בלוטת התריס אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/05/2024 | 08:56 | מאת: שיראל

שלום רב, מצרפת 2 בדיקות שנעשו. 2023- אונה ימנית - מוגדלת עם מרקם בלתי אחיד.הודגם קשר סולידי מעורב 3 מ"מ אונה שמאלית - מוקדי לעיתים מרקם בלתי אחיד.הודגם קשר סולידי 2 מ"מ. 2024- אונה ימנית-בגודל תקין עם מרקם מעט בלתי אחיד . עם זרימת דם תקינה. בתוכה הודגמהקשרית איזואקואית סולידית עם מרכיב ציסטי עד קוטר 0.3*0.6 ס"מ מסוג tr-2. אונה שמאלית בגודל תקין עם מרקם מעט בלת יאחיד. עם זרימת דם תקינה. בתוכה הודגמה קשרית ציסטית עד קוטר 0.3 ס"מ מסוג tr-1. השאלה שלי מדוע יש הבדל כזה בין שני הבדיקות אם הבלוטת הייתה מוגדלת לפני 10 חודשים איך בבדיקה הנוכחית יצא שאינה מוגדלת ? האם תקין ? האם צריך לבצע שוב בדיקה ? ובקשר לתשובה האם שני הקשריות שנמצאו צריכות בירור נוסף ? אודה לתשובתך .

שלום רב, לא נראה שיש מקום לדאגה והממצאים נראים שפירים על פניו. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג עם US תקופתי. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)