פגיעה בזוגיות בגלל המלחמה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/05/2024 | 00:11 | מאת: אדל

שלום, אני בת 40 וקצת, נשואה עם 2 ילדים. מאז שפרצה המלחמה הזוגיות המאושרת שלי עם בעלי נפגעה. אני מרוכזת רק בפחד ובחרדות שלי והראש שלי בכלל לא פנוי לדברים אחרים. אני מתפקדת על אוטומט כמו רובוט אבל לא מצליחה לחזור לצאת לבילוי קטן עם הבעל כמו בעבר ומעדיפה להיסגר בבית ולהרגיש מוגנת. השפעת הפחד מהמלחמה פוגעת גם בהיבט הפיזי, גם השיח המצומצם כי הפכתי להיות מטופלת ופחות אישה כאישה לבעל. האם יש עצה איך לשרוד את הזוגיות לצד המלחמה ולא לפורר הכל, כך שלא יהיה קשה לאסוף את השברים ולבנות מחדש בסוף המלחמה?

ראשית, דעי שאת מתפקדת בדיוק כמו שבנאדם נורמלי מתפקד, דהיינו, מגיב באופן מתאים למה שסובב אותו. הטלטלה של ה 7 באוקטובר מורכבת ממספר רב של גורמים שמשפיעים על האישיות וההתנהגות של כולנו; אני יכול לראות אצלי: בהלה, עלבון, חוסר אונים, אובדן אמון, פחד, עירעור חוסן נפשי, כלכלי, וסדר יום. רבים וטובים ממני בטח יכולים להוסיף ממה שקורה אצלם. ולכן, כשאת אומרת שאין לך סיבה לשום מסיבה, ואין חשק לטפל בחשק, ואין משאבים להתעניין במישהו אחר, כולל בעלך - אני מציע לך לקבל שאין שום דבר מקולקל אצלך. זה נורמלי שאת מתעייפת בעלייה, כי זה מה שקורה כשיש עלייה קשה. חוקרי מדעי ההתנהגות ידעו שמצבים קשים משפיעים לרעה על מוטיבציה. סדרת מחקרים במדעי ההתנהגות, משנות ה 70 אם זכרוני עדיין מתפקד..., מצאו שיש תהליך השפעה חיובי של מצבים טובים על המוטיבציה: מעשה התנדבותי; גידול פרחים או ירקות; שירה בציבור או במקהלה; ציור, פיסול, ועיסוק באומנות ויצירה; נגרות, שיפוץ חלק מהבית או צביעתו; הליכה בזוג או קבוצה במהלך כמה שבועות במתכונת קבועה; עיסוק בהובי שמעניין אותך - הם פעילויות שמייצרות הזדמנות להצלחה מהירה יחסית, והרגשת הצלחה מייצרת מוטיבציה חיובית. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה