פורום פיזיולוגיה של המאמץ
מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ
שלום וברכה בן 39 (יש גם עודף משקל), מזה כמה חודשים עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע על מכשיר הליכה למשך שעה. סובל מנטיה לכאבים בשוקיים, אך למדתי ללכת עם הכאבים. בימים האחרונים סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול ברגל ימין, עם מעט נפיחות, תחושה של חוסר יציבות בקרסול עם נטיה פנימה. אציין שלפני כשבוע כשירדתי מדרגות בשלב כלשהו כמעט נפלתי ועצרתי את עצמי עם הרגליים בצורה שהכאיבה לי, אך אינני זוכר בוודאות אם התופעה התחילה אז או כבר לפני כן. הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, נבדקתי ידנית על ידיו, והחשד הוא לדלקת בגיד, והומלץ לי על פיזותרפיה, חבישה אלסטית, אטופן 600 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יהיה שיפור לאחר מספר שבועות לבצע US ולחזור לביקורת. באבחנה נרשם : TIBIALIS TENDINITIS right poterior at the level of mild. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות: 1. האם על סמך בדיקה ידנית בלבד ניתן לזהות דלקת בגיד? 2. האם יש סיכון בנטילת אטופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות? 3. האם הפגיעה בגיד יכולה היתה להיגרם מעומס הליכה (4 שעות בשבוע)? הליכה על מכשיר הליכה ישן עלולה להיות בעייתית/הרסנית יותר מאשר הליכה בחוץ? 4. אם אני סובל מעודף משקל (גובה 1.80, משקל 100) הליכה של שעה 4 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ"ש, זה נחשב לעומס חריג על הקרסוליים ושוקיים? זה בפני עצמו עלול לגרום לדלקות? 4. הרופא אמר לי שאין מניעה מלהמשיך לעשות הליכות, ממה שידוע לי בדרך כלל כשיש דלקת מומלץ מנוחה, האם במקרה זה זה הפוך? (הומלץ גם גרב אלסטית, זה לא פעולה הפוכה מאשר להמשיך במאמצי הליכה?) 5. מעבר לכאב, יש לי לפעמים תחושת נימול/זרם/צריבה באיזור, האם זה מתאים לדלקת בגיד? אשמח מאוד לקבל מענה על השאלות הנ"ל
1. קלינאי מנוסה יכל במקרים של דלקת אקוטית, על ידי בדיקה פיזיקלית ואנמנזה. 2. מדובר בתרופה אנטי דלקטית לא סטרואידלית, שאינה סלקטיבית- תופעות הלוואי יכולות להיות בעיקר, דימומים והשפעות על מערכת העיכול, רצוי לא לצרוך על בטן ריקה. 3. אפשר, אולי בשילוב עם טראומה- ממליץ לעבור לפעילות, מאמצת פחות לקרסול- אופניים/שחייה. 4. תלוי אם האקטיבצייה של הפגיעה משוייכת להליכה או לא. 5. בדרך כלל אלו הן תחושות שנובעות בגלל גירוי עצבי- אפשר שנובע כתוצעה מנפיחות מקומית ואפשר ורצוי לשלול גם מקור פרוקסימלי יותר- מהגב התחתון לדוגמה.
באחת התגובות שלך חורש רשמת שמגנזיום בריא לשריר הלב. מי שלוקח תוסף מגנזיום מה זה עושה ללב? ומי שלא לוקח וחסר לו מגנזיום אז הלב שלו פחות טוב? תודה
בלב יש תעלות תלויות מתח חשמלי שחיוניות למהלך הצימוך בין הפעילות החשמלית של הלב לבין הפעולה המכאנית של ההתכווצות. חוסר במגנזיום יכל להביא להפרעות בקצב הלב.
שלום חורש.. באחת התגובות שלך על חיזוק הברך לפני ניתוח מיניסקוס ורצועה אמרת שמומלץ לבצע slr. אני עכשיו אחרי ניתוח acl ומינסקוס, בדף השיקום שקיבלתי מבית החולים היה רשום לבצע slr(כמובן שיבוא אלי פיזיו שיסביר לי). http://www.youtube.com/watch?v=eSTX3gZ_2hI האם זה התרגיל? ומה מטרת התרגיל ? תודה
שלום מאחר והמטבוליזם בגוף מושפע מהשעון הביולוגי (מקובל גם שאכילה בלילה מכבידה על מערכת העיכול יותר מאשר ביום), וכן לשעון הביולוגי יש השפעה על המערכת ההורמונלית, דבר שגם בא לידי ביטוי בבדיקות הורמונליות שונות שמכוונות לשעות מסויימות של היום. שאלתי היא, האם כשאדם ער בלילה וישן ביום, או במקרה פחות קיצוני, אדם שהולך לישון מאוחר ב 2-3 בלילה ואף מאוחר מכך, האם זה משנה את השעון הביולוגי? האם המטבוליזם והמערכת ההורמונלית משתנה בהתאם לשעות השינה? תודה
נכון פעילות הורמונים ומחזור העירות והשינה משפיע על פעילות הורמונים שונים בגוף, אולם גם מאור יום, לכן אין לצפות שפעילות מטבולית בשעות הערב אצל אדם שמוגל בשינה וקימה מאוחרת תהה זהה לזו של שעות היום.
יש ספורטאים שלאחר פציעות ברכיים מבצעים אימון למספר דקות בבריכה (כי הם לא מסוגלים עדיין לרוץ), תרגילים תנועה דינאמיים בטוח הבריכה(הרמות ברכיים צעדי רדיפה וכו'') , אני יודע שזה כדי למנוע אימפקט על המפרקים. מה עוד המטרה של תרגול זה? האם חיזוק השרירים? והאם תוכל לתת לי דגש חשוב לעבודה במים? תודה
בנוסף לריכוך התנועה, כפי שאתה מציין יש גם הגברה של מקדם החיכוך ומכאן גם הגברת ההתנגדות לשריר. לפיכך הפעילות משפרת סבולת שרירית.
מתיחות- מה בעצם קורה מבחינה פיזיולוגית? אימון כוח למשל מעורר בנייה של רקמת שריר בתגובה לעומס. האם אותו הדבר במתיחות של השריר בכדי להאריך את הטווח שלו, כלומר האם ישנה בנייה של רקמות כלשהם או שינוי במבנה המרחבי של הרקמות שמתרחש במנוחה?? שאלה נוספת- "עבודת התנגדות סטטית (איזומטרית) מחזקת גם את הזווית הספציפית בתרגיל בו היא נעשית וגם עד 15 מעלות נוספות משני כיווני העצירה". זה ציטוט מתוך מאמר שפורסם באיטנרנט, רציתי לדעת מה דעתך ? האם יש יתרון לחיזוק איזומטרי כאשר מרגישים "תקועים" במשקלים? תודה!!!!!
1. מתיחות מאריכות את רקמות החיבור ומעטפת השריר, מאפשרות סידור מרחבי מחודש של סיבי השריר, שיכולים להיות מפותלים ומעבירות מידע תחושתי למערכת העצבים שלנו לגבי גבולות מתח השריר במרחב. 2. סיבי שריר שונים יכולים להשתתף במהלך הכיווץ בזויות שונות של המפרקים. לכן, כדי ליצור אופטימיזציה של פעילות השריר, אפשר למצוא את הזיות הקריטית שבה נתקעים ולעבוד עליה.
