מה עושים כשלא רוצים בכלל לקיים יחסים.

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

09/10/2024 | 18:34 | מאת: אמה

לפי התפיסה שלי --> סקס עושים באהבה והנאה או לא עושים בכלל. בפודקסט שלך אתה שם את עניין הסקס והמחלוקת על הסקס ועל התדירות כערך עליון ואם אין הסכמה בין בני הזוג לגביי התדירות אז צריך להגיע לעמק השווה ולעשות גם כשלא בא לך. כמה פעמים השתמשת במונחים "עם האוכל בא התאבון" או "זוגיות זו אסטרטגיה וסקס זו טקטיקה" ולי זה נשמע כמו "יבוא לך דינה, יבוא לך". השאלות שנשאלות בראשי הן - 1. אם אחד מבני הזוג לא רוצה או נהנה מסקס בכלל, בשבילו זה לא נעים, לא כייף.. האם בכל זאת הוא צריך להכריח את עצמו לשכב עם בן/בת הזוג? 2. מה ההבדל בין להכריח את עצמך לשכב עם בן/בת הזוג שלך בשביל שלום בית לבין לסרסר את עצמך בשביל כסף? 3. אם כייף לך עם בן/בת הזוג כשותף לחיים אבל את/ה לא רוצה לקיים יחסים איתו כי זה פשוט לא כייף ולא מהנה אז את/ה צריך לשכב איתו כדיי להמשיך לחיות איתו? 4. האם המשוואה היא - אם אתה מעוניין להיות שותף לחיים של אותו אדם אז אתה חייב לסרסר בעצמך ולשכב איתו בכוח ולזייף הנאה בשביל שלום בית? 5. האם התשובה הייתה שונה אם הדרך היחידה שהייתה אפשרית לקיים יחסים היא אנאלית (אפשר לדמיין שהבקשה לשכב שוות ערך לבקשה מגבר להיות פסיבי באנאלי כל הזמן כשמקיימים יחסי מין)? 6. מה בכלל ההבדל בין הסכמה לבין רצון? אם אחד מבני הזוג לא רוצה. נקודה. לא מעוניין. האם להכריח את עצמו זה לא כמו בעצם לאנוס את עצמו לקיים יחסים?

שלום אמה: ראשית אני מסכים עם משפט המפתח שלך! באשר לפודקסט שלי ואיני יודע לאיזה מהפרקים בחרת להאזין איני שם את הדגש כפי שכתבת על התדירות! יתכן והאזנת לפודקאסט שמתייחס לרעב מיני שזו תופעה שונה שקיימת בזוגיות ולכן ההתייחסויות אליה שונות לחלוטין. סקס הוא מרכיב חשוב וקיים בקשר זוגי. הבחירה לקיים יחסים או שלא לקיים יחסים תלוית כל אדם. אין מקום לכפיה והדבר החשוב הוא הרצון והעונג ההדדי. המקום כאן צר מלהכיל את מגוון הסיבות והנסיבות שאנשים בוחרים לקיים יחסי מין ולכן גם ההגדרה שבחרת שאם אדם לא רוצה לקיים יחסים הוא בבחינת אינוס זו הגדרה שאינה קלה בנסיבות אלה להסבר כיוון שכפי שאני מכיר לצערי מתקיימות מערכות יחסים שונות כשכמובן מין הוא חלק מהן וההחלטה לקיים סקס כן או לא מורכבת יותר מבחינת האדם שלוקח החלטה כזו או אחרת. לסיכום לתפיסתי יחסי מין הם יחסים לכל דבר רק שהפעם היחסים מתקיימים באמצעות מין והם צריכים להתקיים רק מרצון רק מתשוקה ועונג הדדי. זו החלטה אישית וכמובן שאם מדובר בקשר זוגי יכול בן או בת הזוג להסכים לזה לקבל את זה או להחליט שמערכת יחסים ללא מיניות איננה מתאימה לו בדיוק כמו להחליט על צרכים נוספים בקשר שניתן או לא לקבל. מקווה שהבהרתי את עמדתי.

מנהל פורום משפחה וזוגיות