אשמח לקבל עצה
דיון מתוך פורום זוגיות חברה ותעסוקה
שלום רב אני נמצאת בקשר טרי של כחצי שנה עם בן זוג שהוא גם הגבר הראשון שלי בחיים. יש לנו תוכניות להיות ביחד ולהתחתן תוך שנה. אנחנו מרגישים שהקשר שלנו מאוד עמוק ואמיתי.לאחרונה התחלנו לדבר על הנושא הכלכלי בבית המשותף ובן זוגי ציין בפירוש שכל התנהלות כספית כלשהי בבית חייבת להיעשות בשיתוף ובהסכמה של שני הצדדים. כמובן שאין לי בעיה עם שיתוף אבל הוא מצפה שאני אבקש אישור על כל הוצאה שלי מעל מאה שקלים. חשוב לי לציין שעד היום ובכלל אני בן אדם מאוד עצמאי אוהבת לבלות עם משפחה וחברים ולא ממש חסכתי בכל שנות רווקתי לעומת זה הבן זוג מאוד חסכן וכמעט ולא יוצא עם חברים ואינו מוציא כסף על בילויים כלל. אני מנסה לשנות את הגישה שלי כלפי הנושא אך מאוד קשה לי עם הידיעה שאני אהיה מוגבלת בעצמאות שלי.הוא הדגיש שהוא לא יוכל לשנות את הגישה כי לדעתו זה הבסיס לזוגיות יציבה ואני מבחינתי ארגיש מושפלת אם אסכים לתנאים כאלה. איך אוכל להתמודד עם מצב שכזה? אני כן אוהבת אותו כן רוצה להשתנות אך לא יודעת איך להכיל את תחושת ההשפלה הצפויה בעתיד. בבקשה תנו לי עצות, תודה מראש טלי.
אם את רוצה לאמץ זוגיות שוויונית אז הסכמה משותפת היא הנוסחה המנווטת את חייכם: מיניות, חברים, קשרי משפחה, הורות ו - כסף: קניות, חיסכון, השקעה וכו'. כדי להקל עליך ולשנות את תפיסתך שיש כאן השפלה - תארי לעצמך שאת נכנסת לשותפות עסקית במתכונת 50% . 50%; זה לא יהיה רציני אם תסרבי לקבל שההוצאות, מעבר לסכום מוסכם (קופה קטנה), יתנהלו רק לאור הסכמה הדדית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם
אבל אצלי הבעיה היא הפוכה. בעלי מוציא מלא הוצאות קטנות שמצטברות בסוף החודש לסכום גדול ואני חסרת אונים מול החורים בתקציב... ניסיתי מלא פעמים לדבר איתו ובסוף הגענו למסקנה שיש התנהלות של רווק ויש התנהלות של נשוי. ובתחילת הנישואין צריך לעשות את הסוויץ ולהבין שלא משנה מה וכמה מוציאים- העיקר שהכל יהיה במסגרת תקציב מאוזן. שיהיה מרכיב גדול יחסית של חיסכון ושיהיה פיקוח ורישום על ההוצאות. וכמובן שההוצאות לא יחרגו מהמסגרת שקבעתם בתחילת החודש.