בדיקת אולטראסאונד בלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/06/2024 | 15:27 | מאת: אפרת ינאי

לאחר US בלוטת המגן וצוואר בשל כאבים מתחת לאוזן ימין ותחושה של גוף זר בגרון . ממצאים בלוטת מגן חלקי קדמי מוקד היפואקואי עם הסתיידויות 0.8 סמ בחלק תחתון מוקדים נוספים לא אחידים 0.4 סמ . אונה שמאלית חלק אחורי מוקד לא אחיד עם הסתידות בגודל 0.5*1 ס"מ ובסמוך מוקדים נוספים לא אחידים 0.5 סמ בלוטת הפרוטיס מימין חלק אחורי תחתון מוקד אקוגני לא אחיד בגודל 0.6 מציינת שוב מלווה בכאבים מצד ימין סיכום יכול להתאים לTIRADS 3 אשמח לחוו"ד

שלום רב, לא חושד שהממצאים קשורים לכאב אך נראה שיש צורך בבירור נוסף שלהם. ממליץ לבצע US איכותי במרפאתינו בארם ולקבוע את הצורך בניקורשל הגושים לביופסיה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)