הקשר בין הורמון גדילה והזדקנות
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
פעם סברו שהורמון גדילה נחשב כאנטי אייג'ניג, המחקרים האחרונים מוכיחים דווקא הפוך מכך, שככל שנקלט הורמון גדילה בתאי המטרה כך קצב ההזדקנות מואץ: 1) האם ההשפעה של הורמון הגדילה כמאיצה את ההזקנות היא ישירה, או שהורמון הגדילה מעצם תפקידו בונה מסת שריר גדולה יותר או אפילו עצמות גדולות יותר , ואלו בגלל תהליכי הבנייה והשימור על מסת השריר והעצם מייצרים כמות גדולה יותר של רדיקלים חופשיים שהם אלו שמאיצים את תהליכי ההזדקנות?? 2)אם נשרטט גרף של הקשר בין הורמון הגדילה להאצת הזדקנות נמצא גרף בשיפוע חיובי אך אם תאוצה שלילית, כלומר ככל שמתבגרים ממשיכים להזדקן אך בקצב מואץ פחות? זאת בגלל שרמת הורמון הגדילה פוחתת עם הגיל באופן טבעי . 3) האם בשל ייצור מופחת יותר של הורמון גדילה אצל נשים הן חיות בממוצע כ-4 שנים יותר מגבר ? תודה!!!!
שניאור, אשמח לקבל את המקורות למידע שאתה מתייחס אליו. באופן עקרוני, רמת הורמוני הגדילה כמו גם הורמונים ופקטורי גדילה נוספים יורדת עם הזיקנה וזו גם אחת הסיבות שיש צורך ביותר גירויים לשריר כדי לשמור על הכוח והמסה שלו. ישנו טרנד בעיקר בקרב אוכלוסייה מבוגרת ועמידה בארה"ב ליצרוך מנות קטנןת של הורמוני מין והרמוני גדילה כטיפול "אנטי-אייג'ינג" אולם הדעות חלוקות בעיניין, בעיקר מישום שטיפול מהסוג המדובר יכל לעודד יצירת גידולים סרטניים. לכן נמנעים היום גם מטיפולים הורמונלים בגיל המעבר בקרב נשים. בכל מקרה יש סיבות רבות לתהליך הזקנה רובן עדין לא ידועות - אני מצרף קישור לקטע מהרצאה שלי בנושא: https://www.youtube.com/watch?v=CZlSMRJnxsY
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%9F_%D7%92%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%96%D7%93%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA שאלותי הן: 1) האם ההשפעה של הורמון הגדילה כמאיצה את ההזקנות היא ישירה, או שהורמון הגדילה מעצם תפקידו בונה מסת שריר גדולה יותר או אפילו עצמות גדולות יותר , ואלו בגלל תהליכי הבנייה והשימור על מסת השריר והעצם מייצרים כמות גדולה יותר של רדיקלים חופשיים שהם אלו שמאיצים את תהליכי ההזדקנות?? 2)אם נשרטט גרף של הקשר בין הורמון הגדילה להאצת הזדקנות נמצא גרף בשיפוע חיובי אך אם תאוצה שלילית, כלומר ככל שמתבגרים ממשיכים להזדקן אך בקצב מואץ פחות? זאת בגלל שרמת הורמון הגדילה פוחתת עם הגיל באופן טבעי . 3) האם בשל ייצור מופחת יותר של הורמון גדילה אצל נשים הן חיות בממוצע כ-4 שנים יותר מגבר ? ושאלה נוספת היא בהקשר של התגובה הקודמת שלך- ציינת שרמת הורמוני הגדילה כמו גם הורמונים ופקטורי גדילה נוספים יורדת עם הזיקנה וזו גם אחת הסיבות שיש צורך ביותר גירויים לשריר כדי לשמור על הכוח והמסה שלו- אך האם דווקא אצל מבוגרים רצוי להמעיט בעוצמת ותדירות האימונים? , זאת מאותה הסיבה מהיבט אחר שלה, שאצל מבוגרים זמן ההתאוששות ארוך יותר ולכן בקלות ניתן להגיע אצלהם לכאבים, ירידה במסת שריר , פגיעה במערכת החיסון ואפילו במוטיבציה ( מה שאני מנסה לומר זה שהגיל עושה את שלו, ואותה יכולת לשמור על כוח ומסת שריר פוחתת בהרבה , על אף תדירות ועוצמת אימונים גבוהה יותר, ואם נגביר את התדירות או העוצמה נגרום לאפקטים לא ממש רצויים ) אגב, דיפדפתי גם בסרטונים אחרים של O2 , צוות לעניין!!!! :-)