פורום פיזיולוגיה של המאמץ
מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ
נעקצתי ע"י זבוב:/ ועקב כך נוצר זיהום. קיבלתי אנטיביוטיקה (במשחה) ובאיזור העקיצה- השוק ממש כואב לי!!! האם אני יכולה להתאמן? בעדיפות לאימון משקולות וכוח
אם מדובר בזיהום מקומי ושטחי על העור, שמגיב לאנטיביוטיקה, אפשר לחזור להתאמן בהדרגה, תוך שמירה על תנאים הגיינים. פעילות אירובית והזעה מומלץ להתחיל רק כאשר תחלוף האדמומיות.
היי חורש, ותודה על תשובתך.. רציתי רק לשאול עוד דבר, אכן ביצעתי הפסקה של שבוע עם הקריאטין, אך שוב אני לוקח כבר יומיים, ושמתי לב ששוב יש כאבים באמות ותחושת נוקשות בגוף. ייתכן כי לפני שביצעתי הפסקה של שבוע לקחתי קריאטין במשך חודש ( כל יום 3 גרם, ללא העמסה), ולכן גם שעשיתי הפסקה של שבוע, כשחזרתי שוב הגעתי לכמעט מאגרים מלאים בגוף.. האם כדאי לנסות לדלדל את כל המאגרים שנצטברו, במשך חודש נגיד, ואז לקחת שבוע כן שבוע לא?
אפשר לנסות לסירוגין, שבוע כן שבוע לא. רמות הקראטין בשריר יגיעו לנורמה שלפני, רק לאחר שבוע עד 10 ימים בערך.
תודה אתה מכיר את הפציעה המעצבנת הזו של הכדורגלנים. יש עצם בולטת ליד הבוהן. לפני שנים קיבלתי שם מכה וסבלתי כאבי תופט שנה עד שקצת נרגע. לפני שבועיים חזרתי הביתה והכאבים חזרו כי קיבלתי מכה. לא יכול לגעת בכדור לא יכול לשים גרביים. אין שבר ומשחת טראומיל וקרח לא פותרים אתה מכיר תפציעה הנבזית הזו ומה עושים? 2. בעבר המלצת לשחקן כדורגל אימון בח.כ לשיפור סבולת כוח :15/20 חזרות משקל לא כבד ומנוחות קצרות. איפה במהלך משחק כדורגל משתמשים בסבולת כוח? תודה
1. נסה להשתמש בגן סיליקון, המתלבש על האצבע, תשלב טיפינג אצל פיזיתרפיסט ומדרס מותאם. 2. סבולת כוח משפרת את סבולת השריר והיכולת שלו להתמודד ולהתאושש ממאמצים אנאירובים ורמות חומצת חלב גבוהות בשריר
היי חורש, אני לוקח 3 גרם ביום של קריאטין כל יום, וללא תקופת העמסה, למרות שאני מקפיד לשתות הרבה אני מרגיש כאבים ונוקשות בשרירי האמות בעיקר ובמפרק הכתף , וזאת למרות שגם העומס הכללי הוא לא גבוה ואני נח מספיק... ייתכן שקריאטין, כמה שהוא נותן לי כוח, הוא לא מתאים לגוף שלי?
הקראטין יכול לגרום למצב בו הרקמות סופחות נזלים ומכאן יכולה לנבוע תחושה של מעין גודש באזורי גוף שונים. אני ממליץ לקחת במקרים כאלה שבוע כן שבוע לא.
שלום רב, בן 38 1.85 שוקל כ97 ק"ג. ומתקשה מאוד לרדת במשקל ולהוריד קצת מהבטן שתפחה לי במשך השנים האחרונות. אני לא אוכל -לפחות במשך השנה האחרונה יותר מדי אלה רק כמה שצריך, בימים מסוימים אף פחות ממה שצריך, ולא מצליח לשנות משהו. חשוב לציין שאני מיישם גם תרגילי גב ובטן יומיומיים, הולך ורץ קצת, לפחות פעם פעמיים בשבוע, כל זאת ולא מצליח להוריד את הבטן שהתפתחה במשך השנתיים האחרונות, ועוד אני לא אוכל הרבה, לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אוכל יותר... מיואש!
הי גיא, אני בהחלט יכול להזדהות עם תחושת היאוש המלווה אותך למרות המאמצים שאתה משקיע, אינך מצליח לרדת במשקל ובשומן בטני. יכולות להיות מספר סיבות לכך, אני ממליץ שתקרא את המאמר הבא שיכול לסייע לך להבין את הגורמים הפיזיולוגיים להשמנה והצד של שינויים באיכות וקצב חילוף החומרים: http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-53161-00.html
דלקת בגיד יכולה להתרפא עקב צום? ראיתי את הציטוט הזה באתר של וינגייט - "דלקת יכולה להיווצר על רקע סיבות שונות. זה יכול להיות לאחר נקע בקרסול או לאחר קרע של שריר או במצבים חמורים יותר כמו במקרה של מחלות לב וכלי דם. דלקת על רקע מחלות אלה מתפתחת באיטיות ולאורך זמן רב. זו הסיבה שקשה לנו להבחין בה בניגוד לדלקת שגורמת לקרסול להיות נפוח וכואב. מסתבר שצום מקוטע, כדוגמת צום הרמדאן, עשוי להועיל למצבי דלקת כרונית כדוגמת זו שמתפתחת בכלי הדם וגורמת להיווצרותן של מחלות לב וכלי דם. במחקר שפורסם ב- Annals Nutrition Metabolism ב-2007 נמצא שצום ארוך ומקוטע כמו הרמדאן משפיע באופן חיובי על מדדי הדלקת בגוף" האם מדובר רק במצבים דלקתיים של עורקים וכלי דם, או גם כאשר מדובר בגיד המועד לדלקות חוזרות? תודה!
בנוגע למצבי דלקת, אני מניח שאני מבין למה כוונת המשורר, למרות שבדרך שהדברים מובאים בציטוט שלך אינם מדוייקים. במילים אחרות, ישנם מצבי דלקת שנגרמים באופו אקוטי, כמו לאחר פציעה ויש גם מצבי דלקת כרוניים, שבין היתר מעורבים גם במנגנונים הגורמים לטרשת העורקים (לא להיפך). מספר מחקרים, שבדקו את הביטוי של דלקת כרונית, כמו, מצאו ירידה בסיגלים ובחלבונים המבטאים דלקת לאחר צום ממושך.
מתבססת הכתיבה? איפה מוצאים את זה באתר של וינגייט? זה באתר הכמללה האקדמית בוינגייט או באתר מכון וינגייט? תודה
חורש שלום האם אתה יכול להמליץ על אתר כל שהוא שמביא מחקרים שבוצעו בפיזיולוגיה של המאמץ על רמות סטרס על ירידה בלחץ דם טמפרטורה של הגוף תנאי קור חום מקומות גבוההים ועוד בתודה מראש
ניסן, האם אתה מתכוון לאתר בעברית? כי אם אין לך בעייה עם קריאה באנגלית, כנס ל- google scholar הקלד את מילות החיפוש הרלוונטיות ותקבל שפע של מאמרים מדעיים רלוונטיים.
