האם נוצלתי ? האם אוהב או לא ?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/07/2024 | 00:37 | מאת: סימה

אני אישה בתהליך גירושין,בגלל סיפור הקשור לגירושין הכרתי בן אדם בעל מעמד מסויים לפני שנתיים.לפני חודשים בערך אני מקבלת שיחת טלפון ממנו להפתעתי הוא שאל לשלומי ,הבין ממני שאני עדיין בתהליך גירושים כי העניין מסתבך וייעץ לי בנושא מסויים הקשור לעבודתן וכאן הסיפור התחיל , מידי פעם היה מגיב לי על סטטוס בואטסאפ לשאול לשלומי מתוך דאגה , ועד בגלל התשובות שלי שהכל לא בסדר היה מבקש להתקשר שיחה , היה מדבר איתי בסופר איכפתיות ומשכיל משפטי פרגון על היופי שלי בכל הזדמנות , פעם אחת הוא שידל אותי להגיע אליו לשיחה ,הגעתי דיברנו וכל הזמן פירגן לי על כמה שאני יפה והרשה לו להתערב לי בתספורת השיער איך שהוא רצה שאעשה כי טוב לו לראות אותי כך וכשהזכרתי את הצעירים בכניסה למקום התעצבן וביקש אפסיק , אותת לי בהתנהגותו שהוא מקנה לי , מספר פעמים תוך דקות לחץ לי ידיים והחזיק לי את הידיים ולחץ עליהם וחייך , וכל התנהגותו היתה איתות לבן אדם מאוהב אני שהיתי בשוק לא ידעתי איך להגיב הלכתי הביתה עם סימני שאלה מה הוא רוצה מהחיים שלי ועד כאן לא היתה לי טיפת רגש אליו להפך הייתי נזהרת ממנו כי חשדתי בנאמנות שלו וההסבר שהמח שלי נתן הוא שהבן אדם הזה הולך לנצל אותי בגלל הסטטוס הנוכחי ,הייתי מבולבלת , אני בעלת אישיות סופר אמפתית ואיני יכולה לפגוע אפילו באויב ונוטה לראות את מעבר למציאות ולא ממהרת בפרשנות , המשיך לכתוב לי ולהתקשר מתוך דאגה היה קופץ על כל הזדמנות ברמה שהיתי מוחקת תמונת פרופיל ישר היה מתקשר, הענין התפתח התחיל לספר לי שהוא מתגעגע אלי , ועוד היה שואל אם אני מתגעגעת אליו והיה מתחנן אלי ממש במילי תחנונים שאשלח לו תמונה שלי ותמיד היה מגיב במשטים כמו ״ עצרת לי את הנשמה״אני מת״ ושהיתי מסרבת היה מגיב ״ איזה סתירה קיבלתי ״ וכאלה משפטים והיה מסיים את השיחה ב״ לב שלי״אני עד כאן לא מוצא חן בעיניי וחושבת על דרך יפה מבלי פגוע בו להגיד לו שיפסיק , עד שהוא נעלם לשבוע ,ואז בשבוע הזה אני התחרפנתי , לא הבנתי מה קרה לי פתאום אני מתגעגעת אליו ומשהוא צילצל ושאל אם התגעגעתי אמרתי כן , הוא עף משמחה, וככל הנראה אני התחלתי לפתח אליו רגשות , בתחילת הסיפור מהשיחות הראשונות משהיה מרבה לבקש תמונות הייתי מבקשת שיתעשת. על עצמו כי הוא לא ילד ושאלתי אם הוא פיתח רגשות אלי אז היה עונה ,שלא מה פתאום את בשבילי חברה ותודה שהסכמת להיות חברה שלי ושיש ביננו חיבור רוחני ואת יודעת בן אדם עובר משברים בחיי הזוגיות אנחנו דומים והתחתן מוקדם ואת יודעת איך זה אני הבנתי שיש סכסוך עם אשתו אבל לא הסכים לספר לי על מה ומה מידתו , מצד אחד אומר לי חברה ומצד שני מערים עלי באהבות וגעגועים אז הייתי בטוחה שהוא מאוהב ומתבייש להגיד ומפחד בגלל הסטטוס אז הרשיתי לעצמי להתאהב בו ,העניין התפתח לכדי שיחה על פנטזיה שלו איתי במיטה שהפנטזיה הזאת לא עזבה אותו במשך שבוע הנופש שלו עם אשתו והמשפחה ובהודעות ביננו ומימשנו את הפנטזיה הזאת,ביקש שנפגש נפגשנו היה מגע גופני סוער ללא יחסי מין התפשטות מבגדים בחצי העליון בלבד וחלקית אבל הוא לא יכל להרפות ממני עד שגמר, מיד אחרי שגמר הרגשתי את הריחוק שלו והחרטה , למרות שהגיע אלי וחיבק אותי ונישק אותי אך הרגשתי שזהו קיבלמה ששאף אליו כלומר ניצל אותי יום לצחרת שאל לשלומי אבל לא בשפה שהיתה בשפה רגילה , ומאז התחיל לדבר איתי שיחות רגיל בלי מילות אהבה שהיה רגיל אליהם וגם ההודעות יותר רשמיות , ומידי פעם היה נעלם יומיים ולאט לאט התחיל להשכיל לי שהוא היה עם אשתו במיטה שאשתו ממתינה לו ולא יכול לדבר עד שהפתיע אותי ואמר שהוא והמשפחה יוצאים לנופש ארוך מאד שעלותו מעל 80,000₪ והטיול הזה מתנה ממנו לאשתו על יומהולדתה אני כאן שכבר הייתי