חוסר התאמה
דיון מתוך פורום זוגיות חברה ותעסוקה
שלום, אני לא יודעת איך להתחיל את הסיפור שלי, אני נשואה שלוש שנים (ביחד עם בו זוגי 8 שנים), יש לנו ילדה מקסימה בת שנה וחצי. בעלי כבר תקופה ארוכה בכול זמן שאנו מנהלים וויכוח (בכל נושא) הוא שולף את המשפט אנחנו לא מתאים צריך לפרק את החבילה. אני רוצה לציין שאנחנו מאוד אוהבים אחד את השני (כך אני מאמינה), כאשר אנו מגיעים למצב כזה אנו מדברים על זה ומנסים להגיעה לפיתרון. הוא טוען שאנחנו מאוד שונים, אני לא מסכימה איתו על כלום. אני לא חושבת שאנחנו כל כך שונים, במיוחד עם השנים אני מאמינה שאנחנו יותר דומים מהרגיל. אני לא יודעת מה לעשות בעקבות כל משבר קטנטן הוא רוצה להפרד. אני רוצה להוסיף לבילדותו הוריו עברו גירושים מאוד מכוערים, וגם לפני זה הזוגיות שלהם הייתה גרועה. מה לעשות? לוותר, להפסיק להילחם ולפרק את החבילה? כיום אני בת 28, אני לא רוצה להתעורר עוד עשר שנים ולהשאר לבד.
אם אתם אוהבים אחד את השני, למה לפרק? תראי, כשהייתי צעירה, אני זוכרת שההורים שלי לפעמים היו רבים ככה שבכל הבניין שמעו אותם. לא קללות או התעללות מילולית, אבל כשהם רבו, הטונים הגיעו גבוה ולפעמים הם אפילו לא דיברו במשך היום. אבל מה? הם אהבו אחד את השני. כשאבי היה מדבר עם חברים או אנשים, הוא תמיד היה מפאר ומשבח את אימי, שהיא חכמה, שהיא טובה, שהיא הרבה יותר ממנו ומזל שיש לו אותה, וככה גם להיפך. וכשהבעיות לא היו ביניהם, אלא מולם, הם תמיד היו יד ביד מנגד. ומאז שאבי ז"ל נפטר, אני רואה כל הזמן כמה הוא חסר לה, היא אפילו מתגעגעת למריבות. והם אהבו אחד את השני, והמריבות קרו כי לכל אחד יש קריזות וחוסר סבלנות, במיוחד עם גרים יחד כל כך הרבה זמן ומנהלים ביחד בית, יחד עם כל הלחץ והאחריות. אז יש עצבים. זה לימד אותי, שלא כל פעם שבעלי ואני רבים, אז זה אומר שצריך לסיים. אם אחריי מריבה יבוא חיבוק, יבוא חיוך, ותוכלו לצחוק קצת על המריבות ביניכם, הכל יהיה בסדר. אני מאחלת לכם נישואים מאושרים!
ברור שיש להתחשב בתחושת בעלך שמשהו בסיסי מעורער. תחושת ההרמוניה אצלך אינה מחייבת שכך המצב אצלו. גם לאור הרקע האישי של בעלך, וגם לאור ההבנה הכללית שאנחנו בעידן שנישואין זה לא בהכרח לכל החיים - לא פלא שהמפלט או הפתרון שלו הוא בכיוון של פרוק החבילה. עצתי לך שתקבלי את הבדלי התחושות ביניכם כמשהו קיים. אל תתנגשי או תתעלמי או תתקיפי על כך. אבל, במקום "לפרק את החבילה", דהיינו לנטוש, תציעי מנגנון תגובה חליפי: התעמתות עם המציאות. שני המנגנונים האלו להתמודדות עם המציאות הינם עתיקי יומין, ולמדנו אותם מהחיות בטבע: בשעת משבר חלקם נוטש / בורח, וחלקם מגיב ומפנה תשומת לב אל מקור הסכנה (השפן בורח. הזיקית מחליפה צבעים ומסתגלת. ציפור מסויימת עפה. ציפור אחרת תוקפת את מי שחודר לטריטוריה שלה, וכו' וכו'). יש להניח שפתיחות, קשב, שיח "אמיתי" וכו' יסייעו לבעלך להוציא את המטען המריר שלו, וזו תהיה ההתחלה של התמודדות עם מצבכם. ההמשך יצריך ככל הנראה "בדק בית" בתחומי הזוגיות, מיניות, מערכת משפחתית מורחבת, תפיסות עולם אודות תפקידי גבר ואישה, וכו' וכו'. את זה צריך לעשות בליווי מקצועי, כי השבריריות אצלכם מאיימת לנתק כל התחלה ספונטנית טובה. גם אם יסרב, מומלץ שאת תתחילי בתהליך. מרבית הגברים מגיבים בהצטרפות. ובזמן שתהיי את היחידה במהלך, סביר שתוסיפי עוד ועוד תובנות על מצבכם ועל הסיבות לתפיסת העולם הפסמיסטית שלו. תוכלי לקרוא כמה תאורים של מהלך שכזה באתר שלי (הקלקה מעל תמונתי), במדור על זוגיות ומיניות. לכשתחליטי שאכן זה מה שאת עושה, ובמידה ותרצי הפנייה למישהו מתאים/ה, פני אלי דרך מנגנון התקשורת שבאתר עם איזכור קצר של עניינכם, וציון מיקומכם בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם