התמודדות עם דודות חשוכות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

18/07/2019 | 20:28 | מאת: לין

שלום רב אני בת 36 גרושה ללא ילדים גרה עם הוריי(לצערי שייכת לתרבות דתית) אני בת יחידה של אימא שלי היא מתעקשת כל אחר צהריים ללכת לאחיותיה שגרות בכפר ולעולם לא מוכנה ללכת לבד ....בעיה גדולה שהן מאוד מרגיזות אותי בגלל חוסר הערכה מוחלט מצידן לנשים....מבחינתן גברים הרבה יותר חשובים .....יש לי אח אחד בן 30 רווק....כבר מספר שנים פוגעות בי כל הזמן שלא אפתח ציפיות להנשא שוב ושבחברה כמו שלנו זה לא יקרה אימא שלי היה פסיכוזה לפני כ3 שנים והיתי עצבנית רוב הזמן....באותו זמן דודותיי שיש להן דירה מתחת לבית שכנעו את אח שלי לעבור לגור איתן בטענה שגבר עלול לנטוש לחו"ל אם "יסבול" כל פעם יש להן הערות טיפשיות שנשים חשובות פחות ולא משנה כמה אני מסבירה להן לא מבינות כלום.....תקועות בשלהן......למשל היום טענו בשיחה עם שכנה שלהן שחשוב יותר שגבר ילמד לשחות ולאישה זה פחות חשוב.....לא יודעת איך להתמודד איתן ממש אין לי חשק לבקר אותן רק שאימא לא תצא לאחיותיה לבד....ואין מי שיסיע אותה לאחיותיה....

20/10/2019 | 11:16 | מאת: מתי וינברג

שלום על פי המפורט אכן מדובר במערכת יחסי משפחה מורכבים "צפופים למדי" עם התערבות לא נכונה. את כבר "ילדה גדולה" שצריכה לדעת לעמוד על דעתך ולהעמיד אנשים על טעותם ולכן לדעתי נידרש שינוי בכל המורכבות המשפחתית כולל המגורים שלך עם האם. אם תרצי לקבל מיידע ופתרונות רלוונטים את מוזמנת ליצור איתי קשר בפרטי תודה

מנהל פורום משפחה וזוגיות