בעקבות us צוואר - תודה מראש

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/07/2024 | 16:08 | מאת: חוה

בעקבות מדדים גבוהים של pth בבדיקות דם עשיתי us צוואר. מה אומר הפענוח הבא? בלוטת תריס לא מוגדלת, מרקם אחיד, ללא ממצא מוגדר באיסטמוס או אונה ימנית. באונה שמאלית קוטב תחתון פנימי קשר כ 0.39-0.4 ס"מ איזואקואי עם הסתיידות פסית, מתאים ל TR4. בנוסף נצפו קשרים ציסטים בגודל עד 0.35-0.196 ס"מ. ללא היפרמיה. ללא עדות לבלוטות פרא-תירואיד מוגדלת. בלוטות רוק ימין לא נמצא חריג. בבלוטת רוק תתלסתית שמאל רושם להרחבה של צינור הניקוז. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר.

לום רב, הממצא ב US אקראי וחסר משמעות. יש לחזור על רמות קלציום בדם ובשתן ו PTH בדם. במידה וגבוהים ממליץ להגיע ליעוץ. החלטה על הצורך בטיפול אינה נקבעת על סמך ה US אלא על סמך הקליניקה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)