פענוח אולטרסאונד חוזר לאחר 10 חודשים

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/05/2024 | 08:41 | מאת: שיראל אבוחצירה

שלום רב, מצרפת 2 בדיקות שנעשו. 2023- אונה ימנית - מוגדלת עם מרקם בלתי אחיד.הודגם קשר סולידי מעורב 3 מ"מ אונה שמאלית - מוקדי לעיתים מרקם בלתי אחיד.הודגם קשר סולידי 2 מ"מ. 2024- אונה ימנית-בגודל תקין עם מרקם מעט בלתי אחיד . עם זרימת דם תקינה. בתוכה הודגמהקשרית איזואקואית סולידית עם מרכיב ציסטי עד קוטר 0.3*0.6 ס"מ מסוג tr-2. אונה שמאלית בגודל תקין עם מרקם מעט בלת יאחיד. עם זרימת דם תקינה. בתוכה הודגמה קשרית ציסטית עד קוטר 0.3 ס"מ מסוג tr-1. השאלה שלי מדוע יש הבדל כזה בין שני הבדיקות אם הבלוטת הייתה מוגדלת לפני 10 חודשים איך בבדיקה הנוכחית יצא שאינה מוגדלת ? האם תקין ? האם צריך לבצע שוב בדיקה ? ובקשר לתשובה האם שני הקשריות שנמצאו צריכות בירור נוסף ? אודה לתשובתך .

תשובתי לעיל

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)