תוצאות US בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/06/2024 | 08:07 | מאת: גלית

שלום רב. ברקע השימוטו ותת פעילות. ב US באונה ימנית קשרית היפראקואית מעורבת בגודל 0.93 סמ וקשרית איזואקוגנית מעורבת בגודל 0.85 סמ. אונה שמאלית קשרית היפואקואית בגודל 0.42 סמ וקשרית איזואקוגנית מעורבת בגודל 0.87 סמ עם מיקרו הסתיידויות בתוכה. כן הודגמו בלוטות לימפה תת לסתיות בגודל עד 3.3 סמ תגובתיות ובלוטות לימפה לאורך הצוואר. לסיכום קשרים היכולים להתאים ל TIRADS 4 אני מבינה שהקשריות "קטנות" אבל עדיין התאור נשמע מדאיג וגם דרוג 4. אודה לעצתך.

ום רב, הקשריות קטנות מ1 סמ ואינן מחייבות בירור נוסף אך מכיוון שמתקרבות ל 1 סמ הייתי ממליץ US איכותי ובמידה וישנם סימנים מחשידים- שוקל לבצע ניקור כבר כעת. ניתן לבצע במרפאתינו בארם ע"י טובי המומחים או בבתי חולים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)