זה מכתבה
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
כמות החלבון הנדרשת כדי להיות במאזן חנקתי חיובי תלויה בכמה גורמים: ניסיון המתאמן. עצימות האימון. המאזן האנרגטי הכללי. אני רק מתייחס לנסיון המתאמן- בימים הראשונים לפעילות כוח עצימה (כגון בחדר כושר) עולה הדרישה לחלבון, אך זו מתמתנת לאחר כמה ימי פעילות (גונטזאה וחב', 1974). נמצא שבימים הראשונים נדרשו 1.6 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ליום למניעת מאזן חנקתי שלילי, וכעבור 5 ימי הסתגלות לעומסים הספיק גם גרם אחד של חלבון כדי להביא את הנבדקים למאזן חנקתי חיובי. במחקר אחר נמצא שמפתחי גוף בעלי שלוש שנות ניסיון נזקקו ל-0.9 גרם חלבון בלבד לכל ק"ג משקל גוף ליום, לעומת מפתחי גוף בראשית דרכם שנזקקו לכמעט פי שתיים (טרנופולסקי וחב', 1988). אם כן, חוסר הניסיון של המתאמן מגביר את הצורך בחלבון , והשאלה היא למה ? האם מתאמן מתחיל מאמץ יותר את השרירים ומכאן הצורך בחלבון הוא הרבה יותר גדול? אני רק חושב על אימון של המקצוענים שרק מלראות אותם מתאמצים אתה בשוק, אז הם מתאמצים יחסית פחות ממבקר חדש בחדר כושר?. תודה !!!!
בתקופה שבה הגוף מאומן פחות, רמת הנזק לשריר גדולה יותר, רקמות רכות נפגעות ולכן יש צורך בכמות חלבון גבוה יותר כדי לפצות על כך. חשוב על כאבי שרירים של מתאמן מתחיל. האימון משנה את מבנה הקולגן השרירי, שמתחזק ומכאן פחות פרוק שריר.