שונות בקצב הדיבור ביני לבין בחור שאני מנסה להכיר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

03/08/2024 | 22:24 | מאת: מיכל פיש

שלום רב, אני מנסה להכיר בחור ומשיחת הטלפון הראשונה בינינו אני מרגישה שאני באתגר.הבחור מדבר די הרבה ואני מתקשה לזרום ולהצטרף לשיחה.מרגישה במידה מסויימת מותשת ומתוסכלת . שוחחנו בינינו על הנושא ואני מאמינה שניתן להתמודד. אני חושבת עם עצמי איזה משפט אני יכולה להגיד לו במהלך השיחה ושלא יפגע בו? אודה לתשובה.בברכה

הי מיכל, אענה לך על מה ששאלת, בפיסקה הבאה. אומר קודם משהו על מה שלא שאלת: במפגשי דייט: פנים אל פנים, טלפונית, מייל – וכו', כדאי להקשיב לאינטואיציה. אם במפגש הראשון משהו בסיסי מפריע, כדאי לשקול לזרום הלאה. דגימה של כמה טיפות דם במעבדה מייצרת הרבה מידע, למי שיודע לקרוא את הנתונים. ככה גם במדעי ההתנהגות: רבע שעה עם מי שמציף אותך ומשתלט על המקרופון, ואינו מסוגל לשמוע כמו שמשמיע, זה מספיק כדי להעלות ספק. התנהגות כזו אינה מקרית. זו טביעת אצבע שתישאר עם הבנאדם. וכעת לשאלתך: "איזה משפט אני יכולה להגיד לו במהלך השיחה ושלא יפגע בו "? תשובתי: מה דעתך לבטא את מה שמתרחש אצלך בפנים? מיד. ללא התחשבות מה שירגיש או יאמר ? את אומרת לי: "אני מרגישה שאני באתגר.הבחור מדבר די הרבה ואני מתקשה לזרום ולהצטרף לשיחה". מה דעתך לאמר לו: "אני מרגישה שאני באתגר. אתה מדבר די הרבה ואני מתקשה לזרום ולהצטרף לשיחה". כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה