מצב הנודלים שינוי תרופה ומעקב

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/07/2024 | 12:39 | מאת: שמואל

אני עם נודלים בבלוטתתריס, הנודלים כל 1 בכל צד, לא סרטניים עשו לי fna. נתנו לי 50 מג יוטירוקס לאזן וככה כמה שנים היה מאוזן בגרף באמצע הסקלה. מדד2.5 בכללית החליפו הרכב כדור יוטירוקס, חודש אחרי עשו לי בדיקת tsh 4.4 אחרי השינוי. אז התחלתי לקחת פעמיים בשבוע כדור כפול. בבדיקה עכשיו חודש אחרי הלקיחה הכפולה שתארתי חזר ל2.5.מאוזן T3 ,t4, מאוזן. שתי שאלות זה פרוטוקול טוב להתמודדות עם השינוי שקרה ופתרתי אותו אם האקסטרה כדור? האם באמת הטיפול בנוגדלים זה עזרה לבלוטה עם היוטירוקס. אני הבנתי שאם זה לא סרטני, אז זה ישאר כך, רק צריך לעזור לבלוטה ולעקוב על הגודל שלהם. או שצריךלעשות שוב fna אחרי 10 שנים? או מספיק us פעם בשנה ואיזון הtsh יש טיפול אחר לנודלים? תודה

שלום רב, קשה להבין את השאלה. איזון תפקודי התירואיד מתבצע ע"י רופא משפחה או אנדוקרינולוג. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)