פיזור חומצת ח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/06/2013 | 23:14 | מאת: ערן

בכללי אומרים שפיזור הכי טוב של חומצת חלב יהיה בביצוע פעילות קלה ברמה של 40% מצריכת החמצן המרבית. איך אני יכול לדעת בערך כמה זה 40 אחוז ? 2. למה חשוב לפזר חומצת חלב אחרי אימוני כדור לדוגמא, מה קורה אם החומצה נשארת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערן, יש דרכים שונות לחשב צריכת חמצן: הדרך המדוייקת והמדידה היא על ידי ביצוע של בדיקת מאמץ מטבולית לחישוב צריכת חמצן מרבית. המבחן המדוב חשוב מאוד לכל מי שעוסק בספורט מקצועי או תחרותי. אפשר לקבל הערכה בקירוב של צריכת החמצן המרבית על ידי מבחנים שונים. נניח בביצוע בדיקת מאמץ מדורגת אפשר למצוא את הדופק המרבי שאתה מגיע אליו ולהניח שזו צריכת החמצן המרבית ומשם לחשב % מרזרבת הדופק - דופק מרבי-דק מנוחה X % + דופק מנוחה. אבל כאשר מדובר בהתאוששות לא צריך להיות כל כך מדוייק, תוכל פשוט לבצע הליכה או ריצה קלה במשך 10 דק'. פיזוק חומצת חלב יכל למנוע כאבי שרירים לאחר מאמץ קשה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