שלום, אני נוטלת תרופה להסדרת לחץ הדם ומניעת מיגרנות [דרלין סלואו-ריליס 80] ועקב כך הדופק שלי במנוחה הוא 45. הדופק אחרי שעת ריצה במהירות 8 קמ"ש הוא 80. אינני מתנשפת אך כן מזיעה. האם יש תועלת באימון כזה? האם כדאי לשנות אותו [ריצה ארוכה ואיטית יותר? ריצה קצרה ומהירה יותר?] בכל מקרה, בשום מצב, הדופק לא עולה מעל 80. ברצוני לציין שירדתי 20 קג בשנה וחצי האחרונות ואני עדיין בעודף של 7ק'ג למשקל של BMI תקין. תודה.
בת כמה את? האם את בטוחה שהדופק לא עולה מעל 80 פעימות לדקה. דרלין היא חסם קולטני בטא לאדרנלין, ואכן מורידים את קצב הלב. אני מתאר לעצמי שכאשר התחלת להשתמש בתרופה שקלת 20 ק"ג נוספים עם כושר פחות טוב הדופק היה גבוה יותר. עם השינויים הפיזיולוגיים שעברת, הלב נמצא תחת עומס קטן יותר ומכאן יכולה להיות עוד ירידה בדופק, מכאן שיש מקום לחזור לרופא המטפל ולשקול איזון תרופתי חדש שיעלה מעט את הדופק. החישובים של שריפה קלורית על פי דופק במקרה זה אינם רלוונטיים.
הטיפול בדרלין במינון זה ממשיך לפי הוראת הרופאה שיודעת את השינוי במשקל. הדופק אכן לא עולה מעל 80. השאלה היא אם האימון יעיל לצורך שריפת קלוריות והמשך ירידה במשקל?לצורך סבולת לב ריאה? האם בתנאים הנתונים , בלי להעלות דופק , האימון שלי שווה ערך לישיבה בכורסה וקריאת ספר אצל אדם בעל דופק 80?
חורש שלום כול גרם פחמימה בגוף נאגר אם עוד 3 גרם מים בזמן שהגוף משתמש בפחמימה האם המים נשארים בגוף לשימוש או שהם מופרשים מהגוף ישר
בזמן תהליכי פירוק וסינטזה של חומרים שונים, כולל פחמימות מתקיימות ריאקציות כימיות שיש בהן מעורבות תירכובות מים. אם נפלטים הם פשוט הופכים חלק מהסביבה המימית התאית, העודפים מתנכזים לנוזל הבין תאי לצורך השוואת ריכוזים וכן לפלזמת הדם ומסוננים במערכת השתן.
יש מצב שאכילת שומנים (נוהג לפצח גרעינים שחורים)הנאכלים לפני אימון כוח גורמים למפרקים לנוע טוב יותר? יש לי תחושה כאילו הסיכה של המפרקים טובה יותר ולכן התנועה חלקה יותר עם אפשרות להרים משקל גבוה....
גרעינים שחורים, כשאינם עוברים תהליכי קלייה מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל , סידן, ויטמין E, וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רווית, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים. מכאן שמשמשים מקור טוב למינרלים חיוניים לכיווץ וגמישות השרירים ומקור לאנרגייה זמינה.
חורש שלום. לפני שנתיים נסעתי למעיין והיה שם חבל תלוי מעץ. קפצתי ממקום גבוה ובזמן תפיסת החבל נתליתי עם כל המשקל שלי כאשר הידיים שלי מתוחות עד הסוף כלפי מעלה, מה שגרם לי למתיחה כפי שאתה מדמיין. מאז כשאני מנסה לעשות כושר (וגיליתי שיתכן וזה קשור לתרגילי גב), אני חווה כאבים שמגיעים תמיד ביום שאחרי ולא מיד, ב-2 צידי הגוף באיזור בית השיחי (קרוב לצלעות) וביד האחורית אך בחלק שהכי קרוב לבית השחי. 1. אני לא יודע למי לפנות כדי לפתור את הבעיה וכבר עברו שנתיים. 2. ניסיתי בחדר כושר לעבוד תקופה על המשקלים הכי קלים שאפשר ולאט לאט להתקדם אך עדיין הרגשתי כאבים.אך הכאבים המשיכו. אודה לעצתך.
שחר, אפשר שיש שיוך לאותו אירוע של מתיחת יתר ואם ניסית לעבוד במשקלים קלים מאוד ובטווח תנועה מוגבל, סביר שכדאי לבדוק את המקום ולהתאים את הפעילות והתרגילים שאתה מבצע. אני מציע לפנות למכון שעוסק ברפואת ספורט ופיזיותרפיה באיזור המגורים שלך. נשמח לסייע לך אם אתה מגיע לאזור ירושלים.
מבקשת שיצרו קשר אתי לנייד רוצה לדעת כמה פרטים 0527976722
היי חורש, האם אתה יכול להמליץ לי על תוסף תזונה שתורם להתאוששות ולחיזוק של כל הרקמות שאינם שרירים, כוונתי לרצועות, גידים, קופסית המפרק וכיוצא באלו...אלו לא כאבים ממש חזקים, אך עדיין אני לא רוצה לגרום נזק מצטבר שילך ויגדל אחרי כל אימון. כמו שאמרתי אני מתאמן ואיני מרגיש כאבי שרירים אך הגורם המגביל אותי לצערי זה כאבים ברכיבים שציינתי. אגב אם אני לוקח גם קריאטין במינון של חצי כפית ( כ-3 גרם) כל יום ללא העמסה , כך שחודש אני צורך את הקריאטין וחודש עושה הפסקה- האם יש אפשרות לקחת את התוסף החדש ביחד עם הקריאטין? תודה!!
לצערי אין תרופות פלא והרקמות הרכות צריכות די מנוחה כגי להתאושש. הקראטין במינון נמוך יזרז את התאוששות השריר ויוריד מהספסטיות שלו לאחר הפעילות ומיכאן שגם העומס על רקמות החיבור והגידים ירד היות ושריר אלסטי יותר יצליח לשמש בולם יותר טוב של הזעזוע. חומרים אנטי דלקטיים ונוגדי חימצון, כמו כורכומין אבץ, אומגה 3 וקו-אנזים Q10, יכולים להוריד מהסערה הדלקטית, למרות שהעדיות חלוקות האם באמת מסייעים לספורטאים להתאושש טוב יותר.
שלום אני בחורה רזה, בריאה ,עושה הרבה ספורט, בת 30. הבעיה שלי היא שיש לי עמוד שדה שהוא יותר מידי בצורה של סימן שאלה ולכן יוצא מצב שגם כשאני עומדת זקוף הבטן בולטת. האם זאת תופעה מולדת או שזה תוצאה של עמידה/ישיבה לא נכונה במשך שנים? ומה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב? האם יש משהו לעשות? האם יש תרגילים שיכולים לפתור את הבעיה? האם פיזיותרפיה תעזור? למי לפנות לקבלת עזרה?
קשת מותנית קעורה מאוד, יכולה להיות קשיחה ולשקף מצב מבני מולד, אולם לרוב היא ליקוי יציבתי שנובע מקיצור שרירי הגב וכופפי האגן, חולשה וטונוס שריר נמוך של שרירי הליבה והבטן וניתנת לשינוי. אפשר לטפל לאחר בחינה פיזיולוגית וביומכנית, של הליקויים היציבתיים באמצעות הדרכה לתרגול מתאים של כל איש מקצוע מתחום האימון והפיזיותרפיה עם התמחות וניסיון בביומכניקה ותיקון יציבה.