שמתי לב שגם בימים מאוד חמים אלה וגם כשאני מתאמן וחוזר הבייתה בלילה איני נעקץ מיתושים בפארק או כשאני יישן , יש מצב שזה קשור לאכילת חמאה יותר מהרגיל? ( קראתי שזה קשור לסוג הדם, ולמבנה גנטי ספציפי שדוחה יתושים , אך את זה כנראה לא ניתן לשנות) . בחמאה למשל יש גליצריד של חומצה בוטירית ( חומצת חמאה) במינון גבוה מאוד עד כדי 4% , וקראתי שבניגוד לחומצת חלב המושכת יתושים חומצת חמאה דוחה אותן, יש אמת בדבר?
זה נכון שיתושים נמשכים לריח הזיעה של בני האדם ובמדינות רבות בעולם משתמשים בחומרים שונים הממסכים את ריח הזיעה כדי לדחות יתושים, תבלינים שונים, שום, רוזמרין, צמח הקוקה ועוד. אולם מעולם לא שמעתי שלחמאה יש יכולת לדחות יתושים. תנסה ותדווח לי.
שלום רב, האם מלבד אימון באופן תדיר המפחית את הדופק בעת מנוחה במקצת, ישנם מזונות שגורמים להורדת הדופק ? מוצרי חלב, דגנים מלאים, מינרלים מסויימים כמו אשלגן, מגזניום ועוד... וחוץ מזה מזונות המעלים את הדופק לזמן קצר בעת האכילה, גורמים להסתגלות של הגוף ולירידה של הדופק במנוחה? ( בדומה לסטרס פיזיולוגיה המושג בעת אימון מאומץ ולאחריו הסתגלות ושיפור במדדי דופק , לחץ דם ועוד) ... אלו מזונות יהיו בעלי השפעה כזו? קפה שחור, חריף, שום, בצל, אלכוהול...?? תודה!!
לרוב, השפעות על קצבי הלב הן בעיקר של תרופות וסמים: קופאין לדוגמה שמעלה את קצב הלב, נחשב לסם קל. לצמחים שונים גם יכולה להיות השפעה על קצב הלב (השפעה כרונוטרופית), אך גם אז מדובר בצמחים שמשפיעים על קולטנים בגוף והם יכולים להיחשב לתרופה או סם כגון צמח הדיגיטלים, אפדרה (אפדרין) וכיו"צ. שתיית אלכוהול, גם יכולה גם היא להגביר את קצב הלב. אכילה של ריכוז חלבונים גבוה, יכול להגביר את קצב הלב, בגלל עלייה ברמת היצור של אדרנלין ונוירואדרנלין. לרוב ההשפעה היא זמנית ולא יוצרת אפקט אדפטציה בדומה לפעילות גופנית.
לכבוד: הפיזיולוג חורש דור חיים שלום רב אני בן 46 פעיל בספורט הרבה שנים. לא נוטל תרופות, לא מעשן, במשקל תקין. אני רץ למרחקים ארוכים עד כה לחצי מרתון. אני משתתף במרוצים גם למרחקים קצרים יותר. במהלך השנים לא היו פציעות או חבלות שהשביתו מפעילות. אני רץ 3 פעמים בשבוע 8, 10 ובסוף השבוע 15K. (האימונים והמרחקים משתנים לקראת מרוצים) בשבועות האחרונים אני מרגיש קושי, מעין עייפות שמתחילה ברגליים כבר בקילומטר ה-9 (מוקדם) מתחיל תחושת כבדות (לא כאב) חוסר אנרגיה ברגליים מצד הרגליים ורק ברגליים, (מה שבמידה מסוימת משפיע ומפריע לגוף) אני מוריד מהירות, נאלץ להוריד מהירות... חושב חיובי ולא נותן לזה להשתלט וממשיך... מבקש לשאול: *מה הגוף - במקרה זה הרגליים (או להפך) מסמן לי ? *יכול להיות שחסר לגוף / בגוף משהוא ? *מה חשוב לעשות, לבדוק, לאבחן או להשלים ולהתאמן ? ואולי זה תגובה אחרת...התייחסותך חשובה, בתודה מראש. בכבוד רב
אילן, ישנן אפשרויות שונות: 1. המצב הקלסי הוא שאתה עובר את סף חומצת החלב שלך, או שמאגרי הגליקוגן השרירי מתמעטים ואז רמת האנרגיה הזמינה לשריר קטנה. 2. אפשויות נוספות יכולות להיות קשורות למצבים של אימון יתר, תזונה לא מותאמת או מצבים של ליקויים בריאותיים. אני ממליץ, בשלב ראשון להתחיל עם בדיקת מאמץ קרדיופולמונרית, שתסייע להבין את השימוש במנגנוני אנרגייה ולאתר את סף חומצת החלב שלך, צריכת החמצן המרבית ואף לשלול ליקויים בריאותיים רבים. בהתאם לבדיקה תוכל להתאים את תכנית האימונים. לבסוף, אני ממליץ לשלב גם רכיבים של פעילות אנאירובית, כולל אימוני סבולת שרירית, אימוני קצבים משתנים ואימונים אינטרוואליים. בהנחה שתחושת הכבדות היא בגלל הסיבות הראשונות, שינויים בתוכנית האימון וגם התזונה יכולים מאוד לעזור.
קודם כל היי, סתם ככה יצא לי לראות מתאמנים רציניים שמרימים משקלים ועובדים ברצינות אך הפרצוף שלהם נראה סובל, מצד שני ראיתי גם אחרים שחיוך ועונג על פרצופם בעת הסט וקצת לאחריו. האם יש קשר בין רמת האנדרופינים והנוירטרנסמיטורים שמופרשים כתגובה לאימון כלומר אצל אנשים שסובלים יש רמה נמוכה יותר של מתווכים כימיים אלה ? יש מצב שזוהי דרך עקיפה לדעת מי מתאמן חזק מידי, נותן יותר מידי סטים וחזרות ( ואולי בהמשך יהפוך לאימון יתר) שכן סטרס פיזיולוגי גדול מידי מפחית אנדרופינים מאשר אימון ברמה סבירה ולכן הם יראו "סובלים" ?? נראה לך שיש מתאם בין ההנאה באימון ליכולת להתמיד בו, אמנם קבוצה "הסובלים" מרימים משקלים מכובדים ובאמת משקיעים אך לא לאורך זמן...?? תודהה!!
נדב, זו באמת סוגייה מעניינת. לא מכיר מחקר שנעשה בנושא, סביר שהורמוני הסטרס יהיו גבוהים יותר אצל הסובלים והאופייטים יהיו גבוהים יותר אצל החייכנים- נשמע כמו שאלת מחקר מעניינת לעבודת המסטר שלך?
