תחושת גודש בגרון ותוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/04/2024 | 16:44 | מאת: אילה

שלום רב בת 41, עקב תת פעילות קלה 5.631, רופאת הנשים רשמה לי יוטירקס כי המחסור החודשי היה מאוד במשך חודשיים, התחלתי יוטירקס ואחרי מס' ימים התחילה לי תחושת גודש בגרון, כאילו משהו תקוע, לא כואב אבל מאוד מציק , התחושה החמירה במשך הזמן ולאחר שבוע וחצי של החמרה רצינית, זה ממש הפריע לי כל הזמן. הפסקתי את היוטירקס ובהוראת רופאת משפחה ביצעתי אולטרסאונד צוואר והתוצאות הן כאלו: איסטמוס לא מורחב מרקם אחיד. אונה ימנית: לא מוגדלת, מרקם מעט מגורגר באופן טיפוזי, בתוכה קישורית סולידית בגודל 0.4 ס"מ אונה שמאלית: לא מוגדלת, מרקם מעט מגורגר באופן דיפוזי. כל השאר תקין ואין בלוטות לימפה נפוחות . שאלתי היא , מה אומרות התוצאות והאם יכול להיות שתחושת התקינות/מחנק בגרון קשורה להתחלת נטילת היוטירקס? כשהפסקתי ישנה הקלה אך עדיין נוכח תודה

שלום רב, לא נשמע שיש קשר ליוטירוקס והממצאים בתירואיד ב US הינם למעקב בלבד. יש לחזור לאנדוקרינולוג מטפל. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)