנים בריאים, חלבונים, ויטמינים כמו ויטמין E, ומינרלים כמו מגנזיום ואבץ. פירות: מספקים ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין A, וסיבים תזונתיים. עוף או דג: מקור טוב לחלבון, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו ברזל ואבץ. מרק ירקות: יכול לספק מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים בהתאם לסוגי הירקות. עם זאת, חשוב לוודא שאתה מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים. לדוגמה, ויטמין D, סידן, וויטמין B12 הם חשובים במיוחד בגילך. כדי שהטיפול יהיה שלם ויענה על הצרכים שלך כדאי לפנות לנטורופט / הרבליסט כדי שיראה את מצבך מכל ההביטים ויתאים לך טיפול מתאים בהצלחה .
אני קונה פירות לא אורגנים בגלל תקציב. האם חייבים לקלף אותם? (אפרסק ונקטרינה וכו) אני סובלת מעצירות לפעמים אז הקליפה כנראה משפרת אבל מה עם הנזק מהריסוס? מה עדיף? תודה
שרון שלום הבנת הדילמה שלך היא חשובה. קליפות של פירות כמו אפרסק ונקטרינה מכילות סיבים תזונתיים רבים שיכולים לסייע במניעת עצירות. בנוסף, הקליפות עשירות בנוגדי חמצון וויטמינים שיכולים לתרום לבריאות הכללית. עם זאת, פירות לא אורגניים עלולים להכיל שאריות של חומרי הדברה על הקליפה. כדי להפחית את החשיפה לחומרים אלו, ניתן לשטוף את הפירות היטב במים זורמים או להשתמש בתמיסת מים וחומץ לניקוי יסודי יותר. אם את עדיין חוששת, אפשר לקלף את הפירות, אך כדאי לזכור שהקליפה מכילה חלק ניכר מהסיבים והנוגדי חמצון. אפשרות נוספת היא לגוון בין פירות אורגניים ולא אורגניים בהתאם לתקציב שלך.
האם ניתן/כדאי לקחת תוסף L arginine בשילוב עם maca? האם זה יתרום להגברת האנרגיה והתפקוד המיני? בנוסף, האם מומלץ לקחת קורדיספס?
שלום שילוב של L-ארגינין ומאקה עשוי להיות מועיל להגברת האנרגיה והתפקוד המיני. L-ארגינין הוא חומצת אמינו שמסייעת בייצור תחמוצת החנקן (NO), אשר מרחיבה את כלי הדם ומשפרת את זרימת הדם, דבר שיכול לסייע בתפקוד המיני. מאקה, צמח שמקורו בפרו, ידוע כמגביר אנרגיה וליבידו, ויש לו השפעות חיוביות על הפוריות והתפקוד המיני. קורדיספס הוא פטרייה שמשתמשים בה ברפואה הסינית המסורתית לשיפור האנרגיה והסיבולת. ישנם מחקרים שמראים כי קורדיספס יכול לשפר את הביצועים הפיזיים ולחזק את מערכת החיסון. כמובן, לפני שמתחילים לקחת תוספים חדשים, מומלץ להתייעץ עם מומחה כדי לוודא שאין התנגשות עם תרופות אחרות או מצבים רפואיים קיימים ולהתאים את חליפת הטיפול לפי המטופל .