היי חורש מה נשמע? רציתי לשמוע את דעתך בנוגע לצריכת נוזלים המגיעה מתה ירוק בלבד. בזמן האחרון ירד לי החשק לשתות לחלוטין בנוסף אני צורך קריאטין באופן קבוע ולכן אני שותה בממוצע 3-4 ליטרים ביום אז אני שותה רק רק תה כבר מעל לשבועיים ורציתי לדעת האם יש לכך השפעה שונה על הגוף? הפרשה מרובה יותר של הורמון גסטרין מהקיבה או משהו בסגנון שכדי לי לקחת בחשבון.רב תודות
תה ירוק מכיל קופאין בריכוז גבוה ולכן משתן. לגבי גסטרין, לא יודע על השפעה על הפרשת ההורמון. האם יש לך נתונים כאלה?
קראתי מאמר של מולי אפשטיין הפיזיולוג של וינגייט לפני כמה שנים והוא הסביר במאמר שצריכת קפאין וניקוטין גורמים להפרשה של הורמון גסטרין בקיבה ובגלל הקשר של תה ירוק וקפאין רציתי להתייעץ איתך ..שלא יגרום לי לכיבים בקיבה או משהו :-(..
איך יש אנשים שעובדים שנים רבות במפעלים או במקומות רועשים, ואינם שמים אטמי אוזניים, ואם כבר יש להם ירידה בשמיעה היא רק קטנה מאוד ותלוייה בגילם הלא צעיר??
ערב טוב, הייתי מעוניינת לשמוע את דעתך על אימונים מסוג HIIT. אני מתאמנת ומאמנת אימונים מסוג זה כבר תקופה (בנוסף לאימוני קיקבוקסינג 4 פעמים בשבוע, אימוני כח וגמישות). באימוני ה - HIIT אני עובדת בדופק ממוצע של 95% עם פיקים על מעל ל - 100&, כל זאת במשך 20-25'.בסה"כ מרגישה מצוין אחרי אימונים כאלה, ללא סימפטומים מיוחדים. מעניין אותי לדעת אם עשו כבר מחקרים על אימונים מסוג זה המתייחסים לעבודה בעצימויות גבוהות כאלה בהקשר לפעילות הלב? (פחות מתייחסת בשאלתי לשיפור המטבוליזם במנוחה, שיפור בתנגודת לאינסולין וכו...) בתודה מראש, סיון
בהחלט, את מתפרצת לדלת פתוחה, בקרוב מאוד נפרסם שני מאמרים במחקר שעשינו שכולל אימונים על מחזריים, בעצימות גבוה על חולי לב לאחר אוטם. התוצאות מלמדות על שיפור ניכר והעדפה לאימון האינטנסיבי במדדי כיווץ והרפיה של הלב. יחד עם זאת, כאשר מדובר באוכלוסיה בסיכון, צריך ליצור מקדמי בטיחות, ניטור ובקרה כי עם העלייה בעצימות אפשר שיכול להתגבר גם הסיכון באוכלוסיה חולה.
תודה רבה! בשלב זה עובדת עם אנשים בריאים, ללא רקע של מחלות לב. איך אוכל להתעדכן בפרסום המחקרים?
חורש שלום האם נראה הבדל בין אדם מאומן לאדם לא מאומן בכמות החמצן בדם וכן כאשר המתאמן סובל מאנמיה אנו גם נראה ירידה בכמות החמצן בדם
בקרב אנשים בריאים, רמת החמצן בדם צריכה להישאר קבועה (98%) גם בפעילות גופנית עצימה מאוד בתנאי סביבה סבירים (לא על ההימלאיה). זאת, כי המערכת הנשימתית היא בעלת רזרבה גבוה מאוד שלא מנוצלת עד הסוף גם במאמץ מקסימלי. אולם בתנאי חולי, כמו באנמיה קשה, או לסובלים ממחלות ריאה נראה ירידה בריווי החמצן בדם, בתלות ברמת המאמץ. ככלל הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט ממליץ שלא לרדת מתחת לרמה של 90% חמצן במהלך פעילות. במצבים מסויימים (נניח בשיקום ריאה) מתספים את החולים בחמצן במהלך הפעילות.
האם ספינינג מייצר לחץ תוך בטני? כיצד ניתן לאבחן, מהי פעילות המייצרת לחץ תוך בטני?
כל פעילות שבה מעורבים שרירים יציבתיים במרכז הגוף מעלה לחץ תוך בטני. זה קורה גם בספיניניג בעיקר כאשר מרימים את הישבן מהמושב.
מה בדיוק גורם לורידים לבלוט אצל אנשים העוסקים בהרמת משקולות ? הכל עניין של גנטיקה? או שזה משהו שמתפתח עם ההתפתחות של השריר? שמתי לב שגם אנשים עם אחוז שומן יחסית גבוה קיים אצלהם ורידים בולטים... האם הורידים בולטים יותר אצל מתאמני אירובי או מתאמני כוח, מדוע?
הורידים הם צינורות הדם שמחזירים את הדם מאברי הגוף (כולל השרירים) בחזרה ללב. פעילות גופנית, מגבירה את צריכת האנרגיה ולכן גם את זרימת הדם לשרירים. במהלך אימון התנגדות (כוח, משקולות..) מתכווצים השרירים מתכווצים השרירים ובאותה שעה לוחצים על כלי הדם באזור, מערכת הורידים החיצוניים היא אזור בעל ההתנגדות נמוכה יותר ולכן היא מקבלת את הדם שנדחק מאזורי הגוף הפנימיים. אימון סבולת כוח, שכולל כיווץ לאורך זמן ארוך ללא הרפייה של השריר יעלה את נפח הורידים במידה הרבה ביותר.
תודה לתגובתך בנושא סטודיו סי חוץ מאירובי והשיטה של סטודיו סי האם עליי לשלב אימוני כל כמו משקולות במשקל גבוהה או trx ? או שמספיק סטודיו סי ואירובי ? לצמצם היקפים ולחיטוב?
אהלן!! האם זה נכון שהאישה מאבדת מהפוריות החל כבר מגיל 30? ואיכות הביציות יורדת כבר מגיל זה?? אז מה אם אישה רוצה לבנות קריירה, או עוד לא מצאה את האביר על הסוס הלבן? :)
הפורום הוא בנושא פיזיולוגיה של המאמץ...אך התשובה היא כן, אם כי זה לא אומר שאשה לא צריכה להיכנס להריון אחרי גיל 30. ככל שידוע לי העלייה המשמעותית יותר בסיכון היא מעל גיל 35-40. לצערי שעון הזמן מתקתק בעניין גיל הפריון ואם זה יהיה חצי נחמה לשמוע שגם רמת הסיכון ואיכות הזרע אצל גברים יורדת עם הגיל.