שלום יש לי נטיה לכאבי שוקיים במאמץ, כמו כן השרירים בשוקיים מאסיביים, נפוחים, ונוקשים, בעיקר הקדמיים, אני חש כבדות ומלאות בשוקיים. בעבר הייתי אצל רופא כף רגל שחשד בתסמונת המדורים (מיפוי עצם היה תקין), אך לא טיפלתי בזה. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות, אני מתנצל מראש על האריכות. 1. האם יש טעם לבצע בדיקת לחצים במדורים בשוקיים אם אני ממילא חושש מאופציה ניתוחית? 2. האם יש אופציה טיפולית שאינה ניתוחית? 3. האם אפשר לחיות עם זה ללא טיפול או שזה גורם לנזק? 4. האם התופעות הללו זה אינדיקציה להימנע מפעילות אירובית דוגמת הליכה מהירה? או שזה רק עניין של תחושה ואם אני מסוגל לבצע, אז אפשר? 5. במידה ויש חסימה של כלי דם כתוצאה מהתסמונת, אני אמור להרגיש בכך? יש דרך לדעת? 6. אלו אופציות ניתוחיות יש? האם יש אופציה לפרסקופית/אנדסקופית? (מן הסתם זה פחות טראומטי, החלמה מהירה, כאבים פחותים), והאם זה יעיל באותה מידה? 7. לאיזה תחום באורטופדיה זה שייך (בעיות שוקיים ותסמונת המדורים בשוקיים)? סליחה על האריכות, ותודה מראש על התגובה
המאמר הבא נותן תשובות לרוב שאלותך: http://www.ima.org.il/harefuah/ViewArticle.aspx?aId=3283 ישנם פתרונות לא ניתוחיים לתסמונת המדורים, הם בדרך כלל יהיו יעילים, פרט למקרים קשים. הם כוללים תרגול ממושך לשרירים לשיפור זרימת הדם בגפיים, עיסוי ופיזיותרפיה. תסמונת המדורים פוגעת באיכות החיים והמנעות מפיתרון ובדרך כלל אינה מסוכנת.
שלום מה הסיבה שמודדים לחץ דם בתנאי מנוחה מוחלטת? איך זה משקף את רמות הלחץ דם הטבעיות שיש במשך היום? (עבודה, פעילות, מתח וכדומה) גם לגבי דופק מנוחה, קראתי שההמלצה לבדוק מיד בבוקר לאחר שינה, מן הסתם הדופק לאחר השינה שונה מאשר הדופק במשך היום כשהגוף והמוח עובדים. ושאלה לסיום, האם תוסף מגנזיום (400 מ"ג) תורם להורדת לחץ הדם? לפי מה שקראתי זה מרפה ומגמיש את כלי הדם. במידה ויש בזה תועלת, האם אפשר לקחת את זה באופן קבוע? תודה
לחץ דם ודופק הם דינאמים ומשתנים בהתאם לצרכים המטבוליים של הגוף, שינויים הורמונליים ומצבים רגשיים. המדידה במנוחה מוחלטת לא תמיד מיצגת את לחץ הדם במהלך יום פעילות, אבל היא משמשת מצב בסיסי ניתן לחזור אליו כנקודת יחוס. אם יש חשד ליתר לחץ דם, אפשר לבצע מדידה רציפה של לחץ דם באמצעות מכשיר הולטר במשך 24 שעות. כמו כן אפשר למדוד גם את עליית לחץ הדם בזמן מאמץ גופני כדי לבחון את הצורך בטיפול תרופתי. מגנזיום הוא מינרל חיוני לגוף ולתפקוד השרירים ומערכת העצבים, אבל אינו תרופה להורגת לחץ דם.
שלום. אני לפני ניתוח acl, הבנתי שחשוב מאוד לשפר את טווחי התנועה של הברך לפני הניתוח. למה כל כך חשוב לשפר את טווחי התנועה, ארי גם ככה יש שיקום לאחר הניתוח? 2.אמרו לי שיקח ל חצי שנה לחזור למגרשים, אם לא הייתי משפר את טווחי התנועה לפני הניתוח לא הייתי חוזר אחרי חצי שנה? אשמח למעט סדר תודה
מחקרים מלמדים שטיפול פיזיותרפי טרום ניתוחי שמיועד בעיקר לשמור על תפקוד וטווחים של הברך ומניעת דילדול של השריר משפר ומקצר את זמן הריפוי לאחר הניתוח.
שלום אמנם אני לא ספורטאי (בתחילת שנות ה 40 לחיי), אבל מבצע פעילות אירובית כמה פעמים בשבוע. חשבתי אולי לקנות שעון דופק, בכדי לדעת לאן עלי להגיע. האם לאדם מהשורה שעושה הליכה מהירה 3-4 פעמים בשבוע יכול להועיל שעון דופק? האם שעון דופק יכול לזהות גם הפרעות קצב באם ישנם? אני לא יודע אם אוכל לקבל המלצה על חברה או דגם מסוים, אך מאחר ויש לא מעט סוגים ובטווח מחירים נרחב ביותר, אשמח לקבל המלצה לפעילות מהסוג שאני עושה, איזה פרמטרים נדרשים? מה ההבדל בין שעוני דופק עם רצועה לחזה או בלי? (לכאורה יותר נוח בלי?) הסתכלתי למשל על שעונים של פולאר, זה מתחיל מ FT1 - FT4 - FT7. מה ההבדל ביניהם? האם מתוך שלושתם יש המלצה ספציפית? תודה רבה
שעון דופק היא דרך מצויינת לקבל משוב ליעילות האימון שלך ובקרה של רמת המאמץ וההתקדמות שלך. לשם התחלה אני ממליץ על שעון דופק עם רצועת חזה, פשוט ונוח לשימוש.
שלום ,אני חייבת להבין משהו : אומרים לאכול פחות קלוריות ממה אוכלים כדי לרדת באחוזי שומן .אוקיי עד כאן ברור והגיוני .אבל : איך זה עובד בגוף? כלומר :1- אם ביום מותר לי לאכול 1500 קל ושרפתי באימון 200 קלוריות? איך אני מחשבת בעצמי בינתיים כדי לדעת בערך .... 2- אני שורפת בשבוע כ1000 קלוריות אז איך אני ארמוה לרדת במשקל אם ביום רק אני אוכלת 500 קל וכדי להוריד קילו שומן צריך לשרוף 000 7 קל! 3-אם זה נכון להגיד שאכלתי משהו שומני או מתוק מידי וכו ואז בגלל המצפון להגיד :לא נורא אשרוף אותו עכשיו באימון ? זה באמת עובד ככה ? יש בטוח תשובה רק שאני לא מבינה יך זה עובד ...אשמח הסבר פשוט ולעניין בבקשה :) תודה מראש וסליחה אם מה ששאלתי נשמע קצת הזוי:)
ליז, לפי המתמטיקה הפשוטה צריך להגיע למאזן קלורי שלילי ובאמת אם את שורפת 2000 קק"ל ביום ואת רוצה לרדת חצי קילוגרם בשבוע עליך לצרוך בחישוב גס כ- 1400-1500 קק"ל ביום. אולם המציאות היא קצת יותר מורכבת ויש רכיבים נוספים שצריכים להיכנס למשוואה- ראי מאמר שכתבתי בנושא: http://o-2.co.il/?CategoryID=177
שלום בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים. 1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה) השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב. 2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה? ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100). 3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי? 4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן? תודה רבה
1. אין צורך במנוחה ארוכה, אפשר לבצע פעילות אירובית על בסיס יומימ, הגוף מגיע להתאוששות מלאה תוך 5-8 שעות. 2. כל פעילות מומלץ להתחיל ולסיים בהדרגה, הדופק יכול להשאר גבוה מדופק מנוחה כדי להשלים את ההתאוששות ואת חוב החמצן שנוצר. 3. בעיקר של פחמימות פחות חלבון 4.הליכה היא לא פעילות לחיזוק שרירי, כדי לחזק שרירים עליך לבצע אימון התנגדות.
