יוצאת עם גבר צעיר ממני

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/07/2023 | 12:39 | מאת: שלי

שלום, אני בת 50, גרושה פלוס ארבעה ילדים בגילאי העשרים. אני יוצאת שלוש שנים עם גבר רווק בן 45. מדובר בגבר שאינו משכיל וכרגע מובטל. אני נראית צעירה ממנו, משכילה ובעלת קריירה. ילדי אוהבים אותו מאד ונקשרו אליו. יש בינינו אהבה נדירה, מרגשת, חיבור בכל מובן אפשרי.לי לא מפריע שאינו עובד ואינני זקוקה לו מבחינה כלכלית. הוא אומר שאינו רוצה ילדים ביולוגיים וכי השנים שבילה איתי ועם משפחתי היו המאושרות בחייו ולא צריך יותר. האם לדעתך פער גילאי של חמש שנים בשלב הזה משמעותי בהתייחס למערכת היחסים שגוללתי בפניך? אני מוכנה אפילו לוותר על הכל על מנת שיתחתן עם בחורה צעירה ויקים משפחה אך הוא לא מעוניין.

בתום הנעורים, בתחילת פרק החיים הבוגרי, הבנאדם מאובחן ע"י סביבתו החברתית באמצעות יכולתו הקוגניטיבית: כמה כיתות למד או יכול ללמוד, איזו רמה וכמה מבחנים של קבלה לעבודה יכול לעבור, וכו'. כל הנ"ל מנבא הצלחה כלכלית וסטאטוס חברתי, אבל אינו משקף מה שהחיים הבוגריים אכן דורשים כדי לקיים מערכת יחסים רגשיים טובה לאורך זמן. בשלות ואיכות ה "איטליגנציה רגשית" (כדאי לקרוא על זה) היא המפתח להצלחה בחלק של אמצע החיים. ממה שאת מספרת, נראה לי שכדאי שתמשיכי להנות ממה שיש לך, ביחד איתו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

21/07/2023 | 18:00 | מאת: שלי

תודה רבה דוקטור

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה