תוצאות אולטרסאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/06/2024 | 11:40 | מאת: ורד מעיין

תוצאות אולטרסאונד: איסטמוס ברוחב 0.49 סמ. מורחב. מרקם הומוגני. במעבר בין האיסטמוס לאונה השמאלית קשרית היפואקואית בגודל 0.43 סמ. אונה ימנית בגודל 2.3 סמ. מוגדלת. מרקמה אינו אחיד, בתוכה הודגמו קשריות היפואקואית בגודל עד 0.61 סמ. אונה שמאלית בגודל 2 ס"מ. בגבול העליון של הנורמה. מרקמה אינו אחיד. בתוכה הודגמה קשרית היפואקואית בגודל 0.44 סמ. בלוטות רוק תת ליסתיות: מימין ומשמאל בגודל ומרקם תקין. בלוטה תת לסתית מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.1 סמ. בעלת מראה שמור. בלוטה תת ליסתית משמאל- הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.5 סמ., תגובתית. בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר הקדמי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.8 סמ. בעלת מראה שמור. אבחנה : TIRADS 4 מודאגת מאוד. האם זה בוודאות מצב ממאיר? בת 60. תודה רבה

שלום רב, סה"כ נראה תקין. ממליץ US איכותי יותר של הצואר ובמידה ואינו שונה מזה- ממשיך מעקב. ניתן לבצע בבתי חוליםן הגדולים או במרפאתינו בארם בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)