הי. ראשית שמחה שיש כזה פורו.. וגם שעונים בו. ;) ולעניננו * חזרתי להתאמן לאחר בערך חודש מהחג. וחזרתי ישר לתכנית ab שהותאמה לי מלפני שנתיים (בזמנו היתי מתמידה הרבה יותר) והתעיפתי..נורא. השאלה האם אני עושה נכון. כי הפחד שלי שבעוד מס. ימים הגוף יתעייף וימאס בתכנית.. :-( ב. יש לי הלגוס ולגוס קשה בכף הרגל (אמורה לניתוח) והדילמה שלי בסקוואט. חסר לי יציבות וטווח תנועה. לא יודעת אם קשור לזה בהכרח אבל .. לא מהבנות שמצליחות לרדת לדיפ. מאד משתדלת.. וזה לא הולך הגב קורס קדימה או שאני עפה אחורה בגלל החוסר חוזק באצבעות כף רגל.. מקוה שהצלחת להבין נשו מכל זה..;)) אשמח לתגובה/הכוונה
1. לאחר הפסקה ארוכה, אני ממליץ להתחיל עם תוכנית מקיפה יותר שכוללת את כל השרירים הגדולים בגוף ורק לאחר מיכן לחלוקת שרירים בשתי תוכניות נפרדות AB. 2.לגבי הקושי שנוצר בביצוע סקווט, בגלל דפורמציה של כף הרגל (הלוקס ולגוס)- יש להבין שבדרך כלל מדובר בחולשה וירידת טונוס שרירית שגורמת לקריסה של הקשת הפלנטרית ודפורמציה של העצמות המטתרסליות, לכן אני ממליץ לבצע תרגילים לחיזוק שלהם כגון: הרמות עקב ותרגילי שיווי משקל.
האם לאכילת בשר ובעיקר בשר בקר יש השפעה על ריח הגוף והזיעה? הם נעשים דומיננטיים יותר?? יש דרך לא להפסיק אכילת בשר, אך למנוע את הריח שהוא גורם??
במחקר שהשווה בין ריחות גוף של אנשים שונים, נמצא שלאכלני בשר ריח פחות אטרקטיבי. כניראה שפירוק הבשר יוצר חומרי פסולת שנפלטים דרך בלוטות הזיעה ומדיפים ריח טיפוסי. הפיתרון הוא לא להגזים באכילת בשר ולהשתמש במנטרלי ריחות.
היי , מה שלומך? אני מתאמן על תרגילים כמו מתח ביד אחת, planche ו- FRONT LEVER . העומסים הם כבדים אך אני מקפיד לנוח לפעמים גם כמעט שבוע אחרי אימון מאומץ לאותם קבוצת שרירים. למרות זאת אני מרגיש כאבים ותחושה של כשיחות ונוקשות באיזור המרפקים. גם בתרגילים בחדר כושר של כפיפת כתף במיד פוזשן ( שגב כף היד מעלה) אני מרגיש כאב מסויים במרפקים, וזאת למרות שהמרפק ישר בתנועה. מה ניתן לעשות? רק לציין שאין לי כאבים בשורשי כף היד או בכתפיים, זה הגורם שלא מגביל אותי . דבר נוסף- בשגרת האימון שלי אין כמעט תרגלים על בייספס וטרייספס, הם מפותחים מאוד בגלל המשקלים הכבדים בתרגילי משיכה / דחיקה
לא צויינו המפרקים הכואבים, כמה זמן נמשך הכאב לאחר האימון, האם כואב רב במסגרת האמון הבא או שכל תנועה ומגע ללא קשר לאימון. בכל מקרה נשמע שמדובר כאן בעומס יתר ואם התנועה נכונה, מוטב שתבנה את העומסים בצורה מדורגת יותר.
שלום לרופא בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה. לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה. אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה. עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם? האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר) באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש? וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם? ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית? אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות. תודה רבה ושבת שלום
שלום יניב, ככלל מחקרים מלמדים שככל שתדירות ומשך הפעילות גבהים יותר כך התועלת רבה יותר. המלצות איגודי הבריאות מדברים על מינימום לביצוע של פעילות גופנית אירובית 3 פעמים בשבוע למשל שעה בכל פעם. בנוסף לבצע גם אימוני כוח לפחות 30 דק פעמים בשבוע ולשלב גם תרגול להגמשת השרירים. מחקרים מלמדים שהפעילות הגופנית היא הפרמטר החשוב ביותר להגמשת כלי הדם ובריאות הלב, מניעה של טרשת עורקים ותחלואים הנלווים להשמנה וסינדרום מטבולי. היא יכולה להוריד בממוצע 10 עד 30 ממ כספית מלחץ הדם הסיסטולי. טיפ אחרון הוא לשלב בין פעילות רצף כמו הליכה בקצב אחיד לאורך זמן(מעל שעה) שמסייעת בשריפת אנרגיה שומנית, לבין אימוני הפוגות וקצבים משתנים שיעילים יותר בהגמשת כלי הדם וחיזוק שריר הלב. בהצלחה!
שלום למנהל הפורום. אני בן 20 מתאמן בחדר כושר על מנת לעלות מסה. עד היום הייתי מבצע סקואט משקל גבוה עם מוט,ודדליפט. ביקשתי מהמדריך שיתן לי תרגיל אחר כדי לגוון, הוא נתן לי לבצע עליה על ספסל של לחיצת חזה עם משקל ממש נמוך בידיים. לאחר מספר חזרות הדופק היה ממש גבוה. רציתי לדעת איך זה שבתרגיל הזה הרבה יותר קשה לשרירי הרגליים מאשר תרגיל הסקוואט עם משקל של כמעט 90 קילו? 2.מדוע לדעתך לאחר התרגיל גם הדופק עלה יותר מאשר תרגיל הסקוואט והדדילפט וגם מדוע הזעתי כל כך הרבה אחרי התרגיל כי אני בדרך כלל לא מזיע לאחר תרגילים בחדר הכושר. תודה רבה לך
שלום, ראשית בכל פעם שתבצע תרגיל חדש, רמת המאמץ תהיה גבוה יותר עד שתסתגל לביצוע של התרגיל, כי מדובר בגירוי לא מוכר לגוף. שנית, מדובר בתרגיל שמערב אחוז נרחב יותר של שרירי יציבה בנוסף לשרירי הרגליים ומכאן עליית הדופק היחסית.
מועדים לשמחה מר חורש, לפני כשנה שאלתי מספר שאלות כאן בפורום וכמובן קיבלתי את מלוא התשובות ואני מבקש להודות לך על כך. כיום לאחר כשנה וחצי לאחר אוטם שריר הלב ,עם פעילות גופנית אינטנסיבית במכון שיקום הלב כ- 4-5 פעמים בשבוע . בבדיקת המאמץ האחרונה להלן הנתונים: שלב 5. דופק מקסימאלי:184 לחץ דם במקסימום 175/80 הספק: METS,16.9 משך: 13:01 דקות. סיכום: יכולת אירובית טובה בדיקת מאמץ תקינה. אציין שהבדיקה עברה גם ביקורת קרדיולוג כמובן. אבקש לשאול מספר שאלות ולקבל חוות דעתך והכוונתך בהקשר לפעילות ספורט אתגרית(ספורט אתגרי). 1. מה תרומת היכולת של מערכת סיבולת לב ריאה בה אני נמצא כיום ביחס לעבר (שינוי משמעותי מאד על פי הפרמטרים) לסיכוי "לתקלה" חוזרת של אוטם? 2. האם היכולת האירובית תורמת לעמידות העורקים הכלילים וכן ליציבות הרובד בעורקים(אלה היוצאים מיציבות וגורמים לאוטם)? באחד האתרים קראתי על היחידות המטאבוליות METS בהקשר לפעילויות פיזיות לדוגמא לגבי עבודות מסוימות. איך הייתי יכול לקבל מושג על פעילות ספורט אתגרית והערכה של METS בפעילות זו? האם תיאור של הפעילות ו/או הצגת סרטון דוגמא שלה יוכל לתת לך מושג הערכה על המדד? בברכת מועדים לשמחה ותודה על זמנך,
נ.ב. אציין שגילי 50 .