שיטת אימון סטודיו סי קרוליין 03/06/15 13:39 האם שיטת אימון סטודיו סי זאת מומלצת האם היא באמת מצרה היקפים כמו שהם מבטיחים בשיעורי עיצוב חיטוב ומה היתרונות והחסרונות של אימון זה תודה זה פשוט קרוב ליד הביית שלי ואני רוצה להרשם לשם האם כדאי ומשלם כי זה לא בזול 250 שח לחודש הוסף תגובה
מעולם לא התאמנתי בסטודיו סי, כך שאיני יכל לדבר בעד או נגד השיטה, כי אנני מכיר לפרטי פרטים. אני יודע שבאופן עקרוני, משלבים במקום בעיקר תרגילי התגדות, שמתבצעים באופן מחזורי ומבוקר, ועובדים על סבולת שרירית. כדי לרזות ולחטב צריך לשלב גם אימוני כושר אירוביים, כו הליכה מהירה, אפניים וכו'.
שלום, אני חדשה בתחום השימוש באבקות אבל לעיתים אין ברירה... באבקה הטבעונית שקניתי כתוב על גבי המוצר שיש לערבב שתי כפות במים ולשתות מיידית. אם אני מכינה לי משקה כזה בבקבוק ושותה אותו רק אחרי הפעילות הגופנית מחוץ לבית אחרי בערך כארבעים וחמש דקות- כל הערך נעלם? אם כן מדוע? תודה
אני לא חושב שכל הערך התזונתי נעלם, אבל אפשר שחלק מהרכיבים עוברים תהליכי חימצון ואולי מתרכבים אחד עם השני לכדי תרכובות חדשות.
בזמן מאוחר יותר מרגע ההכנה? פשוט לקחת שתי כפות בשקית ואז להוסיף לבקבוק מים?
היי תודה שענית לי אבל חוץ מטאירקס פעמיים בשבוע האם עליי להוסיף אימון עם הרבה חסרות שזה עובד על סיבולת שריר או זה מספיק אימון כח טיארקס ורציתי לדעת מה הכי טוב לצמצום היקפים בגוף תודה לך
מה המצב חורש? שמעתי כרגע על שיטת אימון בשם ems ..אני יכול כבר לאמר מראש שזה נשמע לי בולשייט רציני ..שיטה שמעבירה פולסים חשמליים לשריר וזה כביכול אימון ..תוכל לאמר לי מה דעתך בנושא?
לא התנסיתי בה בעצמי, אבל השימוש בגירוי EMG לשריר נמצא בשימוש כבר שנים רבות בעיקר בענפי השיקום. מתוך סרטונים שראיתי, מדובר במעין חליפה שמעבירה פולסים חשמליים לקבוצות שריריפ גדולות במהלך של ביצוע תרגילי התנגדות אקטיביים. מנסיון פולסים חשמליים בעוצמה גבוה מספיק לכיווץ שרירי כולל, יכולים להיות די מכאיבים ולא נעימים, אבל מתרגלים לאחר מספר פעמים. האם כשיטת אימון אינטנסיבית היא יותר יעילה משיטות עבודה אחרות, אני בספק, אבל שווה בדיקה מעמיקה.
היי אני מתאמנת בביית trx כפעמיים בשבוע האם עליי לשלב עוד אימון (אירובי עושה הליכות פעמיים בשבוע) אימון משקולות חופשי או משקולות גבוהות או גומיות כי trx עובד על כח מה עליי להוסיף אם בכלל צריך? תודה מעוניינת בחיטוב וצמצום היקפים והעלת מסת שריר
שלום רב, בן 37 בריא בד"כ, הייתי עוסק בפעילות גופנית בעבר יותר, עכשיו פחות אבל מנסה לפחות פעם פעמיים בשבוע לעשות ג'וגינג בין שעה קלה לשעה וחצי. בשנתיים האחרונות עליתי במשקל שמתבטא בעיקר באזור הבטן ובחודש האחרון משום מה, (לא שיניתי משהו בתפריט ובאורח חיים), הבטן גדלה והתעגלה יותר (כנראה הרבה קשור לגיל).. שאלתי היא מה ניתן לעשות בנוסף להקפדה על אוכל וניהול אורח חיים בריא, לאזור ""הבטן"" ספציפית ולראות תוצאות טובות לאחר מכן, לאחר הקפדה ועשייה. תודה מראש שבוע טוב!!
שאול, השמנה בטנית, לקראת גיל 40 היא ביטוי לשינויים מטבוליים שמתרחשים בגופך, בגלל מיעוט פעילות גופנית, שינויים הורמוניים, הקשורים לעלייה ברמות האינסולין בדם וירידה ברמת הורמוני הגדילה והטוסטסטרון. עליך להפחית בעיקר בפחמימות וסוכרים םשוטים ולבצע יותר פעילות גופנית: הן אירובית כמו גוגינג והן אימוני התנגדות שיפצו על השינויים ההורמונליים המדוברים. אין דרך קלה לצערי.
שלום רב אני מתאמנת אירובי וגם אימון פיטבול גומיות פילאטיס משקולות של קג אחד אבל עם הרבה חזרות הסט אחד או שניים כ חמישים חזרות האם זה מספיק או שאני גם צריכה לשלב אימון כח כמו משקולות גבוהות או trx שזה אימון כח בלבד ואם אפשר להסביר לי מה היתרון באימון שלי ובאימון trx תודה לתשובתך
ליטל שלום, אימון שמשלב הרבה חזרות עובד על סבולת שרירית, תוך ניצול מנגנונים אנאירוביים וניצול אנרגיה ממקור סוכרי. אימון כוח משלב גם אנרגיה מהירה מאוד ממקור של פרוק תרכובות זרחניות ומנגנונים עצביים שריריים, גיוס של יחידות מוטוריות ומעורבות של סבי שרירי רבים יותר. לכן אם יש לך מטרה לשפר מנעד תפקודי רחב יותר, עליך לשלב גם תרגילי כוח.
היי חורש, יש לי ידידה בת כ-30 שעברה תאונה לפני כמה שנים מסוג צליפת שוט, חוץ מכאב בכל הגוף שהחל מייד לאחר מכן היא גם חשה תשישות וכבדות רבה.. ידידה שלי בעד הגישה של כמה שפחות תרופות כימיות, ולכן רציתי לשאול לגבי תוספי מזון , קראתי ברשת לגבי אצטיל-L-קרניטין, עד כמה הוא באמת יעיל? בנוסף- האם קפה שחור יכול להיטיב עם הכאב, שהרי הכאב הוא ממקור אחר מכאבי שרירים רגילים? פעילות גופנית מומלצת- אירובי? אימון כוח? מתיחות ?? תרופות ממשפחת ה-SSRI המיועדים לדיכאון ניתנים גם לסובלים מכאב כרוני, כיוון שסרוטונין בין היתר משכך כאב, האם יש תוסף טבעי המדמה את הפעילות של אותן תרופות? ולגבי מחקר אחרון בנושא, יש חדש?? רוב תודות חורש:)
היי אלי, בגלל שרשמת שידידה שלך בעד כמה שפחות תרופות כימיות, אני יכול להמליץ לך על אצת הספירולינה (של חברת סופהרב). אצה זו מסייעת בדכדוך ותשישות ומחזקת את הגוף במצבים של תת תזונה כחלק מהתאוששות לאחר ניתוח או מחלה.
ישנו קשר ידוע בין פגיעה צווארית כמו בצליפת שוט לבין הופעה של כאבים כרוניים רב מוקדיים(פיברומיאלגיה). מאחר ומדובר בפגיעה עצבית אני ממליץ להתמקד בפעילות גופנית ופיזיותרפיה מותאמת, עם דגשים לחיזוק והרפייה של שרירי הצוואר. ניתן לשלב גם הידרותרפיה והרבה חום.
שלום אני בת 30 עושה הרבה ספינינג ויוגה לאחרונה במכון כוש. משהו כמו 5 -7 פעמים בשבוע, רואה תוצאות ונהנת מאוד. גם היכולות שלי השתפרו, אני יותר גמישה, חזקה, מתוחה, יציבה, שרירי ליבה חזקים יותר וכד.... את השיעורים אני עושה בערב והבעיה שלי זה כאבים באזור העקוז כמה שעות לאחר השיעור וביום למחרת (הכאבים הם רק בזמן ישיבה.). זה כאב שמתחיל בישבן ונמשך (או שלא) עד לאורך כל הרגל. כשאני יושבת אני מרגישה את זה יותר ובעיקר וזה כאב מציק. כמו כאב שרוצים למתוח את הרגל להקלה. מרגיש כמו כאב של שרירים אבל אני תוהה למה שיכאבו לי השרירים אם אני דווקה משתפרת ויכולה היום לעשות תנוחות ותרגילים שלא יכולתי בעבר. האם יכול להיות שאני מותחת את השרירים יותר מידי? ולכן כואב לי? מה דעתך? מה מקור הכאב? ומה הסיבה? ומה לעשות כדי למנוע את הכאב או להקל עליו? תודה רבה.
סביר להניח שמדובר בעומס יתר על שרירי הישבן, במיוחד על הפריפורמיס, שלוחץ על שלוחות של העצב הסכיאטי, אפשר שיש גם מעורבות דלקתית. אני ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט שילמד אותך כיצד למתוח את האזור, ולהוריד עומסים בתקופה הקרובה.
היי, אני מתאמן כבר זמן רב בחדר כושר, אבל בכל הנוגע לתרגילי כתפיים אני מרגיש שאחרי כמה סטים במשקלים לא הכי כבדים כאבים בכתפיים באיזורים שונים ... חשבתי לנסות משהו אחר- לשכב על ספה ולהרים את המשקולת במצב שהגוף מאוזן, והתחלת התנועה כשהזרוע צמודה לכיס המכנסיים , לבצע גם הרחקת כתף וגם כפיפת כתף כאשר המומנט הכי גדול זה בתחילת התנועה ( בדיוק ההיפך ממצב עמידה שבו הכי קשה זה כשהזרוע מגיעה למעלה והיא מקבילה לרצפה). דבר זה מאפשר שימוש טוב יותר בסופרספינטוס דווקא כאשר הזוית הכי קשה, גם הרכיבים האלסטיים בזויות הכי קשה עובדים יותר, וגם לא מתבצעת "צביטה" בכתף כאשר הזרוע מתרוממת מידי למעלה ... כל אלו גורמים לשריר לעבוד חזק יותר אך בפחות קושי בתקווה שימנע כאב.. מה דעתך? זה אימון טוב ויעיל?
ספי, בדרך כלל אנחנו רוצים שהעומס המשוקלל (בתלות במומנט) יתאים לזוית הקריטית בעלת הכוח המרבי של השריר. החיסרון המרכזי בתרגיל (בהנחה שמתבצע עם משקולות) שאתה מבצע הוא שיש דיסאסוציאציה בינהם- כלומר העומס המרבי הוא בתחילת הכפיפה בזמן שהדלטואיד לא בשיאו (השיא הוא באזור ה- 90 מעלות). מאידך, ביצוע של התרגיל כנגד גומייה יכול להיות טוב יותר, אז רמת העומס גדלה עם התארכות הגומייה ומגיעה לשיא עם כפיפה ל-90 מעלות.
האם אנשים שמתבגרים לאט יותר בגיל ההתבגרות הם אחרונים לגבוה, להצמיח זיפים, או לעלות במסת השריר עקב עיכוב בהפרשת טסטוסטרון?? הם כנראה יחיו יותר, אך מעניין אותי אם גם בגיל צעיר ההתפתחות הפיזיולגית מעוכבת אצלהם במידת מה..
גיל ההתבגרות המינית באכלוסייה בריאה תלוי בהפרשת הורמוני המין ובתגובה של אברי המטרה להפרשת ההורמונים. ישנן תיאוריות שונות שמציעות שקיים מעין טרייד-אוף, בין פריון והתבגרות מינית, לבין תוחלת החיים. התיאוריות קונטרוורסליות, מבוססות חלקן על מחקרים בבעלי חיים וחלקן על בני אדם. קשה מאוד לנבא תוחלת חיים, במיוחד שלהערכתי, הגורמים הסביבתיים הם בעלי משקל גדול יותר מאחרים בהיבט זה.
שלום חורש לפי דעתך יש קשר בין שתיית מים והרזייה?ואני לא מתכוון בצורה עקיפה שאוכלים פחות כי זה נותן שובע אלא מסיבה שבשתיה של מים קרים הגוף משתמש בקלוריות על מנת לחמם את המים שיגיעו מ7 מעלות לחום הגוף. וגם איפשהו קראתי שמים מסייעים בפירוק שומן..יש הגיון בדברים?
מחקרים מלמדים ששתייה מרובה של מים לפני הארוחה מסייעת לרידה במשקל כניראה בגלל אכילה מופחתת. עם זאת, מצבים של התייבשות ושתייה לא מספקת, יכולים להאט את קצב חילוף החומרים.
תודה אבל מים לא מסייעים בפירוק שומן? והגוף לא שורף קלוריה על כל מעלת קור?
