מלח מוסף למזון .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/04/2016 | 17:56 | מאת: עופר לוי

היי... צריכה של מזון מלוח מעלה את ייצור האדרנלין בגוף, אך עד כמה זה משמעותי העלייה הזו? 1) האם מזון מלוח כמו בוטנים מלוחים או גרעינים מלוחים נותן אפקט דומה לשתייה של כוס קפה לפני אימון, בהיבט של קצב הלב, כיווץ של כלי דם ועוד ...? 2) בעניין קצת אחר- אנשים הסובלים באופן קבוע מאלרגיות ויתספו את המזון שלהם ביותר מלח יכולים להפחית את השכיחות של ההתקפים בצורה טובה? 2)

לקריאה נוספת והעמקה

צריכה מוגברת של נתרן (מלח בישול) מגבירה את הרגישות של המערכת הסימפתטית (התלויה באדרנלין ונוירואדרנלין), לספיחה של נוזלים ולעליית לחצי דם. השינויים הם בעיקר ברגישות של הקולטנים לאדרנלין בכלי הדם ופחות בהפרשה של אדרנלין למחזור הדם, לכן כלכלה עשירה במלח מעלה בעיקר את לחץ הדם ופחות משפיעה על הדופק, כמו קפאין שיש לו השפעה גם על קצב הלב. לכן צריכת מלח באופן מוגזם לפני פעילות גופנית יכולה לגרוע מהתפוקה הקרדיווסקולרית- כי רמת התנגודת של כלי הדם לפעילות הלב תעלה. לגבי שאלה שנייה- לא ידוע לי. אני מכיר את הקונספט של שימוש בחדרי מלח לחולים עם בעיות במערכת הנשימה, שיכולים במצבים מסוימים לסייע כי הם מורידים מרמת הנוזל (האוסמולריות) התוך תאית בריאות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