הסכם ממון

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/10/2003 | 15:21 | מאת: מיטל

חבר שלי ואני מתכננים למסד את הקשר שלנו ולהתחתן. לחברי יש דירה. בכדי לרכוש אותה הוא שילם סכום לא מבוטל, שהיה לו,ואת השאר הוא משלם ע"י משכנתא. חברי מעוניין לערוך איתי הסכם ממון על הדירה. הסכם הקובע שהדירה שייכת לו. מצד אחד זה קצת הרתיע אותי אך מצד שני אני מבינה אותו ואת הצורך שלו להגן על כספו. יש לי מס' שאלות: 1. האם עושים את ההסכם ממון רק על הסכום שכבר שילם או על כל הדירה? (לדעתי זה לא הוגן שיהיה הסכם ממון על דירה, שהוא עדיין לא סיים לשלמה) 2. מה זה בדיוק הסכם ממון? 3. מה קורה במצב שבו מתגרשים ויש ילד/ים ונערך הסכם ממון שהדירה שייכת לגבר- האם האישה "תיזרק לרחוב" עם ילדיה? האם אפשר לעשות הסכם ממון שיהיה תקף לרגע שבו יוולדו ילדים? מה החוק אומר לגבי זה? 4. כיצד ניתן להתמודד עם הפרדוקס שההסכם ממון יוצר. מצד אחד גדלתי בבית שבו חתונה היא צעד גדול לקראת חיים משותפים (תרתי משמע!!), אהבה, תקווה שזה יהיה לכל החיים וכו' בעוד שההסכם ממון עוסק (עוד לפני שנערכה החתונה) בדיני נכסים במקרה של גירושים. 5. כיצד ניתן לגרום להורי, שהם מהדור הקודם, לא לראות בהסכם ממון דבר שלילי לחלוטין. כיצד ניתן להסביר להם דבר, שלא נראה להם הגיוני בכלל ומתפרש אצלם כחוסר אהבה אמיתית.

27/10/2003 | 19:36 | מאת: רותם

מיטל, אין בהסכם ממון כל פרדוכס. במידה ושני בני הזוג באים מאותו רקע ולשניהם אין נכסים, כסף וכו', אז באמת כל מה שיש להם היא אהבה ותקווה גדולה להגיע לדירה בכוחות משותפים. אבל המצב שונה באם אחד מבני הזוג כבר צבר נכסים לפני הנישואין. תחשבי על עצמך: אם היה לך נכס נדל"ן (בית, מגרש וכו') שקנית בעמל רב או רכוש השווה כסף רב שצברת לפני הנישואין וכרגע כשאת עומדת להינשא את נאלצת לוותר באופן אוטומטי על מחציתו, לבן זוגך. את בוודאי מודעת לאחוז הגבוה של גירושין בין בני זוג בשנים האחרונות. ובעצם בעולמנו זה, כמעט ואין שום ביטחון של מאה אחוז בשום דבר. ככה שבאמת אין לזה קשר עם אהבה. לכן גם אפשר בהחלט להבין את הצורך שלו להגן על הסכום הלא מבוטל שהוא שילם עבור הדירה. על כל השאלות הטכניות לגבי הסכם ממון תוכלי לקבל תשובות מוסמכות מעו"ד המתמצא בתחום שיסביר לשניכם את כל האינפורמציה הנדרשת. בהסכם הממון ניתן לקבוע מה יקרה עם התשלומים העתידיים על הדירה ומה יקרה במצב של גירושין. את צריכה להרגיע את הורייך ולהסביר להם שאין באקט הזה חוסר אהבה ולהעביר להם את המסר שהוא בסך הכל מתכוון להגן על כספו.

שלום רב, בהסכם ממון מפורטים הנכסים שאינם רכוש משותף, או חלקי % של נכסים. ענייני זכויות מגורים בנכס - הם משהו אחר, שהסכם גרושין מסדיר. ענייני הוגנות ושקט נפשי - הם משהו שתלוי בבני הזוג. במקום להתרעם, תנסי לרדת לשורש עניין דאגתו, או אי-שלווותו. נסי לפתור זאת בדרך אחרת. ואחרון חביב: מדוע הורייך מיודעים לעניין? כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום זוגיות חברה ותעסוקה