בהמשך לשאלה קודמת - נכות נפשית ועבודה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/04/2020 | 01:54 | מאת: גבי

שלום, קראתי פה בהמשך הפורום ב5/11 תשובה לגבי מציאת עבודה עם נכות נפשית. שאלתי היא- איך מגלים מבחינת המעסיק איזה מקצועות יהיו יותר בעייתיים עבור אדם עם בעיה מסויימת? למשל אדם עם אפילפסיה אפילו אם לא נשלל ממנו הרישיון נהיגה סביר שאף אחד לא יקח אותו כנהג משאית, זאת אפילו אם מבחינתו הוא מוכן ומסוגל. השאלה איזה דרכים יש לגלות -מלבד ניסוי וטעייה- מה המדיניות המקובלת אצל המעסיקים/מה קורה בפועל? בחברות כמו רפאל אני מניח שיותר מקפידים לגבי מצב נפשי לפני כניסה לתפקיד... זה דבר ידוע מי מתעסק בזה? זה גם פסיכולוג תעסוקתי? חברות כוח אדם? אולי עובד סוציאלי? לאדם הסובל מבעיה כזאת בדרכ יש אי נוחות עצומה בדרך לפתוח ולספר על מגבלותיו. תודה רבה.

עניתי בשעתו, לך או לפונה אחר, שהכי טוב זה להיות גלוי, כנה, אמיתי. מי שירצה להעסיק אותך, ירצה למרות קשייך, ואולי אפילו בגלל קשייך, כדי לעשות מעשה נכון וחיובי, ולאותת לעצמו, לסביבתו, ולמשפחתו כי ככה צריך לעשות. קושי נפשי הוא חלק ממגוון קשיים שכל אחד יכול למצוא את עצמו חתמודד. מרבית המעסיקים, או המנהלים שמייצגים מעסיקים, הם אנשים נבונים ויודעים שכמו תחלואה גופנית, כך לקות נפשית: היא פזורה באוכלוסיה כולה, והיא חלק מחיינו. על כן אני ממליץ שלא להתכונן עם תסריט מיופה, או מזויף, או לאמץ תמליל מסוים שמגלה טפח ומכסה טפחיים. נהפוך הוא: תהיה בעיצה משותפת עפ המעסיק הפוטנציאלי, על מה שאתה מרגיש נוח לעשות, וככה גם המעסיק. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה