תשובות לבדיקת א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה + א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/04/2024 | 22:06 | מאת: איריס

שלום ד"ר חפץ, עשיתי לפני מספר ימים בדיקת US, אלו התוצאות שקיבלתי ואשמח לדעתך המקצועית: (**חשוב לציין שאני במעקב כל שנה של בלוטת התריס וכי עברתי מספר פעמים FNA שיצאו תקינים) בלוטת התריס לא מוגדלת: איסטמוס בעובי: 4 מ"מ. אונה ימנית: 16*20 מ"מ. קשרית סולידית, איזואקואית מעורבת עם מוקד זעיר במרכז,גודל הקשירית עד 18*13*19 מ"מ)2TR )וליידה קשרית ציסטית 3 מ"מ)1TR). אונה שמאלית: 12*19 מ"מ,ללא עדות לנגע מוקדי. הבלוטת התריס בעלת מרקם הומוגני,ללא היפרמיה על פי דופלר. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר. בUS לפני כשנה התשובות שקיבלתי היו: ללא לימפאדנופטיה צווארית. בלוטות רוק תת לסתיות תקינות. ממצאים: בלוטת התריס לא מוגדלת, מרקם גס, זרימת דם לא מוגברת. באונה ימנית : קשרית דומיננטית ידוע בקוטר 2.0 ס"מ, 3 TR, מעט קטן בהשוואה לבדיקה הקודמת )מצב לאחר בירור ע"י FNA ). קשרית ציסטית 5 מ"מ, 0 TR, ללא שינוי. באונה שמאלית ללא עדות לממצא פוקלי תודה רבה רבה !!

שלום רב, נשמע שניתן להמשיך מעקב ולחזור לאנדוקרינולוג המטפל. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)