Us בלוטת התריס אשמח לחוות דעת מומחה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/07/2024 | 19:23 | מאת: שירן

בדיקה מ2018 באונה הימנית קשרית סולידית בגודל 7x8x10 מ"מ הודגמה ב fna יצא שפיר ומעקבים. מעקבים בהדסה עד 2020 נשארה אותו גודל. בדיקה 7.2024 בעקבות תחושה של בלוטה בצוואר במגע, מכון מור תיאוריד משמאל- 3.8x1 סמ בחלק קדמי עליון הודגם קשר ציסטי זעיר תיאוריד מימין- 4.2x1.6 סמ בחלק הימני של האונה הודגם גוש מעט אקוגני בקוטר 6 מ"מ מתחתיו הודגם גוש היפוסונורי בקוטר 13 מ"מ . הקשרים וסקולרים בעיקר בהיקפם. איסטמוס דק קנה בקו האמצע. פרוטיס תקין משמאל - Tirads 2 ימין- Tirads 2 בשרשרת הגנגלורית משמאל- בתחנה 2 בלוטה תגובתית בקוטר 7 ממ מאחורי זווית הלסת משמאל- הודגמה בלוטה תגובתית מעובה עם שער שומני תקין בקוטר 16 ממ בשרשרת הגנגלורית מימין- בתחנה 2 בלוטה תגובתית מאורכת בקוטר 14 ממ מאחורי זווית הלסת מימין- בלוטה תגובתית קטנה יותר 12 ממ

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג אך מחייב רופא מקצועי שיעקוב. ממליץ להגיע לאנדוקרינולוג טוב למעקב ובירור (ניתן להגיע לד"ר מירב סרברו במרפאתינו- מצויינת ובזמינות גבוהה). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)