3 שנים וחצי סובלת ממחשבותתתת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/01/2024 | 06:57 | מאת: דריה חד

הייתי בתקופה שממש פחדתי שאמא תמות והייתי בוכה לגבי זה וזה עבר לי ופתאום התחלתי לפחד שאולי אני לסבית ויחד עם הפחד מלהיות לסבית הגיע הפחד מ להשתגע ולהתנתק מהמציאות . אומרים שאוסידי מתלבש בכל מיני דברים - אבל הוא יותר מכאיב לי בעניין הנטייה ופחות בלהשתגע ובלהתנתק. קשה לי להבין איך המוח עובד, אם אני לא כזאת במשך כל השנים שאני חיה למה פתאום נכנסה לי מחשבה והתלבטות כזאת לראש? מה אני צריכה ללמוד מזה? אני מאוד לוגית לכן רוצה להבין מה קורה איתי. הייתי אצל ד״ר דרבי ואמרו לי שאני צריכה ללכת לפסיכולוג שחוקר נטייה מינית אבל מרגיש לי לא נכון ואפילו מפחיד כי מה הקשר? מה את חושבת? היית ממליצה ללכת לבדוק את הנטייה או שזה אוסידי שכיח והתשובה בתוכי נמצאת פשוט בגלל הספק אני מתקשה להבין ולראות אותה? מה אפשר לעשות? אני כבר שנתיים וחצי ככה ואי אפשר לנהל חיים נורמלים ככה. פשוט אי אפשר. תודה מראש, דריה חד ואיך יודעים אם מדובר במחשבות שמגיעות מהמוח או ספק שמגיע מהלב?

03/01/2024 | 07:01 | מאת: דריה חד

ברשותך, מוסיפה עוד משהו לתגובה הראשונה שלי - זה נורמלי במצב שלי לא להאמין לאף אחד גם לא לעצמי? אני מסתכלת על הכל בספק פשוט על הכל כמו משקפיים של ״ספק״. לא משנה כמה אנשים יגידו לי את לא וזה סתם מחשבה לי יהיה קשה להבין את זה

היי דריה, את צודקת, לא משנה כמה אנשים יגידו לך שהמחשבות האלה אינן אמיתיות, הספק עדיין יהיה קיים שם. לכן, זה לא יעזור גם אם אני אגיד זאת. את לא תוכלי לקבל תשובה חד משמעית, מאחר שתמיד תטילי בה ספק. הדרך הכי טובה לפעול היא להתנהג כאילו המחשבות לא קיימות או לא אמיתיות, ולהשתדל לחיות חיים נורמליים ככל האפשר. עדיף ללכת למטפל שמבין ב-HOCD ולא לפסיכולוג שחוקר נטיות מיניות, לדעתי זה רק יכול להזיק. בברכה,

03/01/2024 | 21:13 | מאת: שוב דריה חד

תודה על המענה המבורך והמפורט. את מטפלת מוסמכת לhocd? ולמה לא עדיף ללכת לפסיכולוג שחוקר מיניות? הרי מאיזה סיבה זה יכו לגרום לי נזק. ? הרי אם אני בהתלבטות (או שלא וזה האוסידי ) זה הנזק הוא יכול להטעות אותי זו כוונתך ?

03/01/2024 | 21:15 | מאת: דריה חד שוב

שכחתי לכתוב- זה לא בדיוק מחשבות נראלי זה יותר תחושת ספק ואי נוחות וחרדה ומשהו לא פתור בנפש כאילו משהו מציק באופן קבוע בפן הנטייה המינית הצלחת להבין אותי? מכירה צ זה?

היי דריה, תחושת ספק וחרדה הם רגשות, שנובעים ממחשבות. אין רגש ללא מחשבה, גם אם היא מהירה ולא תמיד מילולית. כן, התכוונתי שאיש מקצוע לא מתאים יכול להוליך בכיוונים לא נכונים - בעיקר של "חפירה" במחשבה במקום שחרור ממנה - וזה יכול להגביר חרדה ורגשות שליליים אחרים. אני אישית עוסקת בעיקר בטיפול ב-OCD, ובשנים האחרונות רואים יותר ויותר מקרים של HOCD. לפחות ממה שאני רואה בקליניקה, זה הסוג הכי נפוץ. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית