מה ההשפעה של אנמיה על כושר?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/04/2013 | 11:15 | מאת: פזית

יש לי יחסית מעט המוגלובין (נע לאורך השנים בין 10-11.5). לא כתוצאה מחוסר ברזל, למעשה עברתי בירור המטולוגי רציני ולא מצאו את הסיבה. אני מתאמנת גם בסטודיו סי (אירובי ועיצוב) וגם בהליכות מהירות 4 פעמים בשבוע, בסביבות 5-6 שעות בסך הכל. למרות זאת הכושר שלי די נמוך, אני לא יכולה לרוץ יותר מחצי דקה בערך בלי להיות חייבת לעצור כי אין לי אויר (מנסה תוך כדי ההליכות המהירות לרוץ חלק מהזמן). דופק במנוחה בסביבות 80 לדקה. האם זה יכול להיות בגלל ההמוגלובין הנמוך? ואם כן, האם המצב יכול להשתפר בעזרת הגברת כמות האימונים או שאין קשר?

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2013 | 21:55 | מאת: נדב

פזית נשמע שאת עוסקת הרבה מאוד בפעילות אירובית עכשיו רמת המוגלובין נמוכה בדם באמת יכולה להיגרם מ"עודף"פעילות אירובית. ברגע שאנחנו עוסקים בפעילות אירובית צריכת החמצן שלנו עולה והגוף שלנו כמובן מספק חמצן בעזרת ההומוגלבין שהוא ננושא את הברזל בגופנו, בגלל זה נהוג אצל ספורטאי סיבולת,ובפרט ספורטאיות לתסף בתוספת ברזל. כמובן שיכולות להיות סיבות רבות נוספות לכך שאינן מצליחה לשפר את הכושר,יכול להיות שישנה בעיה עם התזונה.. בכול מקרה בהצלחה,ובוא נחכה לדעתו של חורש!

08/04/2013 | 22:22 | מאת: פזית

הנמוך הוא מאז ומתמיד, ואני מתאמנת רק בערך בשנה האחרונה. וכאמור לא חסר לי ברזל. הייתי ביעוץ תזונתי אצל דיאטנית קלינית והיא אישרה שהתפריט שלי סבבה.

פזית, אשמח לקבל פרטים נוספים, גיל גובה משקל, את ערכי ספירת הדם הכוללת שלך.האם תמיד סבלת מאנמיה? אנמיה אכן יכולה לגרום לעייפות, חולשה וקוצר נשימה ודופק מהיר במאמץ. אך פעילות גופנית איננה גורמת לאנמיה (נדב). אנמיה מתחלקת לשלושה סוגים עיקריים: מיקרוציטית, נורמוציטית ומקרוציטית- בדרך כלל נובעת מאיבוד דם, חוסר בברזל או מחלות המטולוגיות. הפתרונות תלויים בסוג האנמיה. בדרך כלל ניתן לשפר את המצב ולתזונה יש מרכיב חשוב, גם אם לא נמצא מחסור בברזל. ההבדל עבורך בין HB באזור ה- 10 ל- 11.5 עשוי להיות משמעותי מאוד ולכן אני ממליץ להיעזר ביועץ דיאטני עם רקע מתאים לטיפול באנמיה. עד אז, תצטרכי למתן מעט את עצימות האימון ותתקשי לשפר את הסבולת האירובית.

08/04/2013 | 22:48 | מאת: פזית

גיל 34, גובה 1.74, משקל 66. מאז ומתמיד סבלתי מאנמיה וכך גם אחותי ואמא. גרתי בשוויץ הרבה שנים ושם עשו לי את הבירור ההמטולוגי, בדקו המון דברים כמו דימום פנימי, קרישת הדם וכו' ולא מצאו כלום. גם הברזל והפריטין היו סבבה. כאקט של יאוש עשו לי אינפוזיות של ברזל לוריד (בחיי שאין לי מושג למה, זה נשמע לי מוגזם גם אז אבל הם ממש רצו לנסות את זה). הפריטין שלי עלה מעל לגבול העליון של הטווח הנורמלי, אבל ההמוגלובין לא זז. לכן אני לא חושבת שמכיוון התזונה יגיע פיתרון. אולי זו בעיה גנטית כלשהי. תוצאות בדיקות דם מלפני חצי שנה: פריטין: 98 (טווח נורמלי 10-120, אחרי האינפוזיה היה בערך 200 וזה היה לפני בערך 6 שנים). ברזל לא בדקו בארץ אבל בשוויץ היה נורמלי. אני מצרפת קישור לצילום מסך של שאר הערכים: http://gyazo.com/e53417e3ec06ccaadadd4b1ed34b06fd ההמטוקריט גם תמיד היה נמוך. אם זה לא קשור לתזונה אז בעצם אין מה לעשות?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