התייעצות - תזונה התומכת בריצות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/03/2011 | 22:31 | מאת: יעל

חורש שלום, אני בת 23, בריאה, רצה כפעמיים בשבוע, כ-30-40 דק' כל פעם (5-6 ק"מ), בשעות הערב. בימי הריצה אני מקפידה לאכול פחמימות בארוחת הצהרים, פרי לפני הריצה, ולאחריה תמיד סלט גדול (ממש גדול, 8-9 סוגי ירקות) עם קופסת טונה 5% שומן או גבינה בולגרית 3%, לפעמים פרוסת לחם קל עם גבינה. אציין שאני אוכלת מעט מאוד פחמימות באופן כללי, למעט בימי הריצה בגלל הערך הקלורי (לחם קל נחשב?), אבל המון המון ירקות ופירות, דגים, עוף וביצים. אני מקפידה על תזונה בריאה, רק אוכל טרי ולא מעובד, אך חוששת מעט שאני לא מספיק נותנת לגוף אמצעים לבנות את עצמו (בעיקר פחמימות וחלבונים). האם זה נשמע כמו תפריט שיכול לתמוך בריצות הנ"ל? האם לדעתך זה מספיק חלבונים לאחר האימון? היית ממליץ לי לבצע איזשהו שינוי? תודה רבה מראש, יעל

יעל, ראשית יש להתייחס לתפריט לא רק בימי הריצה במהלך היומיום. חשוב לקבל כיסוי קלורי של פחממות למי שעוסק בפעילות גופנית, אם את שוקלת באזור ה- 60 ק"ג אז מדובר בממוצע באזור ה-500 קק"ל של פחממות מורכבות במינימום. לגבי חלבון, באזור ה- 1 ג"ר לכל ק"ג מסת גוף יבשה.חשוב לאכל פחממות גם לאחר הריצה כדי לחדש את מאגרי הגליקוגן, שחיוניים לפעילות ספרטיבית.כדי לקבל עוד מידע תוכלי להתייעץ עם דיאטן ספורט.

25/03/2011 | 15:23 | מאת: יעל

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