א.ס. US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/07/2024 | 18:27 | מאת: שובל

בחורה בת 24 ממצאים: בלוטת המגן: איסטמוס – לא מורחב, מרקמו אחיד. אונה ימנית: בגודל : רוחב 18*24, אורך 43 מ"מ לא מוגדלת, מרקמה אחיד. אונה שמאלית: בגודל– רוחב 18*19 , אורך 43 מ"מ לא מוגדלת, מרקמה אחיד. רקמות רכות צוואר: מצד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. סוב מנדיבולרי קשר לימפה בגודל 15*6 מ"מ בעל מבנה שמור. קשר נוסף בגודל 11*4 מ"מ ללא הילוס שומני מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. סוב מנדיבולרי קשר לימפה בגודל 12*4 מ"מ בעל מבנה שמור. פראתירואיד - לא הודגמו בלוטות פראתירואיד מוגדלות דו צדדי. בלוטות רוק - מצד ימין : פרוטיס – הדגמה תקינה. תת לסתית - הדגמה תקינה. מצד שמאל : פרוטיס – הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. קצת חוששת, האם התוצאה תקינה?

שלום רב, נשמע בסדר. יש לחזור למעקב רופא מפנה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)