האם ללכת לניתוח אחרי תשובת ניקור חוזרת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/07/2024 | 12:59 | מאת: נירה

שלום. לאחר שגילו לי קשרית חשודה בגודל 1.4 ס"מ עשיתי FNA. בבדיקה יצא בטסדה 3 וציינו גם קשרית לימפה 3 מ"מ חשודה ללא סינוס שומני שלא דקרו בגלל הגודל. שלחו אותי לFNA חוזר והתשובה היתה התקבל קולואיד רב דליל ותאים פוליקולרים לא רבים בסידור סולידי עם גרעינים מוגדלים. חשוד לנגע פוליקולרי בטסדה 4. עוד לא פניתי לרופא אנדו. רופאת המשפחה שלי אומרת שכן צריך ניתוח מאחר והדירוג עלה וגם כתוב חשד לנגע פוליקולרי. אני לא יודעת מה כדאי. כי בטסדה 4 לא עם סיכוי גבוה מאד לממאירות. השאלה אם הרופאה צודקת וכן בגלל שזה עלה ובגלל מה שציינו כן ללכת לניתוח? בנוסף רציתי לשאול האם זה בסדר שאלך ליעוץ אצל רופא שמוגדר כמנתח של גידולי בלוטת התריס או שחייב אנדוקרינולוג? אשמח לעצתך תודה רבה

שלום רב, נשמע שניתוח הינה אכן אופציה ומולה בדיקה גנטית כגון אפירמה. חשוב לבדוק אותך ולמשש את הגוש לפני החלטה. מציע להגיע ליעוץ. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)