פיענוח אולטרסאונד בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/06/2024 | 22:28 | מאת: סיון

היי, עשיתי אולטראסאונד לבלוטת התריס והצוואר לאחר שיצאו לי רמות הורומוני תירואיד גבוהות וכן נוגדנים בבדיקות דם. אציין שאני חצי שנה לאחר לידה ועדיין מניקה. אשמח אם תוכל להגיד לי האם עלי לדאוג מהממצאים הבאים: מתחת לאונה הימנית של בלוטת התריס הודגמה תהליך מעורב עם גבול סדיר בגודל כ0.7*0.3 ס"מ.PTA? הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמו בלוטות לימפה היפואקוגניים עם גבול סדיר סמוך לקטע תחתון של האונה השמאלית בגודל עד 0.8*0.4ס"מ. בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה, בתחנה 4מימין, בגודל כ1*0.7ס"מ. האם מחלה בבלוטת התריס יכולה להשפיע על בלוטות הלימפה בצוואר? תודה תודה

שלום רב, החשדהינו למחלה שבלוטת יותרת התריס (פרתירואיד). כדי לשלול מצב זה יש צורך בבדיקות דם לרמות סידן והורמון PTH וכן סידן בשתן. בהמשך יש לתאם ביקורת אצל אנדקרינולוג (ניתן במהירות יחסית אל ד"ר מירב סרברו במרפאתינו בארם 03-76454). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)