נחנקת מקנאה לו , לא הבנתי מה אני שומעת אל המח הבין שאני הייתי קורבן ש אדם שהיה במשבר זמני ורצה לעבור את המשבר הזה בעזרתי ואו השתמש בי ככלי לשקם את המערכת יחסים שלו עם אשתו ואו סוטה , למרות שכבר הספקתי להכיר אותו והוא באמת דומה לי בנפש והנשמה ואדם מאד אמפתי ומאד אינטלגנט רגשית שזה יכול לפסול כל האופציות בינתיים אני בדרגת השיא של ההתאהבות , ובמקביל אכזבה סכינים בלב ומשהרגשתי שהוא מתרחק והשיחות שלו הרבו לדבר על משפחתו ואשתו והתחיל לשלוח לי סרטונים על הילדים שלו והתחיל להזכיר לי כמה אני אמא טובה וכל הכבוד לי שאני שומרת על ילדיי למרות כל הקושי במלחמת הגירושין וכמה שהילדים שלי מדהימים ומבקש לשמור עליהם ועל שלומי והשיח שלו התחיל להשתמש במילים אני אוהב אותך כחברה את החברה הכי טובה אני מעריך אותך וכל מילה ממל במקביל מידי פעם היה אומר לי שהוא מתגעג ושואל אם אני מתגעגת וכשהייתי עונה כן היה מתחרפן , אותי זה בילבל מאד ורגע היא היה כששלחתי לו הודעה וככל הנראה הטלפון היה עם אשתו ענה לי ביבש ולמחרת כתב לי שהוא מתנצל על הגסות אשתו ראתה השתגעה הכריחה אותו לענות לי בפניה על מנת להאמין לו שאין כלום ביננו אני שאלתי למה אין קוד הוא ענה כך אני ואישתי סיכמנו שאין סודות ביננו ותביני אותה היא מקנה לי תהי במקומה היא אוהבת אותי מאד אני בבעיה מגודל האהבה שלה ומצד שני אני לא מתכוון להתגרש אמרתי לך מלכתחילה נכון היו משברים אבל יש לי משפחה גדולה ותינוק יונק יש לי משכנתא והיא עוזרת בכלכלת הבית והיא אישה טובה כאן אני סיפרתי לו כמה אני פגועה ומרגישה מנוצלת שבחיים שלי אף אחד לא הצליח לנצל אותי כפי שהוא עשה והוא יודע שזאת פעם ראשונה בחיים שלי שאני מרשה לעצמי לגעת בגבר אחר ולמה דווקא אני ולמה שיעשה כך אם הוא עדיין אוהב את אשתו, הוא שוב חזר ואמר שאני אוהב אותך כחברה ומעריך אותך ואני רוצה אותך כחברה לא הגדיר לי מה התכוון בחברה כי לי היה קשה והלכתי יום למחרת בדרך שלו לנופש עם אשתו והמשפחה עצר במיוחד במקום עבודתו על מנת להתקשר אלי מהנייח של העבודה שאשתו לא תדע והתחנן שאסלח וסיפר שלא ישן בגלל ההאשמה שלי שהוא ניצל כי הוא לא,אמרתי שסולחת כדי שלא יתבאס בנופש. האם נוצלתי? הוא מאוהב בי או מה ?

היי סימה , את שואלת: האם נוצלתי? האם הוא מאוהב בי או מה ? על השאלה השניה קל לענות: לא. רבים וטובים, בעצם כל אחד ואחת, הם בעלי סמכות לקבוע 'מה זאת אהבה', ומתי הדבר הזה קיים, ומתי לא. הנה 3 זויות מבט: המסורת היהודית מציעה לבני זוג לבחון האם במערכת הזוגית שלהם יש .1 רצון לקירבה הדדית, .2 הערכה הדדית, ו .3 נכונות הדדית לנתינה . אנתרופולוגים וסוציולוגים יציעו לבני הזוג לברר האם יש ביניהם .1 תשוקה מינית מתמשכת, .2 קשר נפשי-רומנטי בלתי פוסק, ו 3 . רעות ייחודית מתמשכת. הפסיכולוגים, ברובם, מאמצים שלושה קריטריונים שכאשר הם מתקיימים, ה 'אהבה' קיימת: .1 תשוקה ייחודית, .2 רצון לקירבה מתמשכת, ו 3 . מחוייבות מתמשכת בלתי מעורערת. שלושת כיווני המבט מאפשרים לקבוע שמה שקורה ביניכם, וטיב הקשר שהפרטנר שלך מציע, שייך למס' 1 , לפי אמות המידה שהצגתי למעלה. לשאלה הראשונה – האם נוצלת, לא אוכל לענות בצורה מלאה, כי אין לי נתונים מספיקים. אם האיש היה חלק מהמערכת שטיפלה בגרושין שלך, נניח עו"ד, רב או דיין, בנקאי שעסק בצד הכספי של הסיכסוך וכו' – אז כן. זה ניצול. אם זה מפגש עם רקע מוקדם אחר, סביר שלא. את אדם בגיר, אבל בלי התנסות רגשית-זוגית בטרם הנישואין. מה שקרה ביניכם, כך נראה לי מקריאת מה שכתבת, היא תוצאת חוסר הבגרות שלך בתחום הזה. בשפת הרחוב: את נאיבית. עצתי לך: תתיחסי למערכות היחסים שאת מפתחת כאילו את מלווה ומיעצת לבת שלך או לאחות שלך, שהיא בגיל .14 זהירות צריכה להיות מהולה עם הסקרנות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה