Us בלוטת התריס אשימוטןו מטופלת כבר 30 דנה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/07/2024 | 08:53 | מאת: ציפואה

קיבלתי תשובה us:ימין: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקינים , ללא אבן. בלוטת הרוק התת ליסתית בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. אונה ימנית של בלוטת התריס בגודל 1.2*1.2 ס מ מרקם בלתי אחיד. הודגמה קשרית היפואקוגנית סולידית בגודל 0.6 ס מ ללא זרימת דם מוגברת איסטמוס : אינו מעובה. שמאל: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. בלוטת הרוק התת ליסתית בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל 1.2*1.3 ס מ הודגמה קשרית היפואקוגנית סולידית עם הסתיידויות. הקשרית בגודל 0.7 ס מ ללא זרימת דם מוגברת סיכום: בלוטת התריס קטנה. קשריות בבלוטת התריס. אין בדיקות קודמות להשוואה. הוסף תגובה רוצה לציין שברקע יש לי אשימוטו מטופלת ביוטירוקס 6 כדורים בשבוע של 100 מקג כמעט 30 שנה

שלום רב, לא נשמע שיש מה לדאוג. המשך מעקב אצל אנדוקרינולוג. המשך בירור במידה והגושים בתירואיד גדלים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)