ראשית, כל הכבוד! התוצאות של בדיקת המאמץ מרשימה מאוד, אתה נמצא ברמת כושר גבוה מאוד גם לאדם ללא אוטם בן גילך. לגבי הערך METS, מדובר בניסיון לנבא ולכמת כושר גופני וצריכת חמצן מרבית ללא מדידה אמפירית. 1 METS מיצג את הערך הצפוי של צריכת החמצן של אדם ממוצע במנוחה מוחלטת ומכאן שבמאמץ מרבי אתה מסוגל להגיע לערך גבוה פי 16. יש מדידות אמפיריות של צריכת חמצן במאמץ עם מערכות מורכבות ויקרות למדידת צריכת חמצן התנאי שדה והן מאפשרות לבדוק את הפעילות המטבולית בזמן המאמצים הגופניים שאתה מבצע במהלך הספורט האתגרי. אולם לא נראה לי שמערכת זו תהייה זמינה עבורך. תוכל להעריך בקירוב רב את רמת המאמץ שך בזמן הספורט האתגרי על ידי מדידת הדופק תוך כדי וכך לעמוד על רמת המאמץ שאתה מגיע אליהן ולהשוות אותן ללא לו שהגעת אליהן בבדיקת המאמץ. ברמת העקרון, אי אפשר לחזות מצב שבו פלק טרשתי ניתק וחוסם כלי דם, אולם כושר גופני גבוה יותר, מנבא כלי דם גמישים ורחבים יותר, ורשת עורקים מסועפת יותר, כך שהסיכוי לחסימה מלאה קטנה יותר. בנוסף ממחקרים שביצענו, ראינו שככל שרמת הכושר הגופני גבוה יותר, הנזק האיסכמי קטן יותר והסיכוי לדום לב גם במקרה של חסימת כלי דם קטנה הרבה יותר. מועדים לשמחה ובהצלחה.
היי,האם קיים חשש לנזק בריאותי בשימוש ילדה בת 4 בקורקינט? בניגוד לאופניים הפעילות בקורקינט וחלוקת המאמץ אינם מאוזנים ושווים. תודה.
נכון שמדובר במאמץ לא סימטרי, אבל היות וזו לא הפעילות היחידה של הילדה, אני לא מוצא שיש בכך סכנה להתפתחות הילדה. אני חושב שיש לעודד כל ילד לפעילות ואם בתך אוהבת קורקינט יותר מאשר אופניים זה בסדר גמור.
חורש שלום : אם בשביל לשרוף שומן צריך חמצן וחמצן הלב שולח על ידי הדם אז יוצא לנו שישנה התאמה בין רמת הדופק לשריפת הקלוריות אם כן איך כל הזמן אומרים שאחרי אימון משקולות הגוף שורף יותר קלוריות במנוחה למרות שאחרי האימון רמת הדופק חוזרת לערכים של אחרי האימון
סליחה ערכים שלפני האימון ולא אחרי האימון
נכון, בזמן מאמץ גופני אירובי, יש עלייה בצריכה הקלורית ובהתאמה של הדופק כדי לספק אנרגיה לשריר לצורך עבודה. לאחר המאמץ קצב חילוף החומרים עדיין גבוה יותר מה BMR- חילוף החומרים הבסיסי, בגלל שהגוף צריך להשקיע אנרגיה לתהליכי התאוששות ופיצוי על הסטרס שנוצר במהלך המאמץ. השינויים בחילוף החומרים יכולים להיות קטנים לנקודת זמן, אך משמעותיים באופן מצטבר.
שלום רב 1.האם ריצה של 20-30 דקות לאחר אימון משקולות אינטנסיבי באמת יכולה לפגוע במסת שריר או שזה אכן מיתוס? 2.האם ריצה בכללי(בלי קשר לאימון) 3 פעמים בשבוע,6 קילומטר ,קצב של 10 קמ"ש יכולה להוריד מסת שריר? תודה!
באופן עקרוני, למתאמן הממוצע ריצה של 30 דק לא תפגע במסת שריר, אם יקבל תזונה מתאימה. במקרה של מפתח גוף מקצועי, ששואף למקסם מסה, הריצה תפגע מעט במסה.
שלום, רציתי בבקשה לברר: האם ביצוע של תרגילי מתח שמתקינים על הדלת בבית הוא אימון שעובד על עליית מסת שריר או שמדובר רק על חיזוק השרירים? אני בת 32 ושוקלת 70 על 1.65, ומעוניינת לעלות במסת השריר, וגם כן לרדת במשקל(מבצעת דיאטה וריצות על הליכון בבית). ביצעתי תקופה תרגילים עם משקולות של 10 קילו בבית ומעט עליתי במסת השריר(יש לי משקל מיוחד שמראה). כרגע אני על 24 אחוז מסת שריר שזה די נמוך. האימון עם 10 קילו משקולות כבר מתחיל להיות לי קל אז אני מחפשת אופציות בבית שיגרמו לעלייה נוספת במסת השריר. תודה מראש
אם את מסוגלת לעשות מעל 5 חזרות במתח, אז ללא ספק תוכלי לעלות את מסת השריר בפלג גוף העליון. וטיפ קטן- אם את מעוניינת לעלות התנגדות ואין לך אפשרות להוסיף עוד משקל על המשקולות שלך, השתמשי בגומיית טרהבנד, במהלך התרגול עם המשקולות.
