פענוח אולטרסאונד צאוור - בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/04/2024 | 22:04 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 34 ללא רקע של מחלות . לפני כשלושה חודשים חליתי במחלת הנשיקה (חודש אחרי שילדתי) היה לי חום כשבוע ועוד חודשיים של תסמינים של זיעת לילה מרובה בכל לילה , חום מידי פעם ירידה במשקל ,עייפות ותשישות רבה. לאחר פנייה לרופא הופנתי לבירור מקיף הכולל אולטרסאונד רכמות רכות בצאוור בית שחי בטן וחזה, בדיקות דם וצילום רנטגן חזה. בדיקות הדם הראו חיובי למחלת הנשיקה (גם Ebv ebna חיובי וגם CMV חיובי , לשניהם נחשפתי לראשונה בחיי) וכן מדדים גבוהים אשר מעידים על זיהום חריף. באולטרסאונד צאוור נמצאו קשריות לימפה מוגדול 3.2 סמ בצד אחד וכ 2 סמ בצד השני . שאר הבדיקות היו תקינות. התבקשתי לעשות אולטרסאונד חוזר ובדיקות דם חודש אחרי , בבדיוקת החוזרות בדיקות הדם תקינות אך אולטרסאונד נשאר ללא שינוי כלל עדיין באותו הגודל. מצ״ב תוצאות אולטרסאונד חוזר - בלוטת מגן אונה ימנית-גודל תקין, מרקם מעט לא אחיד הודגמו מספר קשריות הגדולה היפואקוגנית בגודל 0.4 סמ אונה שמאלית-מרקם מעט לא אחיד הודגמו מספר קשריות הגדולה היפואקוגנית בגודל 0.3 סמ האיסטמוס תקין. בצוואר משמאל בשרשרת הג׳וגולארית הודגמו מזפר בלוטות לימפה בגודל של עד 3.2 סמ בשרשרת הגוגולארית מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל של עד כ 1.1 סמ . משמאל ומימין TIRADS 2. אני מאוד חוששת ומודאגת מהתוצאות , אמנם ברמה הקלינית בחודש האחרון אני כבר לא מזיעה ואין חום כלל אבל עדיין מאוד תשושה ועייפה עדיין והתחלתי להרגיש בצד שמאל בצאוור מין עקצוץ כזה וכאילו משהו תפוס בשריר שמציק . כרגע אמרו לי לחזור שוב על אולטרסאונד בעוד חודשיים-שלושה ובדיקות דם חוזרות על מנת לוודא שזה אכן תגובתי ולא אחר , כלומר לשלול חשד ללימפומה . האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי לקבל תשובות וביטחון ולשלול לימפומה ? אולי לפנות לחוות דעת נוספות ? אם כן באיזה תחום התמחות? מפחדת מאוד שאני מבזבזת זמן יקר. אודה לתשובתך ודעתך. תודה רבה

שלום רב, נשמע שהכל מוסבר ע"H זיהום חריף שהיה לך אבל יש להגיע לרופא משפחה שישקול הפניה לבדיקת אאג או אמטולוג. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/04/2024 | 01:55 | מאת: מיכל

תודה רבה על תגובתך המהירה ! אני פשוט מאוד בלחץ , נמצאת תחת האבחון המהיר וקבעו לי אולטרסאונד נוסף אצלם כי רצו לראות בעצמם את הבלוטות עם אפשרות לניקור תחת אולטרסאונד באותו המועד במידה והרדיולוגים יחשבו שנדרש. האם באמת כדאי לעשות ביופסיה ? ואולי אפילו להתעקש גם אם יגידו שלא נראה שחייב? בשביל השקט הנפשי .. כמו כן האם זה הגיוני שאחרי מחלת הנשיקה בלוטת לימפה הקשריות מוגדלות עדיין בגודל 3.2 סמ (ללא שינוי מבדיקה לבדיקה) אחרי כמעט שלושה חודשים ? שזה באמת תגובתי כל כך הרבה זמן? גם בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש ממש כמו עקצוצים/זרמים כאלה בצד שבו הבלוטה מוגדלת קשה להסביר אולי זה לא כאב אלה ממש מין תחושת זרם/דגדוג שמציק שם. חשוב לציין שאני מרגישה סהכ טוב חוץ מעייפות (אבל אני גם אמא בחופשת לידה שמניקה כל היום והלילה ועוד שני ילדים קטנים מתחת לגיל 4 בנוסף אז לא יודעת אם לשייך את זה למחלה) כל תסציני הזעות הלילה והחום עברו מזמן , אבל בעיקר חווה חרדה ופחד שזה לימפומה והראש חושב רק על זה. תודה רבה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)