PTH גבוה מאוד!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/04/2024 | 18:12 | מאת: חופית

שלום אני בת 38 בעקבות בירור של חולשה קשה וכאבים בעצמות ביצעתי בדיקת pth שהערך שלה 302 לפני 4 חודשים היה 200. שאר בלוטוצ התריס תקינות. מה עלי לעשות? לאן לפנות? תודה מראש

שלום רב, בשלב ראשון יש לבצע בדיקת סידן (קלציום) בדם. אם הערך גבוה זה מעיד על בעיה בבלוטת יותרת התריס ויש להגיע ליעוץ ובמקביל לבצע US איכותי . אם הסידן נמוך יש להגיע לבירור אצל אנדוקרינולוג. ניתן לבצע את הכל במרפםאתינו בארם ברגע שיש תשובת קלציום בדם. מומלץ באותה הזדמנות לקחת גם דגימת קלציום בשתן. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/04/2024 | 19:38 | מאת: חופית

פרופסור חפץ רמת הסידן תקינה בדם. באולטרסאונד איכותי שביצעתי אצל מומחה יש ממצא חשוד של 7 מ"מ שיכול להתאים כהיפרפלזיה כך כתוב. מה יכולה להיות הסיבה מנסיונך לרמה גבוהה של PTH 302 כאשר רמת הסידן תקינה בדם?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)