האם אנחנו עודף חלבונים מזיק

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/09/2012 | 10:34 | מאת: אורי

נתקלתי בהרצאה מרתקת של ד"ר עדיאל תל-אורן על עודף בצריכת חלבונים ועל הנזקים שיש בכך ,וכיוון שאני מעריך מאוד את הידע הרב שלך אשמח לשמוע מה דעתך בנושא ועד כמה דעתו של עדיאל שנויה במחלוקת. לינק להרצאה - http://www.youtube.com/watch?v=3voRIi88LtQ

לקריאה נוספת והעמקה

אורי, הקשבתי לחלקים נבחרים מהרצאתו בת השעה של עדיאל,אגיב למספר נקודות שהעלה: 1. אנחנו אוכלים יותר ממה שגופינו צריך חלבונים, פחמימות, שומנים ומה לא? מחקרים שנעשו על עכברים הוכיחו לא מכבר, שאם נסתפק בשליש מצריכת הקלוריות שלנו, ניצור פחות נזק חימצוני ונאריך ימים באופן משמעותי. 2. צריכה עודפת של בעיקר פחמימות פשוטות ושומנים, היא הגורם המרכזי לתחלואה המודרנית ולכך סימוכין רבים בספרות. מגיפת הסוכרת מעלה באופן משמעותי את התחלואה במחלות לב וכלי דם והיא תוצר של עודף פחמימות ושומנים.3.הקשר שבין עוני ותחלואה, הוכח בעיקר במדינות העולם השני במיתאם גבוה למחסור בחלבונים (יקרים יותר) 4.איני חולק על כך שעודף חלבונים הוא לא טוב לגוף, מעמיס על הכליות, מוביל לחוסר איזון מינרלי, עודף בפסולת חומצית וחנקתית שהגוף שלנו מצליח להתמודד איתה בדרך כלל. במקרים מסיימים חובונים מסויימים אכן יכולים להגיע למחזור הדם ולגרום להתגוננות יתר של מערכת החיסון וליצור אלרגיות, בעיקר כאשר מערכת העיכול דלקתית. אבל המקרים הנ"ל מאפיינים תת קבוצה מאוד קטנה. 5. לבסוף, הסוד הוא התאמה אישית של התזונה, לסיגנון החיים, רמת וסוג הפעילות הגופנית,רכיבים אישיים גנטיים, גיל, מצב בריאותי....מקווה שסייעתי לך, שנה טובה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