התאוששות מאגרי ATP-CP
דיון מתוך פורום פיזיולוגיה של המאמץ
זה ציטוט של תשובה לפני, "ברמת העקרון אצל הספורטאי החובב, 70% מהאנרגיה ממקור פוספוגני, מתחדשת לאחר 30 שנ', 90% לאחר דקה וחצי ו- 100% לאחר 3 דק'." קצת סותר לי את זה שאני נותן סט אחד מקסימום חזרות שאני יכול בו וגם לאחר מנוחה של 4 דקות עדיין יש ירידה משמעותית בכוח, לפעמים מ-7 חזרות ל-5 בלבד... האם יש גורמים אחרים המגבילים את הגוף באימון כוח ?? תודה :))
שניאור, אתה מעלה את אחת הסוגיות החשובות והמעניינות בפיזיולוגייה של המאמץ. מה מביא ל- fatigue של שריר? הדלדלות של מאגרי אנרגיה וקצב התחדשותם זה רק אחד הגורמים, מעבר לכך יש את הגורם העיצבי, למרות שזה מגביל בעיקר אנשים לא מאומנים, אך ישנם פקטורים מטבוליים רבים נוספים,הקשורים למאזן של אלקטרוליטיים, כמו פוטסיום וכלור, פינוי תוצרי פרוק מטבוליים שינויים במצב המרחבי של חלבוני השרירי הצטברות של רדיקלים חופשיים ועוד...תוכל לזרז את קצב ההתאוששות של השריר בעיקר על ידי מנוחות אקטיביות ואימון נוסף.
1) מהו הזמן המומלץ בין סט לסט עד להתאוששות מלאה? נעשו מחקרים על כל הגורמים ביחד? 2) אגב, האם סט שני, שמבוצע לאחר 2-3 דקות בלבד,בו רק נשאר לי נניח 70% מהכוח הוא אופטימלי לחיזוק השריר, או שהחלוקה לסטים של מנוחה בת 2,3 דקות היא מחוסר ברירה ונסיון לחסוך בזמן ( על פני חיזוק אופטימלי של השריר ) ?? 3) האם עדיף לבצע 2 סטים בלבד אך אם התאוששות מלאה , או 3-4 סטים אם מנוחה רגילה של 2,3 דקות?? הרבה תודות!!!