ברירת מחדל?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

04/08/2012 | 20:04 | מאת: שניאור

אימון של גיוס יחידות מוטוריות מתקיים ע"י עבודה במשקל כבד עם מספר חזרות נמוך ... מה, השריר אומר לעצמו ש-5 חזרות זה לא אופטימלי להיפרטרופייה אז הוא מחזק עצמו ע"י גיוס יותר יחידות מוטוריות באימון הבא? P-: איך זה באמת קורה?

שניאור, אם הבנתי אותך נכון, אתה שואל מגוע הרמת משקל גבוה מביאה לגיוס יחידות מוטוריות? בזמן שמתח השריר עולה, מפעלת קשת רפלקס עם משוב חיובי לאקטיבציה של יותר מוטונורונים שמגיעים מהר יותר לפוטנציאל הסף ומפעילים מספר רב יותר של יחידות מוטוריות לכיווץ של סבי שריר רבים יותר כדי לעמוד בעומס.

05/08/2012 | 01:18 | מאת: שניאור

עפ"י חוק הב - בסינפסה שמופעלת שוב ושוב בזמן שהנוירון הבתר סינפטי יורה, חלים במבנה ובהרכב הכימי שלה שינויים העושים אותה חזקה יותר 2 תנאים לחוק הב: 1. סינפסה משותפת לשני הגירויים. 2. הסמיכות (המרווח) בין שני האירועים חייבת להיות קרובה. נוירונים מפוזרים במוח ( בין אם זה במערכת העצבים המרכזית או הפריפריאלית) די באופן אקראי, אך מה שיקבע האם תתרחש תגובה כלשהי זה חוזק הקשר הסינאפטי בין נויורונים שונים . באופן טבעי בעת הרמת משקל כבד מעוררת קשת הרפלקס לפעולה ומפעילה יותר יחידות מוטוריות , אך לאחר אימון ממושך יגוייסו יותר יחידות מוטוריות מבלי שיעורר רפלקס זה ... אני צודק? אגב, כוונתך לרפלקס המתיחה ? שכאשר מופעל עומס רב מגוייסים יותר יח' מוטוריות... תודה חורש :)

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