עבודה של הבעל
דיון מתוך פורום זוגיות חברה ותעסוקה
שלום, בעלי עובד בארגון גדול, ציבורי בחברה צעירה.אנו בני 37, הורים לאחד. מקום העבודה לצערי בוחר בד"כ לגבש את עובדיו אך משאיר מאחור את המשפחות. בשבוע שעבר בעלי הלך למסיבה בערב, עד 11 בלילה בערך, עם מחלקתו וזאת לשם פרידה משתי עובדות.לציין שאירוע מסוג זה עולה גם כסף לכל משתתף. כמובן שלא הוזמנו בני זוג.....שם חגגו, אכלו שתו ושרו שירים. אינני יודעת מדוע אך עניין זה חורה לי. אני מכירה את בעלי כשמונה שנים בערך וקיימת תופעה נוספת של טיולים לאילת למשך מספר ימים ולילות, גם זה עולה כסף. גברים, נשים, צעירים, מבוגרים, יש מהכל. לדעתי זה לא הוגן. טענתי היא שאם זה היה גוף רווחי פרטי למשל בנק כל העניין לא היה קורה. אני מכירה זוג נשוי באושר הרבה שנים, שניהם בנקאים בבנקים שונים ומעולם לא היה אירוע שהם לא הלכו יחדיו. כמו כן לא היתה שום נסיעה לבד ללא בני זוג. (אגב, אנו חילונים). האם אני צודקת? או מגזימה? תודה מראש.
היי, נשמע שלהיות מחוץ לחגיגה זו ממש לא סיבה למסיבה... אני חושבת שההתקוממות שלך במקום- כאילו לזוגך יש חיים מקבילים לאלו שלכם יחד ושהם גם אינם מוגבלים בזמן ופורצים את השגרה באופן בלתי צפוי. מזכיר קצת שרות מילואים שהופך להיות מעין חוג העשרה וקבוצת גיבוש- מעין מחנה נופש של רענון מהשגרה שבבית. האם דיברת עם בן זוגך על הקושי שלך להכיל את הדבר? שווה לבדוק כמה דרגות חופש יש לבן זוגך מול המדיניות של המעסיק. כמה גמישות לתמרן בין הפעילויות האלה לבין הבית. ואם המצב מאמלל גם משפחות אחרות שווה אולי להתארגן יחד מול ההנהלה.
האם יתכן שמה שאת יודעת זה לא הסיפור האמיתי של אותן ההתכנסויות? טיולי אילת? ואם אכן כן, לא הכרחי שבעלך ימשיך בלעדייך. בטח יש הזדמנויות אחרות ששם בני או בנות הזוג מצטרפים, כך שהגיבוש החברתי לא יתרחש ללא בעלך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם