בלוטת התריס וקשרי לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/06/2024 | 00:56 | מאת: אנונימי

בת 18.8. שנים שאני מבצעת בדיקות לתפקודי בלוטת התריס (יש תת ויתר פעילות בלוטה במשפחה) - פעם יוצא תקין ופעם לא. נשלחתי ע״י אנדוקרינולוג לאולטרסאונד צווארי לפני כשנתיים ששם לא הודגם ממצא חריג. לא מזמן עשיתי בדיקת TSH שהצביע על תת פעילות של בלוטת התריס וביקשתי לגשת שוב לאולטראסאונד. הפענוח: בלוטת התריס איסטמוס ואונה ימנית מוגדלת. אונה שמאלית לא מוגדלת בלוטת התריס בעל מרקם בלתי אחיד, גם עם אזורים היפואקואים די מוגדלים בגודל. עד 0.6*0.33 ס״מ מימין, 0.49*0.26 ס״מ באיסטמוס סמוך לאונה השמאלית ועד 0.29*0.2 ס״מ משמאל - בולטים יותר לעומת הבדיקה הקודמת. ללא היפרמיה עפ״י דפלר ללא עדות לבלוטת פרא תירואיד מוגדלת בלוטת רוק - לא נמצא ממצא חריג לימפואדאנתיה צווארית בתחנות 3,2,4 דו צדדי. נשמע די מלחיץ… על מה זה יכול להצביע ומה בדרך כלל המשך הטיפול?

שלום רב, נשמע שיש צורך ב US איכותי יותר כדי להחליט אם יש מקום לניקור של הממצאים לביופסיה. ממליץ להגיע לבי"ח ציבורי או ליחידת ה US במרפאתינו בארם (03-7645464). בכל מקרה אין לחץ זמנים- הממצאים לא מאוד דחופים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)