בדיקת אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/06/2024 | 14:56 | מאת: רבקה

אשמחלפיענוח של הבדיקה בלוטת התריס לא מוגדלת. איסטמוס בעובי: 2 מ"מ. אונה ימנית: 17*21 מ"מ. אונה שמאלית: 15*15 מ"מ. בעלת מרקם בלתי הומוגני. באונה הימנית נצפו מספר קשרים במרקם איזואקואי עד קוטר 8 מ"מ3.TR באונה השמאלית נצפתה קשרית איזואקואית בגודל 15*9 מ"מ עם מעט מרכיב ספוגי - 3TR. קשרית דומה נוספת 7 מ"מ. ללא היפרמיה על פי דופלר. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות.

שלום רב, סה"כ לא נשמע מדאיג. ממליץ בדיקת רופא אאג או אדוקרינולוגלמעקב. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)