מה המצב חורש? כמו תמיד אני לא נוהג לשנות דבר בתוכנית שלי או של המתאמנים שלי עד שאני מתייעץ איתך. אני כרגע עובד על שיפור מערכת עיצבית (להרים כמה שיותר) אני עובד כרגע במהלך כול האימון שלי על גירוי של 12 סטים לקבוצת שריר ואני יודע שלפי הדעות הרווחות בעולם "הרמה" זה נחשב כמות די גבוה של סטים מה אתה חושב? להתחשב בכך שאני מתאמן יום חזה יום גב יום רגילים 6אימונים בשבוע ואני לא עובד על תרגילים חד מפרקים בכלל ולא מבודד שרירים כמו תמיד תודה רבה
נדב, באימון כוח מרבי, ניתן לשלב מספר רב של סטים שכל סט קצר כולל מספר חזרות קטן. אם אתה מבצע 3-5 סטים ל-3 תרגילים שונים לקבוצת שרירים מסויימת הכולל נניח 1-5 חזרות, אז זה נשמע בסדר גמור.
שלום רב אני עושה סטודיו סי כבר שבע שנים , שזה עיצוב חיטוב , מרגישה כבר שזה לא חזק עבורי האם trx אימון יותר חזק האם זה מחטב? , או שזה רק אימון כוח? ,או שאני צריכה לשלב בין סטודיו סי לtrx ,אודה לתשובתך
כמאמן כושר כבר 10 שנים שמעביר אימונים גם על TRX מעל שנתיים הייתי ממליץ לך להתאמן בצורה השגרתית ,דד ליפט סקואט מדרגה מכרעים ובנץ פרס.. גם אם המטרות שלך הן ירידה במשקל ובודאי ובודאי אם המטרה היא צפיפות עצם או בכללי העלת מסת גוף רזה
למרות שמעולם לא השתתפתי בשיעורים בסטודיו c למיטב הבנתי, הטכניקה כוללת עבודת סבולת שרירית (הרבה חזרות בהתנגדות נמוכה). אימון trx מבוסס על תרגילים פונקציונלים עם מעורבות רבה של שרירי ליבת הגוף ליצובו. ועכשיו צריך להבין מה היעדים שלך בתכנית האימון? האם את משלבת גם פעילות אירובית? האם יש צרכים גופניים מיוחדים? שיטת האימון צריכה להתאים באופן פרטני לכל הנ"ל.
שלום רב, אני בן 68 וברקע שלי ניתוח מעקפים (5 מעקפים) שעברתי לפני כ-6 שנים. לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים ברגל ימין בעת הליכה ולאחר סידרת בדיקות, דופלר ו-MRI, נקבע שיש לי טרשת עורקים שתי סתימות ברגל ימין, אחת מעל הברך ואחת ליד המפשעה. לאחר שנדונו אפשרויות הטיפול השונות (צינתור, ניתוח) הומלץ לי בשלב זה לנקוט בטיפול שמרני המתבטא בהליכה מרובה בניסיון להרחיב את תחום ההליכה עד לכאב, ואכן אני עושה זאת הן בחדר כושר והן באוויר החופשי. הבעיה היא שלאחר הליכה קצרה על המסלול בחדר כושר, כ-200 עד 250 מטר אני נאלץ לעצור ולנוח בגלל הכאבים החזקים. בשלב הזה אני עובר לדיווש באופניים, פעולה שהרבה יותר קלה עבורי ובה אני יכול להתמיד זמן ארוך יותר. שאלותיי הן: 1.האם פעולת הדיווש באופניים שקולה להליכה, כלומר האם היא עוזרת להשגת המטרה של הרחקת תחום הכאב? 2.לרוב, אחרי הגעת הכאב החזק, אני ממשיך ללכת עוד כברת דרך שבין 50 ל-100 מטר תוך כדי כאב. האם אני גורם נזק בעשותי זאת? 3.האם מכשירי הכוח לרגליים בחדר כושר יכולים להזיק לי? אודה להערותיך. בברכה משה
משה, אתה מעלה סוגייה חשובה: טרשת עורקים יכולה להופיע בכל עורקי הגוף, כולל גם בעורקי הגפיים התחתונות. המצב לא תמיד דורש או מאפשר טייפול פלשני, אך יכול לגרוע מאוד מאיכות החיים וליצור קושי בהליכה רציפה וכאבים ברגליים. לפעילות גופנית אפקט מיטיב, היות והיא מאפשרת הרחבה והגמשה של כלי דם, כמו גם יצירה של כלי דם היקפיים חדשים. לצערי אין די מחקר שבדק פרוטוקול או מכשור מסויים בהקשר זה, אולם התנסיתי בטיפול בכמה עשרות של מטופלים עם בעיות דומות בהצלחה מרובה. אני מציע לעבוד לפי פרוטוקול אימון שכולל 2-3 דק' של הפוגות אירוביות אינטנסיביות(הליכון, אופניים...) ולאחר 30 שנ' עד דקה של תרגילי מתיחה ומנוחה אקטיבית. אפשר לשלב גם תרגילי כוח, אולם לא לקבוצות השרירים שכואבים בזמן ההליכה, כדי לא לעלות את רמת חומצת החלב יתר על המידה- עדיף להפעיל את השרירים הנגדיים. מקווה שעזרתי.
שלום רב, יש איזה דרך טבעית למנוע צרבות שמידי פעם מופיעות? בלי כדורים מבית מרקחת אלא מאכלים מסויימים... האם פיצוחים ובמבה יכולים לגרום לצרבת??
לא בתחום פיזיולוגיה של המאמץ, אבל אתייחס בכל אופן. צרבת יכולה להיות מושפעת מהתזונה שלנו, במיוחד ממאכלים שומניים מהחי כמו סטייק בקר, הדורשים עיכול ממושך מגבירים את הפרשת חומצה בכיבה. פיצוחים קלויים יכולים להגביר צרבת, אולם שקדים במיוחד טריים, הם בעלי ערך בסיסי גבוה ובמידה מתאימה יסייעו להוריד את רמת החומציות בקיבה.
כול מילה בסלע אכילה מהירה.אלכוהול.לא שותים מספיק מים אכילה של שימורים חמוצים.להימנע מכול הדברים האלה ואתה לא צריך שום כדור חוץ מכדור סל
יש מישהי שרוצה שאעביר לה אימונים והיא סובלת מדלקת פרקים. איזה אימונים אפשר להתאים לה? האם trx מתאים?
לפעילות גופנית במצבי דלקת יכולה להיות תועלת רבה, אך גם עלולה להביא גם לתוצאות שליליות, אם אינה מותאמת כראוי. יש להבדיל בין דלקת פרקים ממקור אוטואימוני כמו בדלקת פרקים שיגרונית לבין דלקת פרקים שהיא תוצאה של שחיקה. הראשונה בדרך כלל משלבת גם את השניה, אך לא להפך. במקרה של דלקת שגרונית, יש להפעיל את המפרקים הדלקתיים, שמרגישים נפוחים נוקשים ולבצע בעיקר פעילות תנועתית, מתיחות ועבודת התנגדות בעצימות נמוכה. במקרה ומעורבים גם תהליכי שחיקה ודפורמציה של המפרקים, יש צורך להתחשב במבנים המורכבים ולהגביל את התנועה באופן מותאם לשינויים המבניים של המפרק. רצוי לבצע חזרות מרובות ולגלות רגישות לכאבים שמופיעים במהלך (VAS)וגם לאחר הפעילות.
