כמה שאלות שנותרו ללא מענה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/11/2010 | 16:43 | מאת: אביה

שלום רב, לפני מספר ימים נתקלתי במחקר (של האחיות מהרווארד)המראה כי צריכת מוצרי חלב קשורה לסיכון מוגבר לשברים אוסטיאופורוטיים וכי במדינות שבהן צורכים דיאטה דלה במוצרי חלב (כמו במדינות אסיה ואפריקה) התגלו שיעורים נמוכים יותר של אוסטיאופורוזיס מאשר במדינות מערביות. אשמח לדעת מה דעתכן על כך? האם זה נכון? האם המחקר מובהק מבחינה סטטיסטית? זאת ועוד אמא שלי, אישה בת 69 מקבלת פוסלן כבר קרוב לשנה, לאחרונה גיליתי שהיא איננה מקפידה לקחת את הכדורים שלה כל הזמן, לאחר התייעצותי עם הרופא שלה, קיבלנו המלצה שאמא שלי תקבל אקלסטה דרך עירוי פעם אחת בשנה. לפני שנתחיל (אם נתחיל) בטיפול אשמח לקרוא מה דעתכם על כך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביה את המאמר שאת מצטטת איני מכירה, אנא שלחי לי קישור לאתר בו קראת את החומר או את שם המאמר. יכולה להגיד לך כי הבדלים אתניים בשכיחות השברים נובעים לא רק מהבדלי צריכת מוצרי חלב, אלא גם ממבנה השלד. כעת, לאימך. התשובה מתחילה בשאלת הצורך בטיפול באופן כללי. לצורך העניין נניח כי הטיפול בפוסאלן ניתן על סמך צפיפות עצם נמוכה בשילוב של סיכון מוגבר לשבר (שמוערך על סמך פרמטרים נוספים כגון כושר גופני, סיפור משפחתי, משקל גוף ועוד) ואכן הטיפול מוצדק. במקרה כזה, הקושי להתמיד בטיפול פומי, כפי שאת מתארת, הופך את האופציה של הטיפול החד שנתי להגיונית מאוד. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך