חומצת חלב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/04/2011 | 19:21 | מאת: יונתן

חורש אני לומד בקרוס מאמני כדורגל והגיע אלינו הרופא של הנבחרת והסביר לנו שחומצת חלב מתפרקת אחרי 6 שעות בערך. אז למה אנחנו עושים שחרור נגיד אחרי אימון כדורגל, הרי המטרה העיקרית היא להוריד דופק ולסלק חומצת חלב לא ככה? חוץ מלזרז את סילוק החומצת חלב אנחנו יכולים לחכות 6 שעות והיא תיתפרק לבד? חשוב להגיד שאני לא ממש מבין בכל הנושא הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

יונתן, "השחרור" בסוף האימון מתבצע כדי לאפשר התאוששות טובה יותר לאחריו. רצוי לכלול ירידה הדרגתית במאמצים והליכה או ריצה קלה שבסופה מתיחות לכלל שרירי הגוף. ריכוז גדול של חומצת החלב הממוקד בשרירים המרכזיים בעיקר באזור הרגלים יגיעו תוך כדי הליכה ותנועה בסוף האימון למחזור הדם ויאפשר פינוי יעיל שלהם לכבד שם היא תתמחזר. אם חומצת החלב תשאר בריכוז גבוה בשריר ולא תתפנה או תתפזר היא תגרום לשינוי במבנה המרחבי של סיבי השריר ולכאבי שרירים משמעותיים יותר בעקבות האימון. המתיחות בסוף האימון יאפשרו לך לשמור על טווח תנועה וימנעו את התקצרותו ובנוסף יאפשרו זרימת דם טובה יותר לאזור. בנוסף המתיחות מאפשרות גם סידור טוב יותר של היחידות המתכווצות שאיבדו את הסדר והמבנה המרחבי שלהן בדומה למה שקורה לשיער פרוע שמסרקים אותו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