חומצת חלב
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
היי, יש לי שתי שאלות: 1. האם כאשר אני משפר את היכולת שלי, סף חומצת החלב יעלה או שהוא בעצם נשאר אותו הדבר (סביב ה- 4 ממ"ל) אך אני בעצם יכול להגיע לעצימויות גדולות יותר? 2. מה הקשר בין הסף ש לחומצת החלב לצח"מ? האם הצח"מ תמיד יותר גבוה? אשמח להבהרות תודה
ההנחה שלך נכונה כל עוד מדובר בענפי ספורט הדורשים סבולת אירובית. אם סף חומצת החלב גבוה יותר תוכל להתמיד בפעילות הגופנית שאתה מבצע בעצימות יותר גבוה לאורך זמן ארוך יותר. בדרך כלל שני הפרמטרים עולים או יורדים בד בבד, עם האימון והשיפור בכושר הגופני. כלומר אם חומצת החלב מתחילה להצטבר בגוף בשלב מאוחר יותר של המאמץ נוכל לעלות יותר גם בדרישה המטבולית האירובית של השרירים ולעלות את הצח"מ. אולם אצל ספורטאים בדרגות כושר גבוהות, או לחלופין במקרים של מחלות שונות יכל סף חומצת החלב לעלות ללא שינוי בצח"מ- מבכינה פיזיולוגית תיאורטית, צריכת החמצן המקסימלית מיצאה את הפוטנציאל הנתון שלה אך האימון ממשיך לשפר את הפעולה האינזימטית של פינוי ופרוק מהיר יותר חומצת חלב מהשריר.