שאלה
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
אומרים ש1-4 חזרות זה כוח מרבי ו 5-10 זה יותר למסה ופחות כוח. האם זה נכון לכל התרגילים? נגיד ואני עושה 10 מתח מקסימום-אז אם אני יעשה מתח עם תיק ומשקל של 10 קילו נניח ואני יצליח לעשות רק 1-4 חזרות אז זה יתן לי יותר כוח מאשר מסה? ואז אני יתחזק הרבה יותר מאשר לעשות 10 חזרות בלי תיק עם משקולות? וכנל האם זה ככה גם לשכיבות שמיכה מקבילים ושריר האמה?
מספר החזרות הוא לא דבר קבוע לחלוטין. בגדול ההנחייה של מולי אפשטיין שהיא הדעה הרווחת לפחות בוינגייט היא שכן טווח חזרות בין 1-5 יעלה אותך יותר בכוח ופחות במסה וטווח חזרות בין 6-12 גורם להיפרטרופיה(מסה) גבוה יותר ופחות לכוח אבל כמובן שטווח החזרות משתנה מאדם לאדם ואפילו בחלקי שריר שונים ש"גדלים" דווקא בטווח חזרות גבוה יותר או מאידך בטווח נמוך יתור(כוח) חשוב להכיר את הגוף שלך,בהצלחה לך. (חורש גם אני אשמח לשבוע את הדעה שלך בנושא כמו תמיד :-)
אימון כוח מרבי, פועל בעיקר במישור העיצבי-שרירי, מיעל את היכולת שלנו לגייס יותר יחידות מוטוריות (סיבי שריר) בו זמנית ומשפר הפעילות של הסינפסה (הממשק) בין העצב לשריר- אכן מקובל למצב את האימון בטווח שבין 1-6 חזרות. אימון לעליית מסת שריר, צריך להכיל מכלול מורכב של אלמנטים הכוללים הן כוח והן סבולת שרירית, לכן צריך למצב אותו כדיברי מלומדי, בטווח שבין 6-15 חזרות. בהחלט יש שינויים אינדיבידואלים בין אדם לאדם וקבוצת שרירים זו או אחרת. הדבר נכון גם לתרגיל המקבילים ושכיבות סמיכה.