שלום בן 40, עם עודף משקל (חריגה קלה מהנורמה בכולסטרול) סוכר תקין. 1. אם עשיתי בדיקת מאמץ לפני כמה חודשים והיה תקין, זה שולל בוודאות בעיה איסכמית, ומשכך אין כל הגבלה בפעילות אירובית בכל רמה (כמובן בלי להשתגע)? 2. מה הסיבה שאומרים שיש לבצע הליכה בקצב שמאפשר עדיין לשוחח? ואם הולכים בקצב שמקשה על שיחה אבל עדיין זה לא קוצר נשימה? 3. כידוע שכמו בכל דבר, גם בפעילות גופנית מתחילים בהדרגה, מה הסיבה לכך? האם כי מערכת שלד ושריר לא בנויה לזה, או שיש גם בעיה מבחינת לב ריאה? זה יכול להזיק או שזה רק עניין פרקטי של קושי? או שמבחינה תועלתית יש חשיבות לבניית הכושר בהדרגה? 4. האם יש הבדל בין רמת המאמץ בפעילות גופנית בין אדם בעל משקל תקין ואדם עם עודף משקל? האם אפשר לומר שאדם עם 20-30 ק"ג מעל הרצוי בעצם סוחב עליו משקל מיותר וממילא זה כמו מאמץ של אדם רגיל ששם עליו משקולת בזמן הפעילות? וברמה הפרקטית, אם נניח פעילות אירובית של הליכה נמרצת זה בערך 6 קמ"ש, האם אצל בעלי משקל עודף שיש עליהם עומס גדול יותר, הם ישיגו אותה תוצאה גם במהירות נמוכה יותר? תודה מראש על ההתייחסות
שלום, 1. בבדיקות מאמץ ארגומטריות יש טעות דיאגנוסטית של כ- 40%. צריך לקחת את התוצאות בערבון מוגבל. 2. פעילות אירובית בקצב שמאפשר שיחה, היא פעילות קלה- סביב 60%, מצריכת חמצן מרבית. להערכתי, לאדם בריא בגילך אמליץ לעלות לרמת פעילות עצימה יותר, שמאפשרת לכך להוצי משפט אבל לא לנהל שיחה. הרציונל הוא לעלות את הצריכה הקלורית ולשפר עוד יותר את הסבולת לב ריאה. טעות התפיסה מאחורי ההנחה שהעלת היא שאחוז השומן יהיה גבוה יותר בפעילות קלה מאוד ולכן זה טוב יותר להרזייה. אולם הערך הקלורי השומני האבסולוטי של פעילות לפי ההגדרה שהבאתי אני, יהיה טוב יותר. 3.כל ההסברים שהעלת נכונים. 4.אכן, רמת המאמץ גבוה יותר עבור הליכה במהירות של 6 קמ"ש כאשר מדובר באדם בעל עודף משקל- נסה ללכת עם משקולת של 10 ק,ג על הגב וראה מה קורה לדופק ולנשימה. מקווה שעניתי לשאלותך, בהצלחה
שלום חורש רציתי לשמוע דעתך על האימון שלי. שחקן כדורגל בן 23 כרגע פצוע(מספר שבועות) וכנראה אני יצטרך לעשות ניתוח במיניסקוס ורצועה הצולבת האחורית.(מחכה לתשובה של mri) כדי לשמור על כושר ארובי (אני שונא לרוץ ריצות ארוכות מסביב למגרש) אני מבצע את האימון הבא: תרגיל אחד לגב או חטירה עם משקולת/חטירה עם trx ואז 2 וחצי דק אופניים חזה:לחיצת חזה עם מוט/שכיבות סמיכה על trx 2 וחצי דק קרוס לחיצת כתפיים/הרחקת כתפיים עם trx 2 וחצי דק ריצה. מכרעיים על פיתה ריצה בהכיון 2 וחצי דק תרגיל להמסטרינג 2 וחצי דק אופניים. בסוף בטן וזוקפי גב +מתיחות כל התרגילם 3X12 . מה דעתך? טוב לשמר כושר ארובי של שחקן פצוע?2. טוב לפני ניותח (כנראה? תודה רבה!!!!!!
שבי, צר לי לשמוע על פציעתך, אני ממליץ מאוד גם אם יש חשד לקרע של המיניסקוס ואולי תצטרך לנתח, לקבל תוכנית לשיקום הברך על ידי איש מקצוע מתחום הפיזיותרפיה/פיזיולוגיה המותאמת למצב שלך ולפציעה שלך שאינה דומה לפציעה אחרת. ככלל אם אינך חש כאב מיוחד במהלך או אחרי התרגול התוכנית נראת לי סבירה, כדאי להוסיף גם תרגילי הרמת רגל בזיות שונות SLR, תרגילי פשיטת ברך בטווחים מוגבלים, חיזוק והארכה של קבוצות שרירים בהתאמה לפציעה, לנקודות העוצמה והחולשה שלך.
האם עבודה רבה ובמשקלים כבדים מאוד על הרחב גבי, אך עבודה על שרירי חזה וכתפיים עם משקלים בינוניים בלבד יכולה לגרום לחוסר איזון ולפוטנציאל לפציעות ??
באופן עקרוני, כדאי להתאמן בצורה המאזנת בין שרירים ותנועות נגדיות: דחיקה/משיכה, כפיפה פשיטה, קרוב והרחקה...אולם במקרה של שימוש יתר בשרירי הגב, ביחס לחזה, הסיכון קטן לעומת המצב ההפוך.
חורש שלום האם זה נכון שבמקרה ואני לוקח שריר שמכיל כמות סוכר כמו בכבד ואז אני מרוקן אותו עי אימון ספציפי עליו בהנחה שאין לי אוכל במערכת העיכול אם נבדוק לאחר זמן את כמות הסוכר בכבד נראה שהשריר מלא והכבד ריק או שבתהליך השיקום של הגוף השומן מתפרק וממלא את השריר בסוכר בנוסף לכבד
אימון התנגדות, אכן יוצר פריקה של גליקוגן (סוכר) מהשריר אל התאים. אם מדובר בשריפה אנאירובית, מתפרק הסוכר ונוצרת חומצת חלב שמת חזרת חזרה לסוכר בכבד ויכולה להפוך חזרה לגליקוגן שרירי. באופן טבעי יש מאגרי סוכר גם בכבד וגם במערכת העיכול שיכולים להגיע לשריר. שומן לא הופך אני בדרך כלל לסוכר בגוף האדם (להיפך כן). אבל חלבוני השריר כן ובקלות בתהליך גלוקוניאוגני. מקווה שעניתי לשאלתך.
כן זה מה שהתכוונתי בדיוק תודה לך על הזמן שאתה משקיע
היי חורש, אתה יכול למנות בפניי את היתרונות של אימון כוח? (חיזוק העצם ומניעת אוסאופורוזיס, הגברת המטבוליזם , עניינים של סכרת, אלצהיימר, פרקינסון...) סתם מעניין אותי מה בעצם אנחנו משפרים בהתמדה בסוג זה של ספורט..:)
עלייה בכוח השריר, שיפור המטבוליזם האנאירובי, שיפור ביציבה וביומכניקה שרירית, שמירה על מסה שרי ריאית, שיפור בצפיפות העצם, עלייה ברמת הורמונים אנאבוליים, טוסטסטרון, הורמוני גדילה, בנייה של עמידות רקמות רכות מפני פציעות, שיפור בתגובה עצבית שרירית, בניית רזרבות חלבון בגוף ועמידות בפני טראומות, שיפור צריכת החמצן במנוחה ומניעת השמנה, בניית דימוי גוף חיובי, גירוי סנסורי פאופריוצפטיבי, מניעת נפילות בגיל העמידה ושיפור שיווי המשקל, טיפול במחלות מטבוליות, טיפול במחלות שריר ופציעות, טיפול. מחלות של מערכת עצבים מרכזית ופריפרית....מספיק?
שלום, האם יתכן שספורט רכיבה מאריך את הרגליים? שמתי לב שאני נאלצת לעלות את האוכף כל פעם קצת כבר כמה שנים (כשהיחסים המסורתיים מול הפדל נשארים זהים) . לא מדובר על הארכת שריר עקב מאמץ ואז חזרה לאותו מצב קודם- אלא ממש לשינוי באורך הרגלים ימים רבים אחרי הרכיבה. באופן כללי אני מרגישה ונראית ארוכה יותר מאז שהתחלתי לרכב, האם מדובר על הארכה של מקומות נוספים בגוף? הרבה תודה:)
אך ורק אם את עדיין נערה בגיל ההתבגרות. אם לא סביר שאת מרגישה שהעמיסה שלך השתפרה וקומתך זקופה יותר.
ואני לא נערה, למרות שבאורח מוזר גבהתי אחרי גיל 20.
