ניצול חלבון
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
שלום חורש שמעתי מספר סברות על ניצול הגוף של חלבון אחרי אימון: 1.אם לדוגמה אכלתי 30 גרם חלבון אחרי אימון,השרירים ינצלו מתוכם 10-15 גרם והשאר ינוצלו לאנרגיה,מכיוון שהמעי מתכווץ לאחר מאמץ ומופרשים הורמוני סטרס כגון קורטיזול אפינפרין והנוראינפרין שמפריעים לניצול החלבון. 2.הגוף לאחר אימון כח יכול לנצל לפחות 30 גרם חלבון מכיוון שהוא בחוסר. האם יש סברה נכונה? תודה רבה!
גיל, כעקרון, יש לגוף יכולת מוגבלת לספוג ולנצל חלבון כחומר בנייה. ראשית לעצם הספיגה של החלבון- היא בדרך כלל מאוד יעילה ומתקרבת ל-100% עלידי העברה פעילה של החלבון למחזור הדם ממערכת העיכול.שנית לעצם השימוש בחלבון כמקור לבנייה של שריר, כאן התהליכים מוגבלים לקצב הפעולה האיזימטית של תהליכי בנייה בגוף והיות והנ"ל עומדים על ערכי גרמים בודדים ביום, גם לאחר מצבי דחק, אז יתרת החלבונים יתפרקו כמוקור אנרגיה. לגבי הערך המדויק - זה מאוד קשה להעריך ותלוי בהמון גורמים. ללא ספק שלא מגיע לא ל- 30 ג"ר.