המשך אימון בחדר כושר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/06/2011 | 16:38 | מאת: דליה

בת 65. כבר לפני 11 שנה נמצאו בעיות בחוליות צוואריות C5-C7 והיצרויות בפורמינות באספקט אחורי. מאז ועד היום - כאבים כרוניים בצוואר, והרגשה של "הראש כאילו לא מוברג טוב"... בזמנו נשלחתי ל-2 קורסים של פיזאותראפיה, אך ללא הועיל. למדתי לחיות עם זה פחות או יותר. אצצין שאני קיצרת ראיה, ומורגלת להתקרב למסך המחשב (כמה שעות ביום) והטלויזיה, מה שלא מוסיף כנראה בריאות לחוליות האומללות הנ"ל. לפני חודש תקפו אותי כאבים בעוצמות אדירות במעלה הצוואר, לקראת הקודקוד והגעתי בדחיפות לנוירולוג, שרשם לי אלטרולט - לפני השינה וטגרטול - 3 פעמים ביום רבע כדור. כעבור 3 ימים הכאב האקוטי חלף, ואני ממשיכה ליטול את התרופות עד לביקורת הבאה, מקץ חודשיים, בהנחייתל הנוירולוג. הגעתי לשאלה: מן הסתם הפסקתי להתאמן בחדר הכושר בשל הכאבים האקוטיים. האם לדעתך אני יכולה להמשיך? אם כן - ממה להימנע? על מה לשים דגש? כל עצה אחרת או נוספת תתקבל בתודה רבה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

דליה, לצערי פגיעה בעמוד שדרה עשוייה לשבש באופן דרמטי את איכות החיים. פעילות גופנית מותאמת מומלצת לפגועים, אולם יש להשמר כדי לא להביא להחמרה. באופן גורף מומלץ שלא לבצע תרגילים באיפקט גבוה: קפיצות, שינויי כיוון מהירים וכדומה. בנוסף הטייה של הצוואר לאחור גם היא אינה רצוייה. בשלב של כאבים אקוטיים אפשר להתאמן עם צווארון, כדי להגן מפני גירוי לא רצוי והחרפה של מוטיב הדלקת.חיזוק שרירי בשכיבה על הגב או על הבטן עשוי להוות פיתרון טוב פעמים רבות. מומלץ לחזק באופן מאוזן את שרירי הגב, הכתפיים והחזה. לבסוף, אני ממליץ מאוד להיוועץ עם הפיזיותרפיסט, שיהיה נוכח בזמן האימון שלך בחדר הכושר וייעץ לך על התאמת תוכנית האימון.

18/07/2011 | 18:36 | מאת: שי מבורך

ניתן בנוסף לשלב טיפולי עיסויי/טיפול מנואלי שיכול מאוד לעזור ולהעביר את הכאבים ולהחזיר אותנו לפעילות רגילה עם שימת דגש בביצוע התרגילים. ממליץ להעזר במאמן אישי שיכול למנוע ביצוע שגוי של תרגילים. בברכת החלמה מהירה שי מבורך ספורטתראפיסט.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