שלום האם הופעת שיער לבן בסביבות גיל 30 נחשבת לדבר נורמלי? כיום בגיל 39 חלק ניכר משערות הראש לבנות, וכן רוב הזקן הלבין, וגם חלק משיער החזה לבן. יש לציין שיש לי בני משפחה מבוגרים ממני בגיל, וקצב הלבנת היער והזקן אצלם לא הגיע למצבי. האם מצב נפשי קשור להופעת שיער לבן? האם אוננות רבה קשורה להלבנת שיער? ישנם גורמים שמשפיעים על הופעה מוקדמת ו/או קצב הלבנת השיער? ושאלה לסיום, האם השיער/הזקן הלבן מעיד על הזדקנות כללית או שזה רק עניין אסתטי? תודה
הלבנת השיער נובעת בעקבות האטה ביצור המלנין- הפגינו שמעניק את הצבע לשיער. אני בדרך כלל הלבנה מוקדמת של השיער היא גנטית ואינה מלמדת על הזדקנות מוקדמת או מצבי חולי. ישנם מקרים נדירים שהשיעור מלבין כתוצאה ממחלה כמו וטילייגו או הפרעה בתפקוד בלוטת התירואיד, מחסור ב B 12. במצבים אלו ההלבנה היא הפיכה ואפשר לזהות זאת בבדיקות גם שגרתיות.
אני רץ פעם בשבוע (בן 29) כ20-30 דק', ובזמן האחרון אני מרגיש חולשה גדולה מאוד אחרי הריצה (לפעמים אפילו ביום שלמחרת). זה ממש מטריד אותי, וגורם לי כזאת חולשה עד שאני מרגיש שמוטב שאפסיק להתאמן.. אין מחלות ברקע, בצבא הייתי קרבי והכל היה בסדר.. מה יכולה להיות הסיבה לכך? (זה רק בחודשים האחרונים) האם אתה ממליץ על בדיקות כלשהן? האם צריך להיות מוטרד מהחולשה הזו? תודה!
חולשה ובמיוחד לאחר אימון יכולה להרגם מסיבות רבות: עצם העובדה שאתה מבצע אימון עצים יחסית בתדירות של פעם אחת בשבוע היא לא טובה- לתדירות יש חשיבות גדולה ואימון אחת לשבעה ימים יצור מצב שבו רמת המוכנות והיכולת יורדת לקראת האימון הבא. ממליץ להגדיל את התדירות. ישנם מצבים שבהם חולשה משמעותית יכולה להעיד גם על מצבי חולי שונים, מכאן שרצוי שתבצע גם יעוץ ממוקד עם רופא המשפחה שלך שישלח אותך לבדיקות דם, שתן ובדיקת מאמץ. אני ממליץ לבצע מעקב גם על אספקטים שקשורים לאורח החיים שלך בכלל, כולל שינה, עבודה תזונה. אשמח ליעץ בנמשך,
היי חורש, רוב אימוני מתבצעים עם משקלים כבדים ומספר חזרות נמוך, למשל בלחיצת חזה במכונה אני דוחק 110 קג כאשר משקלי רק 80 קג , 7 חזרות בסט.. אותם משקלים כבדים בפולי עליון ועוד.. עכשיו הנקודה היא שאין לי בעיה של כאבי פרקים, או כאבי שרירים לאחר אימון כזה רק שלפעמים אני מרגיש כאבים בקרקפת , שלפעמים מורגשים גם במנוחה כאשר אני לא מתאמן. הייתי אצל רופא משפחה והוא בדק אותי לראות אם יש איזה משו אך אמר שאינו מוצא משהו חריג.. המשכתי להתאמן ובינתיים עבר זמן מאז הבדיקה של הרופא, אך אני עדיין חש בכאבים מדי פעם ואני קצת מוטרד, האם יכול להיות שלחץ הדם שעולה בתרגילים בעלי עצימות כזו הם אלו שגורמים לי לכאב בקרקפת?? מה דעתך??
בן, כשה אתה מתאר כאבים בקרקפת, האם הם נקודתיים, חדים, מפושטים. מורגשים רק במגע, או גם ללא? מה עוצמת הכאב? אם אתה חש שיש קשר בין האימון המאומץ לבין הופעת כאב, אז מוטב שתמתן מעט את עצימות האימון.
זהו לא כאב חד, אך גם לא כאב עמום שמתפשט על פני שטח נרחב מאוד. דווקא לחץ על האיזור עם כף היד , או סתם כובע שאני חובש לפעמים מפחית את תחושת הכאב. שמתי לב גם שקור נורא חזק עוזר (לדוגמא להסתובב בערב שקפוא בחוץ ללא כובע, או סתם מכת קור מהמזגן שבחדר כושר) ... אמתן את עוצמת האימון, אך יש דבר מה נוסף שכדאי לי להיות מודע אליו?
שבוע טוב, בתגובות שלך בפורום אמרת שאם רוצים לבצע אימון מחזורי-ארובי +אנרובי יש לבצע בתרגילים הכוח מספר חזרות גבוה(והמשקל בהתאם)ורק תרגילים לשרירים הגדולים. 1.מדוע באימון זה לא מבצעים חזרות כמו באימון כוח רגיל כמו 8/10 חזרות(משקל גבוה)? 2. מדוע רק שרירים גדולים המלצת לי? למה לא ידיים לדוגמא? תודה יש לך פורום נהדר
נתחיל בכך שכמעט בכול ספורט תחרותי, וגם חובבנים בחדר הכושר לא נהוגים לעבוד בתנועה מבודדת על השרירים,למשל כפיפות מרקפים(יד קידמית) הרחקת כתפיים וכו , מכיון שכול תנועה מורכבת שאתה עושה מפעילה את השרירים הקטנים האלה בכול אופן, כמו בשכיבות סמיכה,מתח,..אפשר לומר שכול השרירים של הגוף העליון עובדים רק בשני התרגילים האלה בלבד. באימוני כוח יש בהחלט קונצנזוס מוחלט לא לעבוד על מבודדים.
דורון, בהנחה שהמטרה היא לבצע אימון מחזורי כדי לשפר סבולת שרירית ןאירובית, אז ככל שנפעיל חלק גדול יותר משרירי השלד שלנו בו זמנית, נגביר את העומס המטבולי ואת הרכיב האירובי. כמו כן, מספר חזרות רב יותר, יעלה גם הוא את רכיבי הסבולת לעומת הכוח.
האם בדיאטת חלבונים נשרף שומן או רק נוזלים יוצאים מהגוף? ועוד משהו האם בדיאטת חלבונים הגוף אינו מאט את קצב חילוף החומרים שלו כי יש אותה כמות קלוריות(כמעט)?
הגוף בהחלט שורף שומנים בדיאטת חלבון. אולם כמו בכל דיאטה כאשר המאזן הקלורי יורד באופן משמעותי, יש גם ירידה בנוזלים ובחלבון שרירי.
חורש שלום: בשביל שהגוף יתחיל לאגור שומן מפחמימה קודם כול הוא צריך למלא את השרירים ואת הכבד ואחכ הוא מתחיל להפוך לשומן רציתי לדעת הרי לכול שריר יש את המאגר הפרטי שלו ואם כן מה קורה אם יש איזה שריר קטן כל שהוא שלא התמלא אז עדיין הגוף קודם מטפל בו? ועוד דבר לפי מה שהבנתי ברגע ששריר כל שהוא התרוקן ממש יקח לו יותר זמן להתמלא מחדש לפעמיים שבוע ויותר ורציתי לדעת מה קורה כל הזמן הזה האם שום פחממה בגוף לא תהפוך לשומן?
1. כמעט נכון, יש עדיפות למסלול של אגירה של פחמימות כגליקוגן, בתאי השריר והכבד לפני תהליכי ליפוליזה, אולם יש לגוף אפשרות ליצור שומן גם במקרה והמאגרים לא מלאים לחלוטין. 2. להתרוקן ממה, גליקוגן? לא נכון, להיפך פריקת יתר של סוכר שרירי תאפשר התענה חוזרת מהירה אפקטיבית יותר.