שלןם חורש האם300 או 400 מ'ג של פוספוטידילסרין ,כשעה לפני האימון ,יכלים להוריד רמות קורטיזול במשך אימון משקולות? תודה רפי
ישנם מחקרים שתומכים בהנחה שלפוספדיטיל סרין, שהוא למעשה פוספוליפיד בעל תפקיד חשוב בזיהוי וויסות תהליכים ביוכימיים בתא יש יכולת למתןאת רמת הקורטיסול שהינו הורמון סטרס שנוצר בפעילות גופנית. במיוחד שמדובר בפעילות גופנית תחרותית כמו בענפי הקרב שיוצרת רמות גבוהות של הורמוני סטרס.
מה המינון המומלץ? תודה רפי
שלום רב, אני בחור צעיר בן 34, חזק ומתאמן שנים. בזמן האחרון , בעיקר אחרי אימון קשה לקראת הסטים האחרונים בו, או באימון סטאטי של החזקת הגוף במנח קשה מאוד כמה שיותר זמן אני מרגיש מעין כאב של וריד או עורק בקרקפת של הראש. אני עם שיער אז קשה לי לראות מה בדיוק קורה שם, אך בתחושה עם האצבעות אני לא מרגיש וריד בולט. הכאב הזה מופיע באימון בדכ ואולי רק קצת זמן אחריו, ביומיום הוא לא מורגש. האם אני גורם לעצמי נזק ומעלה את הסיכון להתפוצצות של כלי דם מוחי או על הקרקפת? חשוב לי להתאמן ואנ י מאוד לא רוצה להפחית מהעומס, האם ישנה דרך להפחית סיכון אולי עי חימום יותר ארוך, מסאג' לקרקפת ??
יתכן מאוד שמדובר בלחץ שנוצר על כלי דם ורידיים באזור. אימון איזומטרי עצים, מעלה את ההתנגדות ההיקפית של כלי הדם העורקיים, מצב שמוביל לעומס גדול על החדר השמאלי בלב והתרחבות של כלי הדם הורידיים. ככלל כאב היא נורת הזהרה ואני ממליץ שתוריד עומס, תקצר את משך הסטים שלך, המנע מעצירת נשימה בזמן המאמץ, גם לא בתחילת החזרה ובמיוחד תמנע מכיווץ של שרירי. צוואר והפנים בזמן הפעילות.
היי, לפעמים בתרגיל המערב את הטרייספס יש לי "קפיצה" של מפרק המרפק רק בצד שמאל. אמרו לי שזה גיד שקופץ ממקומו. זה לא כואב אך מרגישים בקפיצה הזו. אם כן למה זה מופיע רק בצד אחד ולא בשניהם, זה גם מופיע לפעמים רק בכתף אחת... זה קשור לחוסר סימטריה שנובעת מגמישות כלומר יד אחת יותר גמישה מהשנייה? הארכה ושמירה על גמישות מיטבית של המפרקים יכולה למנוע קפיצות של הגיד? אם כן אז מה עוד?? תודה!
מצב של גיד המתכך ברקמה במרפק כמו גם בכתף (אימפינג'מנט) הוא מצב שכיח, שנגרם בדרך כלל בגלל עיבוי של מעטפת הגיד כתוצאה מדלקת כרונית. רצוי להמנע מהמצב, כדי לא להחריף את הדלקת ולגרות את המקום ולעבוד בטוויחי תנועה מצומצמים יותר.
אם הקפיצה של הגיד מתרחשת רק בכיווץ האקצנטרי, עדיין זה מהווה בעיה?
היי חורש, בתרגיל של לחיצת כתפיים מתבצעת גם רוטציה לטרלית והרחקה של השכמות, וזאת ע"י המשור הקדמי וחלקו העליון+ תחתון של הטרפז. במקרה ומגיע לי מתאמן שהוא חזק מאוד אך בתרגיל הזה ספציפית הוא קצת מקרטע, ואני יודע שהגמישות שלו היא לא טובה, יכול להיות שזה בגלל שרירי משור קדמי / טרפז קצרים ולכן תהיה הפרעה ברוטציה לטראלית בשכמה?? יכול להיות שלא הבנתי נכון, אבל יש צורך בסיבוב לטראלי תקין וחופשי בשביל שהזרועות יוכלו להזדקף עד למעלה, מבלי ששרירים מקוצרים יפריעו להם.. אם כן , כיצד ניתן להאריך את השרירים הללו? ישנם תרגילים ייחודיים? .. מקווה שהבנת אותי, אם לא אכתוב שוב ברור יותר, תודה:)
הסרטוס אנטריור והטרפז, אכן מסייעים בתרגיל של דחיקת כתף מעל גובה הראש, אפשר שקיצור שלהם או של שרירים אחרים (בחזה)יכולים להגביל את טווח התנועה בכתף ולהקשות על יישור הזרוע בדחיקת כתפיים. הדרך הפשוטה והיעילה למתוח אותם היא פשוט להיתלות עם הזרועות על מתח.
חורש שלום האם תרגילים לפרופיוספציה יוכלו לעזור במקרים של אנורקסיה שזה יבהיר למח שלהם את מיקומו במרחב
רעיון מעניין, לא ידוע לי על בדיקה מדעית של הנושא, אבל בהחלט יש כאן הגיון פיזיולוגי ויתרונות רבים בניסיון להביא לגירוי סנסורי ומוטורי, עם הוצאה אנרגטית מנימלית שחשובה במצב של תת משקל.
..
האם מאכלים כמו יוגורט בלי תוספות סוכר, קינמון , ופירות מפחיתים ריח גוף? יש עוד מאכלים כאלה??
למזונות שאנחנו אוכלים יש השפעה על ריח הגוף והזיעה, בייחוד לתבלינים שונים. לא ידוע לי על לי באופן ישיר מה השפעה של יוגורט או של קינמון, אבל שמעתי שלפטרוזיליה ולעלים ירוקים שונים יש יכולת לנטרל כמה מהריחות של תבלינים כמו שום ובצל, אבל אני לא לוקח על זה אחריות.
שלום רב, המליצו לי לשים רצועות בשורשי כף היד השומרות על מנח נטראלי במפרק זה, ואכן הכאב שהיה פג עם הזמן. הבעיה היא שבימים אלה אני מתאמן בפארק ולא בחדר כושר, ושמה כאשר אני שם את הרצועות אני מרגיש שהן לוחצות לי מידי על המפרק ועוצרות את הדם. זה בגלל הבמבנה של המכשירים שם שאינו מאפשר מנח נטראלי בשורש כף היד. האם יש דרך אחרת למנוע את הכאבים? רק לציין שהתרגילים שם מעולים וחבל לי לוותר עליהם...
