תשובות לבדיקת א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה + א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/04/2024 | 22:09 | מאת: איריס

שלום ד"ר חפץ, עשיתי לפני מספר ימים בדיקת US, אלו התוצאות שקיבלתי ואשמח לדעתך המקצועית: (**חשוב לציין שאני במעקב כל שנה של בלוטת התריס וכי עברתי מספר פעמים FNA שיצאו תקינים) בלוטת התריס לא מוגדלת: איסטמוס בעובי: 4 מ"מ. אונה ימנית: 16*20 מ"מ. קשרית סולידית, איזואקואית מעורבת עם מוקד זעיר במרכז,גודל הקשירית עד 18*13*19 מ"מ)2TR )וליידה קשרית ציסטית 3 מ"מ)1TR). אונה שמאלית: 12*19 מ"מ,ללא עדות לנגע מוקדי. הבלוטת התריס בעלת מרקם הומוגני,ללא היפרמיה על פי דופלר. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר. בUS לפני כשנה התשובות שקיבלתי היו: בלוטת התריס לא מוגדלת, מרקם גס, זרימת דם לא מוגברת. באונה ימנית : קשרית דומיננטית ידוע בקוטר 2.0 ס"מ, 3 TR, מעט קטן בהשוואה לבדיקה הקודמת )מצב לאחר בירור ע"י FNA ). קשרית ציסטית 5 מ"מ, 0 TR, ללא שינוי. באונה שמאלית ללא עדות לממצא פוקלי תודה רבה רבה !!

...

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)