חורש שלום: האם ישנו מדד מסוים שמציין מה אמור להיות הדופק על הליכון לפי קמ"ש כלומר בקצב הליכה של 4 קמש הדופק 100 ועל כל עליה של קמש 1 אמור להתווסף מספר מסוים של פעימות לב
ניסן, תגובת עליית הדופק היא בדרך כלל לינארית עם עליית המאמץ, אולם השינוי הוא אינדיבידואלי אם אפשר ליצור עבור אדם מסויים מעין מטריצה שתנבא עבורו שינוי בדופק עם עלייה במאמץ, אולם זו צריכה עדיין להסתמך על מדידות קודמות.
חורש שלום: האם יש מקסימום של קלוריות שניתן לשרוף ביום לפני זמן מה ראיתי שביום של "שבוע מלחמה" שורף חייל ממוצע כ8000 קלוריות ביום האם זה הגיוני
אדם מוציא בחישוב גס בממוצע בזמן מנוחה (צפיה בטלויזיה) 1 קילוקלוריה לק"ג בשעה. ניתן למדוד ביחידות של METS 1. בתנאים חריגים (מלחמה) יכל אדם בכושר טוב, יכל להגביר את ההוצאה הקלורת שלו, עד פי 4-5 במשך 24 שעות ביממה. שווה ערך ל- 4-5 METS. כלומר אדם ששוקל 80 ק"ג יוציא במצבים חריגים5METS X 80KG X 24 = 9600 Kcal
1) האם קיים מצב בו אדם נראה רזה אך שוקל הרבה בגלל עצמות כבדות? האם עצמות כבדות הם אלו שדחיסות העצם והרכיבים המרכיבים אותה רבים יותר?? 2) והאם באמת שריר שוקל יותר משומן יחסית לאותו הנפח?? 3) האם יש רקמות אחרות הבאות בחישוב משקל הגוף היכולות לשנות את המשקל??(מדי פעם נשקלים אצלי מתאמנים בחדר כושר והם כשהם עולים על המשקל אני מופתע מהיחס בין ממדי הגוף בעל מסת שריר הרבה אך משקלם הנמוך, ומצד שני אנשים שאינם אתלטיים ושריריים אך גם לא עם בטן גדולה ושוקלים לפעמים 10-15 קג יותר..) רוב תודות!!!
בממוצע עשלד שוקל בין 10% ל- 20% ממסת הגוף. אצל אדם בוגר ממוצע 10 ק"ג. בדרך כלל אצל אנשים עם מבנה רחב יותר גם מערכת שלד מסיבית יותר. משקל השלד הוא אכן פונקצייה של מבנה וצפיפות העצם. לכן משקל השלד אצל שני אנשים בוגרים בלעלי נתוני גובה זהים יכולים להשתנות וליצור שונות של 2-4 ק"ג בין שנ טיפוסי גוף. המשקל הסגולי של שריר אכן גבוה יותר משומן ליטר של שריר שוקל לערך 1080 ג"ר וליטר של שומן ישקול לערך 900 ג"ר, לכן יש הפרש של כמעט 20% בצפיפות החומרים. השונות של משקל בין אנשים שנים תלוייה בנפחי גוף שונים בסטייה של כ- 10%, בגלל שונות של צפיפות ויחס בין רקמות.שינויים במשקל יכולים לנבוע בגלל שינויים במסת שריר , שומ, נוזל ומעט עצם.
ספורטאים שפצועים בברכיים כמו מתיחה ברצועה או מיניסקוס , איך יכולים לשמור על כושרם האירובי? תודה ושבת שלום
שחיה,אופנים,אליפטי,וכו.. כלל סוגי הספרוט הללו לא גורמים לאטימפקט של דריכה לכן הם לא יוצרים זעזוים לגוף. פשוט תבדוק איזה מהם מתאים לך
זה נכון שאם קיים גירעון קלורי לא גדול(500) קלוריות ביום אז כמעט ולא תהיה פגיעה במסת השריר של הגוף?(לעומת גירעון קלורי שלילי גדול יותר נניח 1000?
אני בת 65., שנתיים מתאמנת בחדר כושר, בחוגים. לאחרונה אובחן אצלי בקע גדול בסרעפת, ואני תוהה אם זה קרה לי עקב האימונים, כי אני מאד משתדלת לבצע הכל כמו כולם (וכולן צעירות), אעפ"י שזה קשה לי עד כדי כאב, בעיקר בתרגילי בטן.
אני מתקשה להאמין שהפעילות שאת מבצעת במסגרת השיעורים גרמה לבקע. לא תמיד ידוע מה הסיבה, לעיתים מצב מבני של הסרעפת או צניחה של עמוד השדרה כתוצאה מעקמת. בכל מקרה לרוב אפשר להקל ואף לחזק את הסרעפת עם תרגול מתאים. צריך להימנע מתרגילים שבהם הבטן נדחסת יתר על המידה כנגד החזה, כמו בצורות שונות של כפיפות בטן, כמו כן להקפיד על נשיפה וכיווץ הסרעפת בזמן מאמץ חריף.
שמעתי שאם עושים אימון עליה במסה-ושותים קוקה קולה במהלך היום אחרי האימון אז תהיה עליה במסת שריר יותר גדולה בגלל הורמון אינסולין שמופרש בגלל הסוכר והקפאין של הקולה והוא גורם לעיה במסה?
לא נכון, במקרה של האדם הנורמלי, עלייה באינסולין, כתוצאה מצריכת סוכרים פשוטים, תעודד השמנה ולא בניית שריר. במקרים אחרים שלא אפרט כאן יש שימוש בהזרקת אינסולין בניסיון לעלות מסה שרירית.
שלום, אני סובלת מהשמנת יתר רצינית:אני שנה אחרי לידה ושוקלת כמו שהייתי בחודש תשיעי(גובה 160ס"מ ומשקל 90ק"ג). רוצה לעשות פעילות גופנית כי אני באמת לא זזה יותר מדי. אין לי גישה לבריכה. ויש לי קרע קטן במיניסקוס. האם יש פעילות גופנית שאפשר לעשות מבלי לאמץ את הברך מלבד שחייה?
כן, יש אפשרויות רבות לפעילות שתאיץ את חילוף החומרים ללא נשיאת משקל או עם נשיאת משקל מוגבלת: אופניים ואופני יד, מכשיר חתירה, אימונים מחזוריים. אני מאוד ממליץ לקבל הנחייה וליווי מקצועי מתאים במהלך הפעילות, כדי שחווית השינוי תישא פירות של הצלחה. כל הכבוד!
לפני 5 שבועות קרעתי את הראש האמצעי של שריר הגסטרו קנמיוס ברגל ימין במשחק טניס. נחתי 4-5 שבועות וברצוני לחזור לפעילות. יש תרגילים מסוימים שאני צריך לעשות כדי לחזק את השריר? תודה.
אני מניח שמדובר בקרע חלקי ולא עברת ניתוח לשחזור? אם כך, להתחיל אם פעילות מבוקרת לחיזוק השריר ומתיחות לשיפור טווח תנועה. עדיפות לתרגלי שיווי משקל עמידה על רגל אחת, בשלב ראשון ללא דרגות חופש רבות (ללא פיתה.בוסו) חיזוק של השריר בתרגיל מבוקרת ואיטית על קצות האצבעות. בשלב ב' כאשר כבר לא כואב להתחיל תרגילים פונקציונליים, שינויי כיוון וכוח מתפרץ כהכנה לחזרה לאימון.