אני לא מוצא קישור , אך אני משתמש ברצועות די כשיחות שנסגרות עם סקווטש . שאני שם אותן קשה לפשוט או לכפוף את שורשי כף היד... התרגילים שלא ניתן יותר מידי להשתמש בהם זה שכיבות שמיכה בעיקר , מה כן ניתן לעשות בכדי למנוע עומס באיזור הזה?
היי חורש, האם זוקפי הגב בתרגיל הדדליפט עובדים סטאטית כמייצבים, או שבגלל סיבוב האגן בתרגיל זוקפי הגב ממש מתכווצים?? ורציתי לדעת בבקשה אם באמת זוקפי הגב מתכווצים קונצנטרית - אקצנטרית האם זה רק אלה שנמצאים באיזור המותן והאגן או שגם באיזורים כמו החזה ישנה התכווצות פעילה של זוקפי הגב, שגורמים לסיבוב האגן?? תודה!!
מקווה שהבנתי את שאלתך: זוקפי הגב בדידליפט עובדים קונצנטרית בהרמה ואקצנטרית בהורדה. באזורים העליונים יותר-החזיים משמשים כשרירים מסייעים ומיצבים.
שלום חורש. אני רץ 2-3 בשבוע בסביבות ה8-10 ק"מ. יש לי מטרה להגדיל מסת שריר ברגליים עם עבודת משקולות לאנצ'ים סקוואטים וכו'. השאלה עם הריצות מתנגשות במטרה ויוכלות למנוע או לעכב התפתחות של השריר? תודה
ריצות סבולת והספק מפתחות סבי שריר המותאמים לסבולת אירובית, יעילים יותר בניצול חמצן, אך בעלי מסה נמוכה יותר. אם זה באמת חשוב לך להגדיל מסה שרירית ברגליים, אני ממליץ שתעבור להליכות ותשלב פעם-פעמיים בשבוע אימונים אינטרוואליים קצרים ואינטנסיביים, למרות שאנאירוביים במהותם, יסיעו לשמר תפוקה לבבית גבוה.
חורש, אני לא בטוח שהבנתי את תשובתך, אם שיטת אימון כמו שהצגתי גורמת גם לשיפור בכוח מירבי וליכולת לגייס יותר יחידות מוטריות?? תודה שוב!!
אימון במשקלים גבוהים, ישפר כוח מרבי ויסייע בגיוס יחידות מוטוריות, אבל אני לא רואה את הגיון הפיזיולוגי בביצוע של אימון כפול באותו יום לאותה קבוצת שרירים, לשם השגת המטרה, מוטב לאפשר מנוחה ארוכה יותר לקבוצת השרירים המאומנת.
היי, אני בן 35 ולפעמים כשאני נמצא בסביבה רועשת כמו חדר כושר עם מוזיקה גבוהה במיוחד, או פאב קשה לי מאוד להשאר שם לזמן רב בגלל הרעש. האם יש פתרון לכך מבלי להשתמש באטמי אוזניים? כשאני שם אותם אני מרגיש אמנם שהרעש פוחת אך הלחץ בתוך האוזן מפריע אף הוא ... אם בכרל זאת אטמים, יש סוג מומלץ?
זיו, אני בהחלט מבין ומזדהה אתך, ראשית מידת הרעש בחדרי כושר רבים גבוהה מידי וניתן לגשת למנהלים ולהעיר על כך. במידה ואין ברירה אני לא מכיר דרך פרט לאטמים שונים- תוכל לנסות צמר גפן לח, שאתה יכל לשחק עם מידת הדחיסות שלו ולשלוט בעוצמת החדירות, רק תזהר לא לדחוף עמוק מידי לתוך האוזן.
יש איזה אימון שנחשפתי אליו, בקצרה זה לאמן את אותם קבוצות שרירים בטווח של כמה שעות בינהם עוד באותו היום, המטרה לתפוס את השריר לפני שהתחיל בתהליך ההתאוששות המלא שלו, כדי לגייס motor units (קבוצות סיבי שריר המופעלים ע"י עצב בודד) בעלי Firing Threshold גבוה. במילים אחרות, ככל שנאמן יותר באינטנסיביות, כך יופעלו יותר motor units שלא יפעלו בתרגול מתון או אפילו אינטנסיבי רגיל. מכיוון שההיפרטרופיה של השריר תלויה במספר ה- motor units שהופעלו, המטרה להפעיל בשתי הפעמים כמה שיותר motor units. רציתי לשאול אם העקרון הפיזיולוגי נכון לפי השיטה הזו? והאם בנוסף להיפרטרופיה ישנו גם שיפור רב בכוח המושג כמו זה שעובד בטכניקות לגיוס יחידות מוטריות?? ( אם זה הרמה של משקלים כבדים מאוד מספר חזרות נמוך, או הגעה לכשל ועוד..) תודה !!
בתור מאמן אני יכול לענות לך דן שעל מנת לגרום להיפרטורפיה המטרה היא לגרום כביכול "נזק" לתאי שריר דבר הנגרם בזמן האימון בצורה של מן קרעים מיקרוסקופים ובזמן התאוששות השרירים הכן אמורים "לגדול" בהתאם לתזונה ,שינה וכו.. אבל נזק למערכת עצבית לאו דוקא יגרום להיפרטורפיה, בהחלט יש קשר בין השני הדברים אבל שיפור מערכת עיצבית יגרום בראשונה לשיפור ההספק (הרמה של משקל כבד יותר)אבל העניין שהמערכת העיצבית זקוקה להתאוששות ארוכה יותר מכול שאר סוגי האימונים אם זה סיבות שריר או היפרטרופיה ,לכן להמתין כמה שעות ולחלזור על כך נשמע מוזר..בכול אופן נחכה לחורש
דן, אכן אימון אינטנסיבי במשקל גבוה יביא לשימוש במספר רב יותר של יחידות מוטוריות-מדובר בשיטת אימון לשיפור כוח מרבי והיא עובדת על הקשר העצבי שרירי. עבודה על כוח מרבי לכשעצמה היא לא השיטה המיטבית להיפרטרופייה והיא בדרך כלל דורשת דוקה היתאוששות טובה יותר של השריר, לאחר התאוששותו.
היי חורש מה נשמע? אני משתמש בקריאטין ללא הפסקה מעל חצי שנה ,אני צורך כ-5גרם ליום ואני שוקל 102 קג אציין בנוסף שאני צמחוני. האם ידוע לך דבר על שימוש בקריאטין לוארך זמן ללא הפסקה?אני לעולם לא שמעתי על דבר בנוגע לזה למעט המיתוסים בחד"כ של "חודשיים לקחת-חודשיים הפסקה "וכו. אשמח לדעתך המקצועיית
הי נדב הועלו חששות לגבי נזק אפשרי בעקבות שימוש ממושך לכבד ולכליות, אולם הדברים מעולם לא הוכחו באופן מדעי.